Köpek

Köpeğinizin Kişisel Hakları

İnsanlar gibi hayvanların da kişisel hakları vardır. Beğendiği mamayı yeme hakkı, koşma hakkı, spor yapma hakkı, oyun oynama hakkı. Aslında insanların fıtratları ile köpeklerin fıtratları arasında çok da fark yoktur, onların da duyguları var ve onlar da istedikleri bazı şeylerin yapılmasını isterler. Bu yazımda sahip olduğunuz köpeğin hakları hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım, umarım işe yarar.

Köpek kalmasına izin verin!

Köpeğiniz, sadece bir dostunuz veya beslediğiniz basit bir hayvan değildir, onun da kendine göre bazı ihtiyaçları vardır. Mesela koşmak, spor yapmak, hoplayıp zıplamaya, eğlenmeye ve yaramazlık yapmaya ihtiyacı olur. Eğer bunu kısıtlarsanız minik dostunuzun haklarını ihlal etmiş olursunuz yani onun “köpek” olarak kalmasına izin vermelisiniz.

Köpeğinizin Kişisel Hakları

Köpekler, sosyal hayvanlardır fakat bazı zamanlarda canları sıkılabilir, insanlar gibi yalnız kalmak isteyebilirler. Bunun için evde beslediğiniz köpeğinizin kendine ait bir istirahatgahının olması gerekiyor, kendine ait kulübesi veya odasının olması her anlamda köpeğinizin haklarını ona vereceğinizi gösterir.

Köpeğinizin Kişisel Hakları

Köpeklerin de aklı var!

Köpekler, diğer hayvanlardan farklı olarak daha akıllı ve daha zekidirler. Bu yüzden onları eğiterek akıllarını kullanın, mesela bahçenizi korumasını ona öğretin, çevreyi kirletmemesi konusunda eğitim verin veya kendi yerini temizleyebilmesi için bazı şeyleri minik dostunuza öğretin. Her anlamda dost, her anlamda sığınılacak bir arkadaş arıyorsanız elinizin altındaki değere sahip çıkmayı ve eğitim hakkını elinden almamaya gayret gösterin.

Köpeğinizin Kişisel Hakları

Köpeğinizin korumaya ihtiyacı var!

Evet, köpekler sahiplerinin değer verdikleri eşyaları veya diğer şeyleri korurlar ve bunu yaparken de canları pahasına yaparlar, tabi bu demek değildir ki köpeğiniz her şeyin altından kalkar, her zorluğa katlanır. Unutmayın! Onların da bakıma köpek maması seçiminde en iyisine ve daha da önemlisi korunmaya ihtiyaçları vardır. Yani köpeğinize muamele ederken sıradan bir hayvan muamelesi yapmamaya özen gösterin. Şefkatinizi eksiltmeyin, yardımcı olmayı elden bırakmayın, kesinlikle onların da duygularının olduğunu düşünerek hareket edin ki onlar da gerekli ihtimamı size göstersinler.

Köpeğinizin Kişisel Hakları

Kısır köpeklere dikkat

Köpeğinizi kısırlaştırmanızın büyük bir menfaat bölümü size, küçük bölümü ise minik dostunuzadır. Kısırlaştırılan köpeklerin haklarının olduğunu unutmayın. Köpek maması satın alırken dikkatli davranarak kısır köpek maması tercih edin, sağlık problemi ile karşılaştıklarında üzerlerine daha fazla düşün. Yani bir anlamda ondan eksilttiğiniz fıtri yapısına katkıda bulunarak kendini daha iyi hissetmesini sağlayın.

Köpeğinizin Kişisel Hakları

Köpeğinizle ne kadar çok iyi ilgilenirseniz o kadar size daha yakın davranır ve zamanınızı daha iyi değerlendirirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup