Köpek

Sokak Köpekleri Ne Yer? Beslerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sokak Köpekleri

Aynı doğal ortamı paylaştığımız sokak köpeklerinin evcil hayvanlarda olduğu gibi beslenmeye ve bakılmaya ihtiyaçları vardır. Her ne kadar evlerimizde misafir etmesekte, sokaklarımızı koruyan ve mahallemize mâl olmuş canlılardır.

Eski zamanlarda ilgilenilmeyen, hor görülen, korkulan ve ötekileştirilen sokak köpekleri, hayvanlara duyarlı kesimin vicdanı ve ilgileriyle günümüzde ilgi odakları olmuşlardır.

Toplumda sayıları az olsada sokak köpeklerinin günlük beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılayan grupları her semtte görmek artık mümkün. Bu hayvanseverler evcil hayvanlara nazaran daha şanssız olan sokak köpeklerinin gerekli ihtiyaçlarını karşılamayı kendilerine görev edinmişlerdir.

Sokak Köpeklerini Beslerken Dikkat Edilmesi Gereken Davranışlar

Sokak Köpeği Beslemek

❗️ Çikolata ve tatlılar gibi şeker içeren ürünleri, baharatlı ve çok tuzlu yemekleri vermekten kaçının

❗️ Geçmişleri hakkında bilginiz yoksa onları kırmamaya ve sinirlendirmemeye özen gösterin, güven inşa edin.

❗️ Her gün aynı yerde ve düzenli olarak yemek vermeye gayret edin.

❗️ Alerjik sorunları olabileceğinden dolayı kuru meyve ve balık vermekten kaçının.

❗️ Çocukların oynadığı ve yaşlıların yürüme güzergahı olan yerlerde beslemeyin.

❗️ Köpeğin durumuna göre diyet bilgisi edinip, ona göre çok yada az yemek vermeyin.

❗️ Her yemek götürüşünüzde kesinlikle bir kapta su götürmeyi unutmayın.

❗️ İki farklı köpeği aynı anda tek bir mama kabıyla beslemeyin.

❗️ Hiçbir zaman hareket halindeki araçtan yiyecek atmayın.

❗️ Durum ve şartlar müsaitse her ay köpek şampuanı kullanarak banyo ettirmeye özen gösterin.

❗️ Kuduz ve diğer insanlara bulabilen rahatsızlıklara önlem amaçlı veterinerinize danışın.

❗️ İç ve dış parazit damlamayla aşılama yöntemiyle onları biraz daha rahat ettirebilirsiniz.

Sokak Köpeklerinin Beslenmesi

Sokak köpekleri, yiyeceğe muhtaç olsalar da bilinçli bir şekilde beslenmeleri gerekir. Köpek sağlığı için insanların yedikleri birçok yemek uygun olasada, sağlıklarına zararlı yiyeceklerde bulunmaktadır.

Sokakta Beslenen Köpekler

Sokak Köpekleri Ne Yer?

Evlerimizde artmış olan yemekleri çoğumuz sokak köpekleri için ayırırız. Tavuk ve et kemikleri, artan markanalar yada pilavlar, sebzeler, meyveler vb… Ancak hangisi köpeklerin sağlığına zararlı hangisi değil pek bilgi sahibi olduğumuz söylenemez. İyilik yapalım derken sokaktaki dostlarımıza zarar vermeniz içten bile değil.

1) Yemek Artıkları

Sofralarımızda yediğimiz yemeklerin çoğu köpekler için sağlıklı olabilir. Haşlanmış et ve et ürünleri protein bakımından zengin ve köpek sindirim sistemine uygun olmaları nedeniyle sokak köpeklerine rahatlıkla verilebilir.

Bol baharatlı sarımsak ve soğan kullanılmış yemekler, tatlılar ve asidik değeri yüksek yiyecekler köpeklerin sağlığına zararlıdır. Bir yemeğin köpekler tarafından sevilip yenmesi, o yemeğin köpek sağlığı için uygun olduğu anlamına gelmez. Bundan dolayı sokak köpeklerine verilen yemeklerin bilinçli olarak verilmesi onların sağlığını koruma adına atılacak ilk adımdır.

2) Et Sulu Makarna

En ekonomik sokak köpeği besleme yöntemlerinden bir tanesi de et sulu makarnadır. Aslında bazı köpekler için tahıllı gıdalar alerjen olabilir, ancak genellikle sorun yaşanmaz.

Tencerenin içerisinde et bulyon kullanarak tuzsuz ve yağsız olacak şekilde makarna haşlayıp sokak hayvanlarına verebilirsiniz. Bir paket makarna ile 3 köpeği doyurabilirsiniz. 

3) Ton Balığı

Hem kediler hem de köpekler ton balığını çok sever, eğer evinizde ton balığı bulunuyorsa köpeklere ve kedilere verebilirsiniz. Ton balığını vermeden önce yağını süzmeyi unutmayın.

Hayvanlara sürekli olarak ton balığı vermek civa zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden en fazla haftada bir kere verilmelidir. Bu yöntemin diğer yöntemlerden daha pahalı bir seçenek olduğunu da belirtmek gerekir.

4) Süt ve Ekmek

Yine en ekonomik yöntemlerden bir tanesi süt ve ekmek karıştırmaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Sokak hayvanları laktoza karşı duyarlı olabilir. Bundan dolayı laktozsuz süt tercih edilmelidir. Eğer böyle bir imkanınız yoksa süte su karıştırarak seyreltebilirsiniz.

 5) Köpek Maması 

Aslına bakılırsa sokak hayvanları için en ucuz beslenme yöntemi mamalardır. Fiyat/performans oranı yüksek olan mama seçimleriyle çok uygun fiyatlara çok sayıda köpek besleyebilirsiniz.

Burada en önemli nokta büyük paketlerde mama almaktır. Özellikle 10-15 kg paketlerde mama almak hem ekonomik hemde daha çok köpeği beslemenizi sağlayacaktır.

1 tas köpek maması bir köpeğin neredeyse yarım günlük enerji ve besin ihtiyacını karşılayabilir. Orta kalitede mamaların tercih edilmesi köpek sağlığı açısından daha iyi olacaktır.

Sokak Köpekleri İçin En Uygun Fiyatlı 5 Köpek Maması 

Sokak köpekleri için en uygun fiyata sahip ve besleyici özelliği yüksek köpek mamalarını sizler için inceledik.

Aşağıdaki köpek mamalarını inceleyip, kolay ve hızlıca sipariş vermek için açıklama altındaki linklere tıklayabilirsiniz.

1) Econature Kuzulu Yavru Köpek Maması 


En uygun fiyatlı köpek mamalarından biri olan Econature tarafından hazırlanmış olan bu köpek maması, köpeklerin günlük gerekli beslenme ihtiyacını karşılar.

Yavru köpekler için üretilmesi nedeniyle protein oranı oldukça yüksektir. Aynı zamanda içerisinde kuzu yoğunluklu olmak üzere tavuk da bulunmaktadır. Köpekler için oldukça lezzetli forma sahip olan bu köpek mamasını sokak köpeklerine gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

Econature Köpek Maması Satın AL

2) Lavital Büyük Irk Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması

Evcil hayvan sahiplerinin yakından tanıdığı LaVital markası tarafından hazırlanmış olan bu köpek maması özellikle de fiyat olarak oldukça uygundur.

Aynı zamanda kolay sindirilir ve omega-3 bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Protein, vitamin ve mineral bakımından köpeklerin günlük ihtiyacını kolaylıkla karşılayacaktır.

LaVital Köpek Maması Satın AL

 

3) Brit Premium Nature Büyük Irk Tavuklu Yetişkin Köpek Maması


Brit Premium markası tarafından hazırlanmış olan bu köpek maması tavuklu olduğu için hem lezzetli hem de protein bakımından zengindir. Bu sayede köpeklerin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda köpeklerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındırır.

Fiyat olarak orta seviyede olan Brit Premium Köpek Maması, içinde barındırdığı extra gıda takviyeleriyle köpeklerin sindiriminin rahat olmasına destek sağlar.

Brit Köpek Maması Satın AL

4) Royal Canin Selection Croc Yetişkin Köpek Maması


Royal Canin markası pet sektöründe hatırılı sayılı saygınlığa sahip bir mama markasıdır. Tamamen dostlarımızın damak zevkine ve ihtiyacı olan gıda desteğine uygun olarak üretilmiş

Royal Canin Poodle Junior Yavru Köpek Maması, kullanıcılarını memnun kaldıkları ve dostlarımızın iştahla yediği nadir köpek mamalarındandır.

Royal Canin Köpek Maması Satın AL

 

5) Profine Düşük Tahıllı Büyük Irk Tavuklu Yetişkin Köpek Maması 

Profile Köpek Mamasının asıl bileşenleri tavuk ve patatestir. Köpeklerin en sevdiği besinler içeriğinde bulundurması sayesinde oldukça lezzetli bir mama seçeneğidir.

Bununla beraber besleyicilik oranı oldukça yüksektir. Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu köpek maması, sokaktaki hayvanlar için en iyi seçimlerden bir tanesi olacaktır.

Profine Köpek Maması Satın AL

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Düzenli olarak sokak köpeklerini besleyen biri olarak Econature Kuzulu Yavru Köpek Mamasını tavsiye ederim, hem fiyat olarak uygun hemde besleyici içeriği sayesinde doyurucu bir mama.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup