Kedi

Yavru kediler neden ısırır?

Yavru iken alınan kediler ısırırlar, çoğu zaman sahibini tedirgin etse veya rahatsız etse de durum bundan ibarettir. Peki, ama yavru kediler neden ısırır?

Yavru Kedilerde Isırma

yavru kedilerde ısırma

Yavru kediler, etraflarını tanımak, çevreleriyle iletişim halinde bulunmak ve ilerleyen dönemlerde çevresindeki en yakın kişi ile daha sıcak temas kurmak için birkaç yönteme başvururlar bunların başında da ısırık atmak gelir. Aslında yavru kedilerin davranışlarını incelediğinizde sadece sizi ısırmadıklarını çevresinde gördüğü her şeyi ısırdıklarını göreceksiniz, kediler yerlerinde duramayan şımarık hayvanlar oldukları gibi çevresiyle uyum sağlamak adına birkaç yönteme başvurmayı ihmal etmezler yani bu durumdan dolayı tedirgin olmanıza gerek yoktur.

Yavru Kediler Neden Isırır?

yavru kedilerde ısırma

Kediler, fıtratları gereği oyun oynarken biraz kaba davranabilirler, biz insanlar da öyle değil miyiz? Mesela kendimizden küçük biriyle oynarken onlara göre davranışlarımız kaba gelebilir veya çocukken kendimizden büyük biriyle oynarken bize göre çok sakin olan tavırlarımız aslında büyüklerimizin canını acıtacak kadar korkunçtur. Kedilerde de durum farksızdır, sahiplerine kendilerini sevdirmek için şımarıkça hareketlerde bulunurlar tabi onlar bu durumun farkında olmasalar da yaptıkları bazen insana kaba saba gelebilir, bu durum tamamen onların sempatikliklerinden kaynaklanmaktadır, zamanla bu durum kendi kendine bitecek ve kediniz daha uysal hale gelecektir, biraz sabırlı davranmanızda fayda vardır.

Annesinden uzakta, annesiz büyümüş kediler, gelişim dönemlerinde kardeşleriyle mücadele etmediği için oyunun dozunu ayarlayamayabilir. Dolayısıyla durduk yere ısırma ve saldırma gibi tepkilerin görülmesi normaldir. Bunun yanında kediler stresli olduklarında ve oyun oynamak istedikerinde ısırabilir. Diğer bir ihtimal ise kedinizin hasta olmasıdır. Çünkü, hasta kediler kendilerini savunmak ister ve bu yüzden ısırabilir.

Yavru Kedi Isırmalarını Önlemek

yavru kedilerde ısırma

Öncelikle onun bir yavru kedi olduğunu unutmayın, cezalandırmak için şiddet kullanmanıza kesinlikle gerek yoktur, eğer kediniz ısırıyorsa ondan uzaklaşın muhtemelen zamanla canınızın yandığını anlayacağı için bu davranışını terk edecektir.

Kedilerinizle oyun oynarken onlara güzel sözler söyleyin ve ısırmamaları yönünde telkinde bulunun, zaman içinde kediniz bunu anlamaya başlayacak ve ısırma huyunu terk edecektir.

Kedilerle oyun oynarken vücudunuzu açık halde bırakmayın, örneğin ellerinizi ve ayaklarınızı kapalı konumda tutun, çünkü vücudun açık olması kediler için bazen tehlike sinyalinin geldiği anlamına da gelebiliyor böyle bir durumda içgüdüsel olarak savurmaya geçtikleri için ısırık atmaya başlarlar.

Oyun oynamayı seven yavru kedilerin ısırmalarını önlemek için yanınızda bir rulo kâğıt taşıyabilirsiniz, özellikle de kapı arkasından veya kapalı bir yerin arkasından ısırmalarını önlemek için elinizdeki kağıdı biraz uzak bir mesafeye atın, kediniz bununla oyalanmaya başlayacak ve sizi ısırmaktan vazgeçecektir.

Yavru Kedi Isırma Davranışını Azaltmak İçin Kısırlaştırma

yavru kedilerde ısırma

Kedilerin ısırma davranışlarını azaltmak için kısırlaştırma işlemi düşünülebilir. Eğer, yavru istemiyorsanız, kedinizi kısırlaştırabilirsiniz. Kedilerde kısırlaştırma sonucunda kedilerin daha sakin ve daha sosyal oldukları gözlemlenmiştir.

Yavru kediler de yetişkin kediler de yumaklarla oynamayı severler, basit oyuncaklar alarak kedinizin oyuncaklarla meşgul olmasını sağlayabilirsiniz, bu şekilde davrandığınızda da kediniz sizinle uğraşmaktan vazgeçecek ve oyuncağı ile ilgilenmeye başlayacaktır. Kedi oyuncakları isimli yazımızdan kedilerin en sevdiği oyuncaklara ulaşabilirsiniz.

Son çare olarak kediniz eğer gerçekten acıtacak kadar ısıtıyorsa, kedilerin sudan nefret ettiklerini aklınızda tutun ve üzerlerine canlarını yakmayacak kadar su sıçratın kediniz bu durumdan rahatsız olacağı için muhtemelen sizden uzaklaşmaya başlayacaktır. Fakat bunu yapmanızı pek önermiyoruz, yine de son çare olarak deneyebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup