GenelKuşlar

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme Sorunu

Muhabbet kuşları, adları gibi sesleri ile evlere neşe getiren hayvanlardır. Konuşmaları, hoş sesleri ve mimikleri ile sevecenliklerini gösteren bu minik dostların da kendilerine göre bazı sorunları vardır elbette. Bu sorunların en başında da tüy dökme sorunu gelmektedir.

Muhabbet kuşu tüy dökme sorunu, kuş sahiplerinin canını en çok sıkan durumlardan biridir. Bulunduğu ortamı kirletmesini hesaba katmazsak, kaşınmaları ve sürekli olarak bu hareketi yapmaları bile can sıkıntısına neden olabilmektedir. Böylesi bir durum için elbette kuş malzemeleri satan petshop mağazalarından veya internet sitelerinden sprey tarzı ilaçlar veya içirilebilir damlalar almak mümkündür. Ancak bundan daha çok dikkat etmeniz gereken şey, tüy dökme sorunu aşırı ise bir veterinere göstermeniz olacaktır.

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme Sorunu

Kuşların tüy dökmelerinin nedeni elbette tamamen hastalıktan kaynaklanmıyor. Bazen mevsimsel değişimler de buna neden olabilir. Ancak bundan emin olmak için kuşunuzu korkutmadan tüy aralarından cildine bakmak olacaktır. Alerjik durumlar nedeniyle tüy dökme sorunu yaşıyorsa, zaten kendini belli edecektir. Eğer bir hastalıktan dolayı tüy döküyorsa, parazitleri çözmek için yine veteriner tavsiyesine uyarak bir ilaç alabilirsiniz.

Yem kalitesi tüy dökmesine neden olabilir

Muhabbet kuşu tüy dökme sorunu, başında da dediğimiz gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Alerjik bir hastalık, mevsimsel değişimler veya sık yem değişiminden dolayı da kuşunuz tüy döküyor olabilir. Bunun için dikkat etmeniz gereken şey, kuşunuzun ne zaman tüy dökmeye başladığını gözlemlemek olacaktır. Eğer yemini değiştirdikten sonra bu sorunla karşı karşıya kalmış iseniz kesinlikle önceki yeme geri dönmeniz gerekiyor.

En uygun kuş yemi için buraya tıklayabilirsiniz. 

Yer değiştirme yüzünden tüy dökebilir

Muhabbet kuşları, vücut olarak narin oldukları kadar duygusal anlamda da narindirler. Her hayvan gibi bu minik dostlar da duygularını insanlar gibi ifade edemediklerinden bir şekilde bunu yansıtmaya çalışırlar. Bu durum, bazen hastalanmalarına ve bu hastalanma da tüy dökmesine neden olabilir. Bu nedenle muhabbet kuşunuzun yerini sık sık değiştirmemeniz gerekmektedir.

Kuşunuzla yeteri kadar ilgilendiğiniz halde, herhangi bir sağlık sorunu da yoksa kesinlikle geçici bir süreliğine tüy döküyordur. Bu durumda endişe etmenize gerek yoktur. Kısa süre sonra kuşunuzun normale döndüğünü göreceksiniz. Tabi ki bundan emin olmak için bir veterinere göstermeniz kaydıyla. Bunun yanında muhabbet kuşu damlaları kullanabileceğiniz uygun yardımcılar olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup