Akvaryum

Balıklar İçin Püf Noktalar

Balıkların yaşamları hakkında bilgi sahibi olmak, onlarla daha iyi iletişim kurabilmek adına önemlidir.

Balıklar, türleri ve ayrıldıkları ortamlar bakımından farklı karakterlere sahip varlıklardır ve bu durum, tercih ettikleri yemlerin de değişmesine neden olmaktadır. Birçok çeşidi olmakla birlikte en çok bilinen çeşitleri; akvaryum balıkları ve deniz balıklarıdır. Bizim için daha çok önemli olan akvaryum balıklarıdır. Bunların tükettikleri yemler; pul yemler, granül yemler, tablet, kurutulmuş yemler, sıvı yemler, yavru yemleri, kova yemler şeklinde üretilmektedir. Bu balık yemleri hakkında dikkat edilmesi gereken detay ise kaliteli olmaları ve son kullanım tarihlerine dikkat edilmesidir.

Balıklar İçin Püf Noktalar

Cichlid balıkların yemleri kolay sindirmeleri gerekir. Aslında tüm balıkların sindirim sistemleri hassastır yani verilen yemlerin hangi kaliteye sahip olduğuna dikkat etmek gerekliklerden biridir. Ancak cichlid balıklar daha çok tercih edilen türler olduğu için bu konu üzerinde daha fazla durulması gerektiği kanaatindeyim. Bu balıklara verilmesi gereken yem türleri, granül ve top balık yemleridir. Sindirimi kolay olmakla birlikte balıklara parlaklık veren bir özelliği de vardır. Bu yemler sayesinde ham balıklar daha sağlıklı yetişmiş olurlar hem de daha güzel bir görünüme bürünerek bulundukları ortama renk katarlar.

Balıklar İçin Püf Noktalar

Balıkların türleri ve yemlerden bahsetmişken sıvı balık yemi üzerinde de durmak gerekiyor. Sıvı balık yemi, hem sindirimi daha kolay olan bir türdür hem de balıkların aktivitelerini dengede tutan ve dış etkenlerden koruyabilen balık türleridir. Tatlı veya tuzlu su balıkları olmaları farketmeksizin her iki balık türü için de uygun olması, yine bu sıvı balık yemi üzerinde durulmasını gerektiriyor.

Balıklar İçin Püf Noktalar

Balıkların bağırsaklarının düzenli ve sağlıklı çalışması çok önemlidir. Bu da tamamen verdiğiniz balık yemleri ile alakalıdır. Yani isabetli bir seçimde bulunduğunuzda, herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmazsınız. Akvaryum balıkları için ideal bir diğer seçenek olarak ön plana çıkan kurutulmuş balık yemi, sindirim sisteminin kolay hazmedebilmesini sağladığı için hem balıkların tercih ettikleri bir yem türüdür hem de daha sağlıklıdır.

Balıklar İçin Püf Noktalar

Yukarıda saydığımız balık türleri ve balık yemleri hakkında aslında daha da geniş bilgi edinmek ve buna göre hareket etmek mümkündür. Ancak kısıtlı bir yazıda uzun uzadıya yazarak okuyucuların dikkatini de dağıtmak istemiyorum. Zaman zaman bu konular hakkında gerekli bilgileri sizlerle paylaşarak balık yemleri ve akvaryum hakkında bilinmesi gereken önemli konular hakkında bilgilendirme yapmaya devam edeceğim. www.kurumama.com web sitemizden akvaryum ile alakalı tüm ihtiyaçlarınızı kolaylıkla temin edebileceğinizi hatırlatarak yazıma son vermek istiyorum…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup