Akvaryum

Balık yemi

Merhabalar, bugün sizlere evlerinizin neşesi ve huzur kaynağı balıklar ve balık yemi hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Balıklar, bildiğiniz gibi doğanın en sessiz varlıklarıdır. İhtiyaçlarını dile getirmekten aciz varlıklar, dünyanın en çok huzur verenleridir aynı zamanda.

Sevimli balıklarınıza ne kadar iyi bakarsanız onların size verecekleri huzur da o kadar çok olur. Bakarken kendinizden geçtiğiniz, dinlendirici ve huzur verici yönleriyle sizi en iyi şekilde destekleyen balıklar, yemleri sağlıklı ve kaliteli olduğunda ise dünyanın en sevimli hayvanları haline geliyorlar. Akvaryum bakımı hakkında daha önce sizlere paylaştığım bilgileri inceleyerek akvaryum ve bakımı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi sizlere balık yemi nasıl olmalıdır, balık yemi seçerken nelere dikkat edilmelidir, balıklara günlük ne kadar yem verilmelidir? Sorularına yanıt vermeye çalışacağım, umarım işinize yarar…

Balık yemi

Balık yemi nasıl olmalıdır?

Balıklar, en kısa süreli hafızaya sahip hayvanlardır. Uzmanların görüşüne göre 3 saniye kadardır. Yani bir iş yaptığında veya sizi gördüğünde aklında kalması ve sizi tanıması mümkün değildir. Bu durum, beslenmeleri için de geçerlidir; yani gün içerisinde balık yemi verdiğinizde doymak bilmeyen bir mideleri olur, siz verdikçe onlar yer, onlar yedikçe siz verirsiniz. Başta hoşunuza gider tabi balıklarınızın yem yemesi… Ama sonrası, sonrası ise fecaat… Çünkü balıklar çok fazla yem yediklerinde ölürler. Bu nedenle balık yemi verirken dengeyi iyi tutmak gerekiyor, yem verirken en fazla 5 saniyede yiyebilecekleri kadar yem vermek ve günde en fazla 3 öğün vermek en sağlıklısıdır.

Balık yemi

Balık yemi nasıl seçilir?

Balık yemleri, bilindiği gibi hayvansal atıklardan ve bazı gıdaların karışımından elde edilir. Evde kendi başınıza balık yemi hazırlayabileceğiniz gibi kaliteli yemleri hazır almanız da mümkündür. “Ben zahmetine katlanmam arkadaş!” diyorsanız, hazırını almak en doğrusudur tabi kaliteli bir seçim yapmak kaydıyla. Kurumama.com web sitemizden balık yemleri konusunda en kaliteli markalara yer verdiğimiz daha öncesinden de belirtmiştim.

Balık yemi

Yeniden söylemekte fayda görüyorum; balıklarınızın daha sağlıklı yaşamalarını ve uzun ömürlü olmalarını istiyorsanız; dünyanın birçok yerinde tercih edilen markaları incelemeden kesinlikle yem almaya karar vermeyin.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup