Kedi

Kedilerinizi Rahat Ettirecek En Konforlu Kedi Yatağı Modelleri

Kediler için uyku vazgeçilmezlerden bir tanesidir. Kediler evin her köşesinde uyuyabilir. Genel olarak sıcak ve rahat yerleri tercih eden kedilerin koltuğunuzu, yatağınızı veya en sevdiğiniz sandalyenizi işgal etmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir. Bu durumu engellemek ve kedinizin daha konforlu bir uyku çekmesi için, kedi yatağı kullanmak gereklidir.

Kedi yatağı seçmek için pek çok parametre bulunur. Bu yüzden doğru kedi yatağını seçmek için kedinizi iyi tanıyor olmanız gerekir. Sizin için hazırladığımız rehberimizi okuyarak kedi yatağı seçerken doğru karar verebilirsiniz.

Kedi Yatağında Hangi Malzemeler Kullanılır?

Kedilerin uyuduğu alanın rahat olması için seçilen yatağın materyali büyük önem taşımaktadır. Özellikle yatağın içerisinde dolgu kısmı konforu belirleyen önemli etkenlerden bir tanesidir. Bu yüzden yün, pamuk veya tüy gibi doğal malzemelerle doldurulmuş olması he sağlıklı hem de konforlu olmasını sağlayacaktır.

Ayrıca, seçilen yatağın yıkanabilir kumaşlardan üretilmiş olması da önemlidir. Kedilerin hijyenine özen gösterilmediği taktirde dış parazit, tüy sorunları gibi fiziksel hastalıklar ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra pis bir alan içerisinde yaşayan kediler de iç hastalıkları oluşma ihtimali de yüksektir. Bu yüzden seçilen yatağın yıkanabilir özelliğe sahip olması gerekir. Genelde kedi yataklarının üzerinde yıkama talimatları yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Kedi Aşı Takvimi [🔥 Kedi Sağlığı İçin Zorunlu Aşı Listesi 2020 🔥 ]

Kedi Yatağının Görünümü

Kedi sahiplerinin kedi yatağı seçerken en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesi de seçilen yatağın, ev içerisinde dekorasyona ve dizayna uymasıdır. Bunun için kedi yatağını koyacağınız yeri belirledikten sonra, odanızın dekoruna ve rengine göre kedi yatağı seçebilirsiniz.

Yatağın daha estetik görünmesi için boncuklu, simli, pullu yatak çeşitleri de bulunmaktadır, ancak bu yatakları tercih etmek iyi bir fikir değildir. Kediler meraklı canlılar olduğu için yatağın üzerinde bulunan boncuklarla oynamak isteyebilir, bu oyunlar sonucunda boncuklar yerinden çıkabilir veya kopabilir. Kedinizin bu boncukları yutma ihtimali ise oldukça yüksektir. Dolayısıyla bu tarz ürünleri tercih etmemek daha doğru bir karar olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Kedi Yatağının Büyüklüğü Ne Kadar Olmalıdır?

Şüphesiz ki kedi yatağı seçerken konforun yanı sıra, yatağın büyüklüğü de önemlidir. Her kedi yatağı farklı boyutlarda olabileceği gibi kedinizin uyurken sevdiği pozisyonu bilmek de boyutta farklılık gösterebilir.

Kedinin boyuna uygun bir yatak seçimi yapmak için, kediniz ayaktayken burun kısmından kuyruğuna kadar olan mesafeyi metre yardımıyla ölçün. Ölçtüğünüz değere 5-10 cm kadar ekleyerek kediniz için ideal boyutlardaki kedi yatağını bulabilirsiniz. Ayrıca yavru kediniz için yatak almayı düşünüyorsanız ileride büyüyeceğini de unutmamanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Kedi Yatağının Yüksekliği Hakkında Merak Edilenler

Kedi yatağının konforunu belirleyen önemli unsurlardan bir tanesi de yatağın yüksekliğidir. Yatak yüksekliğini iki başlık altında inceleyebiliriz.


1- Kedi Yatağı Neden Yüksekte Olmalıdır?

Kedi yataklarının yerden bir miktar yüksek olması hem daha sıcak bir yatağa sahip olmasını hem de kendini daha güvende hissetmesini saplayacaktır. Bu yüzden genellikle kedi yatakları yeden bir miktar yüksekte bulunmaktadır.

Eğer yavru veya yaşlı kediye sahipseniz, hareket becerileri kısıtlı olabilir. Bu yüzden, yere daha yakın olan bir kedi yatağı seçmek daha doğru olacaktır. Böylece kedinin yatağa girip çıkması daha kolay olacaktır.


2- Kedi Yatak Kenarlarının Yüksekliği Neden Önemlidir?

Kedilerin çoğu kıvrılarak uyumayı tercih etmektedir. Bu yüzden bulundukları yatağın kenarlarının normal seviyeden biraz daha yüksek olması daha konforlu bir alan sunmanın yanı sıra yataktan düşmelerini de engelleyecektir. Eğer hareket kabiliyeti sınırlı yaşlı veya yavru kediniz varsa bir tarafı daha alçak olan (kapı, yatağa giriş yeri) kedi yatakları tercih edilebilir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem (tıklayın)


En İyi Kedi Yatağı Modelleri

Farklı türlerde kedi yatakları bulunabilir. Kedi yatağı seçerken kedinizin boyutu, konforu önemli olduğu gibi kedinizin alışkanlıkları da önemlidir. Bu yüzden piyasada bulunan kedi yatakları farklılık göstermektedir.


1- Kapalı Tip – Mağara Tipi Kedi Yatakları

Kedilerin çoğu, içgüdüsel olarak kapalı alanlardan hoşlanmaktadır. Bu alanların içerisinde kendilerini daha güvende hissederler. Bazı kediler ise uyurken de bu alanları tercih etmektedir. Özellikle mobilyaların altında, dolapların içerisinde uyumayı tercih eden bir kediniz varsa kapalı türdeki kedi yatakları seçmenizi tavsiye ederiz.

Bu yataklar genellikle bir sepet veya plastiğin içerisinde yer alır. Yuva gibi olan bu yapıların içerisinde bulunan yatak kısmı ise yerinden çıkartılabilir ve böylece yıkanabilir.

Kapalı kedi yataklarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


2- Yastık Türü Kedi Yatağı

Kedi yatakları arasında en pratik olanlardan bir tanesi de yastık biçiminde olan kedi yataklarıdır. Bu yataklar diğerlerine göre daha ekonomik yapıya sahiptir. Dikdörtgen biçiminde yapıya sahip olan yastıkların birleşmesiyle oluşur. Oldukça konforlu bir yatak çeşididir. Aynı zamanda taşınabilir olması kedi sahipleri için oldukça pratiklik sağlar.

Yastık tipi kedi yataklarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


3- Yuvarlak Kedi Yatakları

Yuvarlak kedi yatakları en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünler, peluş malzemeden üretilir ve oldukça konforludur. Aynı zamanda yatağın içerisinin sıcak olmasını sağlar. Kıvrılarak uyuyan kediler için en iyi yatak seçeneklerinden bir tanesidir. Bu tarz yatakları seçerken kedinizin boyutunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Yuvarlak kedi yataklarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


4- Cam Önü ve Kalorifer Üstü Petekler

Kediler sıcak alanları sevdikleri için kış aylarında kalorifer üzerinde vakit geçirdiğini muhakkak görmüşsünüzdür. Buradan yola çıkılarak üretilen kalorifere doğrudan bağlanan yataklar sayesinde kedinin daha sıcak ve konforlu bir alana sahip olduğu görülmektedir.

Aynı şekilde kediler camdan dışarı bakarak etrafı izlemeyi de çok sever. Bu yüzden, camın önüne monte edilebilen kedi platformları da bulunmaktadır. Böylece kedinin keyifli bir zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Cam önü kedi yataklarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


5- İki Katlı Kedi Yatakları 

Kedi yatakları arasında en kullanışlı olanlardan bir tanesi de iki katlı olarak tasarlanmış kedi yataklarıdır. Bu yataklar hem yuvarlak tip yatakları hem de kapalı yatak tipini bir arada bulundurmaktadır. Bu yüzden her kedi için uygundur. Kedinin tercihine göre geceleri kapalı bölümünde, gün içerisinde yatağın üst bölümünde yatarak vakit geçirebilir.

İki katlı kedi yataklarını incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


Kedi Yatağı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedi Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Kedi yatağı, hijyenik ve rahat olmalıdır. Bunun yanı sıra kedinizin rahatlıkla hareket edebileceği genişliğe ve yüksekliğe sahip olmalıdır.

Kedi Yatağı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi yatağı alırken en çok dikkat etmeniz gereken şey kolay yıkanılabilir olmasıdır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup