Genel

‘En çılgın’ 10 evcil hayvan

Alışık olduğumuz evcil hayvanlar var, bu doğrudur. Peki, ya daha değişik bir hayvan beslemek isterseniz ne yaparsınız veya hangi hayvanı tercih edebilirsiniz? Sizin için en çılgın evcil 10 hayvan hakkında bilgi topladım ve size sunuyorum, keyifli okumalar…

En ilginç 10 evcil hayvan

Kapibara

kapibara

Anavatanı Güney Amerika olan Kapibara, listemizin en çılgın evcil hayvanı. Guinnes rekorlar kitabına giren bu hayvan, sürüngenler arasında en büyüğü olarak biliniyor. 1,40-1,45 cm. boylarında olan kapibara, türleri arasında en ilginç olanı. Özelliklerinden en büyüğü ise -25 derece soğuklukta bile rahatlıkla yaşayabilmesidir ve hem suda hem de karada yaşayabilen evcil bir hayvandır.

Çöl tilkisi

Çöl tilkisi

“Fennek Tilkisi” olarak da bilinen çöl tilkisi, ilginç hayvanlardan bir diğeridir. Bu tilki, köpekgiller familyasında yer alıyor ve çöl sıcaklığına uyum sağlayan minik bir hayvandır. 40 cm. kadar boyu buna ters orantılı olarak 15 cm. uzunluğunda kulaklara sahip olan çöl tilkisi, vücut sıcaklığını kulaklarıyla dengeliyor.

Kokarca

kokarca

Adının saçtığı kötü kokudan alan kokarcalar, evcil hayvan olarak beslenebilecek en ilginç hayvanlardan biridir. Kötü koku üreten anal bezleri yüzünden çok tercih edilen bir hayvan değil ve bu koku 6 metre alana kolaylıkla yayılabiliyor. Her ne kadar çok beslenen bir hayvan olmasa da görenlerin anlattıklarına göre saldıkları bu koku; koku, sarımsak, kükürt ve yanık plastik karışımı bir kokudur.

Aksolotl

aksolotl

10-15 yıl arasında ömrü olan Aksoltl, en ilginç hayvanlardan bir diğeridir. Bazı azalarını yenileyebilme özelliğine sahip olmasıyla dikkat çeken hayvan, Meksika köstebek semenderleri arasında kendinden en çok söz ettiren hayvandır. Yabancı bir hayvan gibi dursa da yüzü oldukça tatlıdır.

Pigme Keçisi

Pigme Keçisi

Evcil hayvan olarak beslenebilecek bir diğer tür ise Pigme Keçisi. Bu keçinin ana vatanı Kamerun’dur. Fakat buradan İsviçre, Almanya daha sonra Amerika, Kanada ve İngiltere’ye ihraç edilmiştir. Kısa ve düz tüylere sahip olan Pigme keçisi, hem erkeklerde hem de dişilerde burmalı boynuzlarıyla dikkat çekicidir.

Kirpi

kirpi

Adı belki biraz itici gelse de yüz hattı ile oldukça sempatik bir hayvandır kirpi. Kirpiler, dünyanın neredeyse her yerinde görülebilen hayvanlardır. 30 cm. boyunda olan hayvanların ağırlığı; yaşına ve cinsine göre 500-1200 gram arasında değişebilmektedir. Vücudu kırçıl dikenlerle örülü olan kirpiler, kızdıklarında adeta diken topuna dönerler.

Feret

feret

7-10 yıl arasında yaşayabilen Feretler, kokarca ailesinden sayılan hayvanlardır. Kahverengi, siyah ve beyaz renklerde daha çok görülen bu evcil mememliler, etçil hayvanlar grubunda yer alırlar. 50 cm. boyunda, 1 kg. ağırlığında olan hayvanlar, daha çok tavşan avlayarak hayatta kalırlar.

Kobay

kobay

Amerika ve Avrupa ülkelerinde çok yaygın olarak beslenen kobay, birçok renk ve çeşidi ile ilgi çeken hayvanlardan biridir. Popüler evcil hayvanlar arasında yer alması değişik bir evcil dost arayanlar için güzel bir alternatiftir.

Pogona

Pogona

Avustralya’nın rutubetli bölgelerinde yaşayan Pogona, Türkiye’deki ismi ile “Sakallı Ejder” olarak bilinir. Değişik bir evcil hayvan tercihinde bulunmak isteyenler, gerekli şartları sağladıklarında bu hayvan ile güzel bir iletişim kurabilirler.

Minyatür eşek

Minyatür eşek

250-450 kg. ağırlığında olan minyatür eşek, çiftlik veya bahçe sahipleri için önerilebilecek Akdeniz kökenli bir evcil hayvandır. Anayurdu Sicilya ve Sardunya adaları olan bu hayvan, çocuklarla iyi geçinen sempatik bir varlıktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup