GenelKedi

Kediniz aslında sizi çok seviyor

Hayvanların dilinden anlamak, onlarla daha iyi iletişim kurmayı sağlar. Kediler ve köpekler… Her ne kadar daha çok köpekler için “sevgilerini hissettirirler” dense de aslında kediler de sevgilerini sahiplerine hissettirirler. Bunu anlamak için dillerinden anlamak yeterlidir.

Kediler, köpeklere göre daha gizli duyguludurlar. Yani köpekler gibi sevgilerini yüzünüzü yalayarak ya da üzerinize sıçrayarak göstermezler. Daha üstü kapalı şekilde; kuyruk hareketleriyle ya da bacaklarınızın arasında gezinerek sevdiklerini size belli etmeye çalışırlar. Tabi bunun dışında farklı jestler yaptıklarını da söylememiz gerekiyor. Peki, kediler sevgilerini nasıl ifade ederler ve bu ifadelerin bir manası var mıdır?

Kafa ve bacak sürtünmeleri

kedilerde sevgi ifadeleri

Kediler, yapı itibari ile koku bırakan varlıklardır. Kafaları ve yanakları, bunun için yaratılmıştır adeta. Sahiplerinin bacakları arasında gezinirken kafalarını ya da yanaklarını sürtmeleri de bundan kaynaklanmaktadır. Kedi, kendi sahibi olduğunu bu şekilde anlar, sevdiğini ve sevilmek istediğini bu şekilde hissettirmeye çalışır.

Yalama Seansları

kedilerde sevgi ifadeleri

Kediler arasında sık görülen hareketlerden biri de yalamadır. Özellikle de birden fazla kedi sahibi olanlar bu durumlarla daha fazla karşılaşırlar. Zaman zaman birbirlerini yalayan kediler, kafa ve yanakta olduğu gibi tükürük yoluyla aile bireylerini tanırlar. Sahiplerine de bu tip hareketlerde bulunan kediler, aslında sahiplerini sevdiklerini ve onları tanıdıklarını ifade etmeye çalışırlar.

Yavaşça Göz Kırpmak

kedilerde sevgi ifadeleri

Kedi besleyicileri arasında “kedi öpücüğü” olarak da adlandırılan göz kırpması, kedilerde sahibine olan güven ve tanımanın işareti olarak tabir edilir. Kediniz size bakarak gözlerini ağır bir şekilde kırpıyor ve bunu yaparken de korkmuyorsa, kedinizin size alıştığını bilmenizde fayda vardır.

Göbeklerini Göstermek

kedilerde sevgi ifadeleri

Minik dostunuz yanınızda iken çok rahat hareket ediyorsa, bunun anlamı; sizden emin olduğunu ve size güvendiğini göstermek demektir. Denk gelmişsinizdir, kediler yerde yuvarlanarak göbeklerini gösterirler. İşte tam da bu hareketten söz ediyoruz. Kediniz bu şekilde davranıyorsa, sizi seviyor ve size güveniyor demektir.

Kedi Masajı

kedilerde sevgi ifadeleri

Kediler, rahat davranmayı seven varlıklardır. Henüz yavruluk döneminde anne kediden süt emerken minik patileriyle masaj hareketleri yaparlar. Yavruluk döneminde bunu yapmalarının amacı rahat süt emmektir. Ancak büyüyüp sahiplerine alıştıklarında da bu huylarını bırakmazlar, sahiplerinin kucağına atlayarak patileriyle masaj yaparlar. İşte bu hareket, kedinizin sizi sevdiğini gösteren harekettir.

Eğer annesiz kalmış bir yavru kediye annelik yapıyorsanız En iyi yavru kedi mamaları ve Yavru kedi maması seçerken isimli makalelerimiz okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca en kaliteli kedi mamalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Minik Dostunuz Peşinizde

kedilerde sevgi ifadeleri

“Kediler nankördür” tezini çürüten bir hareket de kedinizin sürekli peşinizde dolaşmasıdır. Ev içerisinde oda değiştirdiğinizde kediniz de peşinizden geliyor ve yakınınızdan sizi görebilmek için masa ya da daha farklı bir yüksekliğin üstüne çıkıyorsa, bu durum kedinizin size olan bağlılığını ve sevgisini göstermektedir.

Yukarıda saydıklarımızdan farklı olarak da kediler sahiplerine karşı sevgilerini hissettirirler. Bunlardan daha fazlasını ilerleyen zamanlarda güncel konularımızdan okuyarak kedinizle daha bir yakın olabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup