GenelKedi

Siyam Kedisi Özellikleri ve Davranışları

Kedi severler, kedilerin cinslerini ve ırklarının nereye dayandığını merak ederler. Tabi bunlarla birlikte bir de özellikleri ve davranışları konusu da merak edilen detaylardandır. Bugün sizler için Siyam kedisi özellikleri ve davranışları hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Siyam Kedisi Özellikleri

Siyam kedisi, yüzyıllardan beridir evcil kediler arasında “en değerli kedi” olma özelliğini korumaktadır. Köken olarak Tayland kökenine sahip olduğu düşünülen Siyam Kedisinin Tayland Kralı tarafından tapınakları koruması için yetiştirildiği öne sürülmektedir. Zeki ve koruma içgüdüsüne sahip olması özelliği, bu söylentiyi tasdikler niteliktedir.

Siyam Kedisinin Özellikleri Nelerdir?

Siyam kedisinin en belirgin özelliği, yukarıda da belirttiğimiz gibi zeki ve koruma içgüdüsüne sahip olmasıdır. Fıtri özellikleri bunlar iken, doğuştan krem rengi tüyleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Siyam, büyüdükçe farklı tüy renklerine bürünebiliyor. Tabi mavi gözlerini söylemeden geçmemek gerekiyor. Siyam kedisinin en belirgin özelliği ve kendini sevdiren yönü gözlerinin maviliğidir.

Erkekleri 4-9 kg dişileri ise 3-5 kg arasında değişebilen bir ağırlığa sahip olan kedilerin erkeklerinde boy oranı 60 cm iken dişilerde ise 55 cm dolaylarında görülmektedir.

Siyam kedileri, iki cins olarak kendini gösterir. “Geleneksel Siyam Kedileri” ve “Modern Siyamlar” Modern siyam kedileri, 1950’li yıllarda kendini göstermeye başladı. Modern siyamlar, geleneksel olanlara göre daha sevimli ve gösterişli olması özellikleriyle ön plana çıkmaktadırlar. Çocuklu aileler için özellikle en ideal kedi olarak önerilebilecek Siyam kedisinin tırnakları patilerinin içinde gizli olduğu için çocuklara zarar verme durumları söz konusu olmaktan çıkmaktadır.

Siyam Kedisinin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Her bakımdan kendinde fark olduğunu gösteren siyam kedileri, davranış yönünden de diğer kedi türlerine göre farklıdırlar. Sosyal bir kedi arayışı içerisinde olanların kesinlikle bu ırkı tercihleri arasına almaları gerekiyor. Sosyal oldukları kadar diğer kediler ve insanlarla da uyumlu olmaları en belirgin davranışlarından biridir.

Her şey iyi güzel ancak tahmin edeceğiniz üzere bu kedilerin de olumsuz sayılabilecek davranışları vardır. Mesela çok fazla homurdanmaları ve miyavlamaları, belki de rahatsızlık vereceği tek özelliğidir.

Uzun süreli yalnızlığa tahammül edemeyen siyamlar, ilgi görmeyi çok severler. Bu nedenle besleyenlerin kesinlikle kedilerini yalnız başına uzun süre bırakmamaları gerekiyor.

Siyam Kedisi Kızgınlık Dönemi

Siyam kedileri yapılarından dolayı kızgınlık dönemlerine erken girmektedir. Eğer çiftleşmezse, kzıgınlık dönemleri sık sık yaşanabilir. Yazının devamını okumadan önce

Siyam kedilerinin kızgınlık dönemine girdiği anlamak için davranışlarınızı incelemeniz gerekmektedir. Kızgınlık dönemine girmiş olan bir Siyam Kedisi sık sık miyavlar ve sahibine karşı saldırgan tavırlar sergiler.

Saldırgan tavırlar daha çok erkek siyam kedilerinde görülmektedir. Dişi kediler ise sahibine daha çok yanaşmayı tercih eder ve sahibinden sevgi bekler. Her iki cins de bu dönem içerisinde evden kaçmaya meyilli olabilir.

Siyam kedilerinin kızgınlık döneminde çiftleştirilmesi ve kısırlaştırılması gerekmektedir. Aksi halde kediniz ve sizin için zor bir süreç yaşanacaktır. Kedilerin kısırlaştırılması ile ilgili bilgiler isimli makalemizi okuyarak kısırlaştırmayla ilgili olan soru işaretlerini öğrenebilirsiniz.

Siyam kedilerinin doğum süreleri ortalama olarak 62 günde gerçekleşmektedir. Bir doğumda 2-5 arası yavru dünyaya getiren Siyam kedileri, yavrularının emzirme döneminin son bulmasının ardından tekrardan kızgınlık dönemine girecektir. Hamilelik döneminde kedinizin beslenmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu dönem içerisinde kedinize en uygun mamayı seçmek için Hamile kedi maması nasıl olmalıdır? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Beslenmeleri konusunda ise kedi maması türlerinden birini seçmeniz yeterlidir. Özel olarak üretilen mamalar varsa, bunları tercih edebilirsiniz. En uygun kedi mamalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup