Köpek

Köpeğinize zaman ayırın

Köpekler, evcil hayvanlar arasında sahiplerine en düşkün olanlarıdır. Koruma içgüdülerinin yanında oyun oynamayı seven ve spor yapan sahiplerine eşlik etmeyi hobi olarak bilen hayvanlardır. Tabi ki sahipleri gerekli ilgiyi gösterirlerse…

Sevimli dostlarınıza ayıracağınız zaman, size daha yakın olmaları için en güzel aktivitedir. Onlarla zaman geçirmek, isteklerini yerine getirirken nazik davranmak ve onlara ayıracağınız zamanı biraz daha fazla tutmak en güzeli olacaktır. Günümüzde artık koruma amaçlı çok köpek beslenmediğini söylemek gerekiyor. Bahçeler kadar ev içerisinde de artık köpeklerin beslendiğini görebiliyoruz. Bu durumda sahiplerinin zaman ayırmaları gerekir; spor yaparken, egzersiz yaparken veya yüzerken köpeğinizin yanınızda olması hem size karşı olan hassasiyetini belli etmesi adına hem de kendi adına daha iyi olacaktır.

Köpekle Beraber Spor Yapmak

köpekler zaman ayırmak

Spor, insanlar kadar hayvanların da ihtiyacıdır. Köpekler, hayvanlar arasında spora en yatkın varlıklardır. Zaman zaman parklarda sahipleri ile birlikte depar atan ya da hafif tempo ile koşan köpekleri görmüşsünüzdür. Bunun nedeni her ne kadar sahiplerine ayak uydurmak olsa da onların da temel ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Sindirim sisteminin çalışması, kaslarının hareket etmesi ve sağlıklı kalabilmeleri için köpeklerin spor yapmaları gereklidir. Tabi bunu yaparken bir de sahibi sevgisini göstermeyi ihmal etmezse o zaman çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Beraber Oyun Oynamak

köpekler zaman ayırmak

Oyun oynamak her insanın sevdiği şeydir. Çocuklar, büyükler, yaşlılar… Her insanın içinde kalan bir çocukluk yanı ve çocukluk enerjisi mutlaka vardır. Köpekler de böyledir, oyun oynamayı severler yaşları kaç olursa olsun. Minik dostlarınıza daha yakın olmak, daha sağlıklı iletişim kurmak veya onlara olan sevginizi daha iyi bir şekilde göstermek için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de onlarla oyun oynamaktır. Oyunculuk rolünü çok iyi başaran köpekler, bu aktiviteler sayesinde hem zamanın en güzelini geçirirler hem de sahiplerine olan sevgilerini daha fazlasıyla gösterme eğiliminde olurlar.

Düzenli Olarak Bakımını Yapmak

köpekler zaman ayırmak

Köpeklerin bakımlarının oldukça önemli olduğunu her seferinde ifade ediyoruz. Köpeklerin günlük bakımları için tüylerinin taranması oldukça önemlidir. Tüylerinin düzenli taranmasıyla beraber köpeklerin tüy kalitesi artacak ve tüy dökülme oranı ciddi derecede azalacaktır. Kısaca köpeklerde tüy bakımı oldukça önemlidir.

Tüy bakımının yanı sıra ağız bakımı, göz temizliği de büyük önem taşımaktadır. Köpeğinizin sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesi için bu durumlar aksatılmamalıdır. Aynı zamanda rutin veteriner kontrolleri de aksatılmamalıdır.

köpekler zaman ayırmak

Köpeklerinize değer vermek sadece en kaliteli köpek maması ile beslemekle olmaz. Aynı zamanda onlara ayıracağınız zaman, onlara gösterdiğiniz ihtimam da çok önemlidir. Kendilerini size ne kadar çok yakın hissederlerse sizinle aralarındaki iletişim ve sevgi bağı o kadar güçlü olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup