Kuşlar

Konuşturmak İçin En İdeal 3 Kuş Türü

Evcil kuşlar, çıkarttıkları sesler, kurdukları cümleler ve yaptıkları taklitlerle kendilerini sevdiren hayvanlardır. Ötüşleri bir başka huzur veren, konuşmalarıyla insanı hayrete düşüren kuşlar kendi aralarında beceri sınıfına ayrılırlar. Her kuş konuşamaz, her kuştan beklediğinizi elde edemezsiniz. Peki, konuşturmak için en ideal kuşlar hangileridir?

Konuşturmak için kuş beslemeyi düşünüyorsanız öncelikle hangi kuş türünün kaç kelime konuşabildiğini öğrenmeniz gerekiyor ve bununla birlikte kuşların beslenme şekilleri ile alakalı bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Bu yazımda sizler için araştırdığım konuşturmak için en ideal 3 kuş türü hakkında bilgi vereceğim. Kuşlar nasıl konuşturulur, kuşlara nasıl konuşma eğitimi verilir, kuşlar nasıl beslenir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Konuşturmak İçin En İdeal 3 Kuş Türü

Konuşturmak için en ideal 3 kuş türü

Jako Papağanı:

Jako papağanı

Afrika kökenli Jako Papağanı (gri papağan) evcil kuşlar arasında en çok beslenen türlerden biridir. Türkiye’de ve dünyada bu papağan türünü besleyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Papağangiller familyasında yer alan Jako, 30-35 cm. boyutunda, gri ve siyah renk, kuyruğu ise kırmızı renktedir. Yapılan araştırmalar ve elde edilen bilgilere göre en zeki kuş türü gri papağandır. Sorulan sorulara mantıklı cevap verme, iyi bir eğitim sonucunda iyi bir kelime dağarcığına sahip olabilmeleri ve taklitçilik yetenekleriyle kendilerinden söz ettirmektedirler. Jako papağanı, özel Afrika papağan yemi ve bitkilerle beslenmektedir.

Amazon Papağanı:

Amazon papağanı

Anavatanı Amerika kıtası olan Amazon Papağanı, en çok konuşma yeteneğine sahip olan bir diğer kuş türüdür. Amazonlarda daha çok görülen papağan, taklit yetenekleri ile öne çıkar. Oldukça değerli kuş türlerinden biri olarak bilinen kuşun ortalama boyu 30-37 cm. kadardır. 80-100 yıl arası kadar kafeste yaşayabilen Amazon Papağanı, iyi bir bakıma ihtiyaç duyar çünkü solunum yolu enfeksiyonuna karşı oldukça hassastırlar. Burun deliklerinin eşit olmasına ve akıntısız olmasına dikkat edilmeli, beslenmelerine dikkat edilmelidir. İyi bir eğitim sonucunda kelime dağarcıkları bir hayli zenginleşebilen papağan, özel yemler ve bitkilerle beslenebilmektedir.

Muhabbet Kuşu:

Muhabbet kuşu

Papağandan çok küçük olmasına rağmen konuşma yeteneği sayesinde papağan sınıfında yer alan muhabbet kuşu, Türkiye’de en çok beslenen konuşturmak için en ideal kuşlardan biridir. Küçük boyları ve uzun kuyruklarıyla dikkat çeken kuşlar, çeşitli renklere sahiptirler. Muhabbet kuşu yemi ile çok rahatlıkla hayatlarını sürdürebilen muhabbet kuşu, alımlı dış görünümleri ve bazılarında ibibikleri ile dikkat çekici kuşlardır. Ortalama ömürleri 15 yıla kadar uzayan kuşlar, ilgisiz bırakıldıklarında psikolojik sorunlar yaşayabilir ve ömürleri kısalabilir. Konuşma açısından erkek muhabbet kuşu, diş kuştan daha yeteneklidir. İyi bir bakım ve doğru bir eğitim sonucunda isteneni elde etmek mümkündür.

Konuşturmak İçin En İdeal 3 Kuş Türü

Konuşturmak için en ideal 3 kuş türü yukarıdakilerdir. Papağanlar bu iş için biçilmiş kaftan gibidirler, fakat papağangiller sınıfında yer alan muhabbet kuşları da iyi bir eğitim neticesinde konuşturulabilir, sorulan sorulara cevap vermesi sağlanabilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup