Kedi

Burmese (Burma) Kedisi Özellikleri ve Kişiliği Hakkında Dikkat Çeken Bilgiler

1930’lu yıllardan beri varlığını sürdüren Burmese cinsi kediler, en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça haylaz ve oyun oynamayı seven bir yapıya sahip olan bu kediler, kimi zaman sahibini bile isteye çileden çıkarmayı başarsa da gün sonunda gösterdiği sevimli tavırlarla bu durumu kolaylıkla telafi edebilir.

Burmese Kedisinin En Temel Özellikleri

  1. Burmese cinsi kediler, oldukça sevecen ve enerjik bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çeken bir kedi cinsidir.
  2. Genellikle Siyam kedisine benzetilen Burmese kedisi, miyavlamayı çok fazla sever ve sahibiyle sürekli olarak konuşmaya çalışır. Bu özelliği nedeniyle göz çok fazla sevimli geldiği için çok fazla sevilen bir kedidir.
  3. Bu kedilerin en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de asla tükenmeyen merakıdır. Bu nedenle kedinizi evdeki dolapları ve çekmeceleri karıştırırken görmeniz çok olası bir durumdur.
  4. Çok meraklı bir kişilik yapısına sahip olan Burmese kedisi, haliyle yeni şeyler keşfetmeye çalışırken evi dağıtabilir ve vaktinin birçoğunu yaramazlık yapmaya harcar.
  5. Yalnız kalmayı hiç sevmeyen bu kediler, sahibinden ve diğer aile bireylerinden ilgi görmeye bayılırlar. Eğer bol bol vakit ayıramayacağınızı düşünüyorsanız bir Burmese cinsi kedi sahiplenmemelisiniz. Aksi bir durum karşısında çok mutsuz olabilirler.
  6. Bu kediler, sahiplerini sürekli takip eder ve peşinde dolanmaya bayılırlar. Tabi haliyle yasaklarınızı çiğnemeyi de oldukça severler.
  7. Oldukça zeki bir yapıya sahip olan Burmese, bu zekasını daha çok yaramazlık yapmak için kullanarak sahibini biraz çileden çıkarmaktan çok zevk alır.
  8. Koyduğunuz yasakları çiğnemeyi çok sever fakat gün içerisinde yaptığı yaramazlıkların telafisini gün sonunda kucağınıza gelip size sevimli haller sergileyerek yapar.
  9. Oldukça zeki bir tür olan Burmese kedilerinin sürekli olarak zekasını geliştirebilecek oyunlarla ve aktivitelerle meşgul etmeniz gerekmektedir.
  10. Diğer hayvanlarla da çok iyi anlaşabilen ve uyum içerisinde yaşayabilen bu kediler, evinde farklı bir evcil hayvan bulunan aileler için oldukça ideal bir tercihtir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Aşı Takvimi [🔥 Kedi Sağlığı İçin Zorunlu Aşı Listesi 2020 🔥 ]

Burmese Kedisinin Tarihi ve Kökeni

Burmese Kedisinin Tarihi ve Kökeni

Burmese cinsi kediler, 1930’lu yıllardan beri Atlantik coğrafyasında varlığını sürdürdüğü bilinen bir kedi türüdür. Bu kedilerin soy ağacının çok karmaşık olduğu bilinmektedir. Burmese kedileri, ülkemizde Burma kedisi olarak da tanınmaktadır. 1947 yılından sonra oldukça yüksek bir popülariteye sahip olan Burmese cinsi kedileri, gösterilerde kullanılmak üzere eğitilmişlerdir.

Burmese Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla Arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟
Bakım İhtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟🌟

Burmese Kedisi Kişilik Özellikleri


Burmese cinsi kediler, oyun oynamayı çok fazla seven bir yapıya sahiplerdir. İleri zekaya sahip olan bu sevimli hayvanlar, özellikle de zeka geliştiren türden oyuncaklarla oynamaya bayılırlar ve onlara verilen oyuncaklarla uzun süre oynarlar. Burmese cinsi bir kedi sahibiyseniz onu eğitirken en az onun kadar zevk alabilirsiniz. Fakat bu süreçte sabrınız çok önemlidir çünkü yasakları çiğnemeye bayılırlar. Bir şey söylediğinizde kolaylıkla anlayabilirler fakat bilerek tam aksini yapma eğilimine girebilirler. Diğer hayvanlarla kolaylıkla anlaşabilen bu kediler, çeşitli aktivitelerle ve oyunlarla hemen sosyalleşebilirler. Miyavlamaya bayılırlar ve sahibiyle oturup muhabbet eder gibi konuşmaya çalışırlar. Çok sevecen ve haylaz olan Burmese kedileri, tüm bu yaramazlıklarına rağmen kendini kısa sürede çok fazla sevdirebilir.

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Burmese Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Burmese Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Burmese kedilerinin sınıflandırılmasına bakıldığında orta boy kedi cinsleri arasında görebiliriz. Kafa yapıları vücut yapılarıyla orantılıdır ve narin bir görünüşe sahiplerdir. Yuvarlak bir göz yapısına sahip olan bu kediler, sevgi dolu bakışlarıyla tüm ilgiyi üzerine toplayabilmektedir.

Gövde yapısı: Orta
Kürk yapısı: Az tüylü
Kuyruk yapısı: Orta boyutta
Tüy rengi: Lila, Çikolata, Leylak, Mavi, Kahverengi, Krem
Kökeni: Burma

Burmese Kedisi Hakkında Bakım Önerileri

Burmese Kedisi Hakkında Bakım Önerileri

Kısa ve orta boy tüy yapısına sahip olan Burmese cinsi kedilerin tüyleri saten dokusunu andırır. Özellikle bir bakıma ihtiyaç duymayan ve bakımını kendisi yapmayı tercih eden bu zeki kedilerin bakımı sahibini hiç yormayacaktır. Bu kedilerin tüyleri çok az olduğu için çok fazla dökülme görülmediği gibi tıraş ihtiyacı da diğer kedi cinslerine kıyasla çok daha azdır. Bu kedilerin banyo yaptırılması tavsiye edilmez fakat arada sırada nemli bir bez ile tüylerini temizleyebilirsiniz. Bu kedileri ayda bir kez taramanız yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burmese Kedisinin Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İletişimi

Burmese Kedisinin Çocuklarla ve Diğer Hayvanlarla İletişimi

Oldukça zeki ve nazik bir yapıya sahip olan Burmese kedileri, çocuklarla çok sağlıklı bir bağ kurabilir ve uyum içerisinde yaşayabilirler. Oyunu çok sevdikleri için çocuklarla ve diğer hayvanlarla oyun oynamaya ve çeşitli aktiviteler yapmayı çok severler. Özellikle de bu oyunların sonunda ödül maması varsa sizi şaşırtacak derecede iyi performans sergileyebilirler.

Burmese Kedisi Ne ile Beslenir?

Burmese Kedisi Ne ile Beslenir?

Burmese kedilerinin beslenmesi yaşına, kilosuna ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu durumları göz önünde bulundurarak oluşturacağınız diyetlerden önce bir veteriner hekim yardımı almanız çok daha faydalı olacaktır. Bu patili dostlarımız için mama tercihi yaparken içerisinde alerjisi olmayan ve ihtiyaç duyduğu besinlerin yer alıp almadığına mutlaka bakmalısınız. Kaliteli mamalarla beslenen bu kediler, olası hastalıklara karşı da daha dayanıklı hale gelirler.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Burmese Kedisinin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları

Burmese cinsi kedilerin de her kedi cinsi gibi yatkın olduğu birtakım sağlık sorunları bulunmaktadır. Bu kedilerde en sık görülen hastalıkların başında gözle ilgili rahatsızlıklar gelmektedir. Birçok kedide olduğu gibi bu kedi cinsinde de kalıtsal bir hastalık vardır. Özellikle göz bölgeleri çok hassastır ve gözle ilgili kalıtsal hastalıklar görülmesi çok olası bir durumdur. Bu kedilere iyi bir bakım uygulandığında ve düzenli olarak aşıları yaptırılıp veteriner hekim kontrolüne götürüldüğünde ortalama 15 yıl kadar bir yaşam sürebilirler. Gözle ilgili yaşadığı rahatsızlıklar yaşam süresini doğrudan etkileyen bir faktör değildir fakat ilerleyen bu rahatsızlık, daha sonra onun yaşam kalitesini düşürebilir. Bu nedenle herhangi bir hastalık semptomlarına karşı gözü açık olmalısınız.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Burmese Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Burmese Nasıl Bir Kedidir?

Burmese cinsi kediler, oyuncu, neşeli ve sevecen yapıya sahip popülaritesi yüksek olan bir kedi türüdür.

Burmese Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

İyi bir bakım uygulanan ve sağlıklı beslenen Burmese kedisi ortalama 15 yıllık bir yaşam süresine sahiptir.

Burmese Kedisi Tüy Döker mi?

Burmese kedisi, çok fazla strese girmediği sürece çok fazla tüy dökmeyen bir kedi cinsidir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup