Kedi

Erkek kediler ne zaman kısırlaştırılmalı?

Kedilerin kısırlaştırılması, halk arasında her ne kadar kötü bilinse de aslında kedilerin kısırlaştırılması hem kedi sağlığı açısından hem de sahibi açısından daha avantajlıdır. Fazla kedilere bakma yükümlüğünün kalkmasının yanında bir de sağlıklı büyümeleri de bu anlamda daha kolaydır.

Erkek Kedilerde Kısırlaştırma Ne Zaman Yapılır?

erkek kedilerde kısırlaştırmaa

Erkek kedilerin kısırlaştırılmaları için belli bir zamanın geçmesi ve kedinin belli bir ağırlık ve yaş oranına gelmiş olması gerekmektedir. Uzman veterinerlerin görüşüne göre erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi gelişmelerinin yüzde 70-80’lik bölümünü tamamladıkları ve ağrılıklarının 2,5-3 kg. dolayına gelindiğinde yapılmalıdır. 6-8 aylık döneme denk gelen bu ağrılık oranı tutturulduğunda erkek kedilerde kısırlaştırma yapılabilir.

Kedilerde kısırlaştırma zamanının bir diğer önemli detayı da süt dişlerinin düşüp kalıcı dişlerinin çıktığı zamandır. Bu erişkinliğe gelmiş erkek kediler kısırlaştırılabilir.

Erkek kediler nasıl kısırlaştırılır?

erkek kedilerde kısırlaştırmaa

Kedi sahipleri için kedilerinin doğum yapması bir anlamda sevindirici olsa da uzun vadede kedi beslemek istemeyenler veya kendi kedisiyle yetinmek isteyenler için tam aksidir bu yüzden yukarıda belirttiğimiz erişkinliğe gelmiş erkek kediler kısırlaştırılır. Kısırlaştırma işlemi için öncelikle Testislerin anatomik durumuna bakılır daha sonra gerekli tetkikler yapıldıktan sonra operasyon başlar. Kedilerin kısırlaştırılması işlemini kesinlikle veteriner uzmanların yapmaları gerekmektedir, yanlış bir hareket veya bilinçsiz davranışlar kedilerin ölümüne yol açabilir.

Erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi yapıldığında sperm yolları ve kan yolları bağlanarak işlem gerçekleştirilir ve böylelikle testis torbalarından uzaklaştırılmış olur.

Kedileri kısırlaştırmak sağlıklı mı?

erkek kedilerde kısırlaştırmaa

Kedi sahiplerinin en sık sordukları sorulardan biri de kedilerin kısırlaştırılmasının sağlıklı olup olmadığıdır. Aslında bu soruya cevap vermek için kim tarafından kısırlaştırıldığına bakmak gerekiyor. Kişiler kendi başlarına bu işlemi yaptıklarında kesinlikle kedilerin sağlığı riske atılır, ancak uzman veterinerler tarafından kısırlaştırılan kedilerin sağlığı daha yerinde olmaktadır.

Kısır kedilerin beslenmesi

erkek kedilerde kısırlaştırma

Yeni kısırlaştırılmış kedilerde; iştahsızlık ve kusma gibi sorunlar belirebilir, bu durum geçicidir. Bundan sonrasında ise yapılması gereken en önemli şey uygun kedi maması ile kediyi beslemektir. Fizyolojik ve biyolojik anlamda kedilerde değişme meydana geldiği için kısırlaştırılmış kedi maması verilmesi önerilmektedir. Sitemizin ilgili bölümünü ziyaret ederek kediniz için en iyi mamayı bulabilir, uygun fiyatlarla sipariş ederek kısa sürede elinizin altında bulunmasını sağlayabilirsiniz.

En uygun kısırılaştırılmış kedi mamalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup