Kedi

Kedilerin En Sevdiği Şeyler

Kediler, sevimlilikleriyle kendilerini kabul ettiren evcil hayvanlardır ve bu masum varlıkların tartışmasız olarak sevdikleri bazı şeyler vardır. Bu yazımda, kedilerin en sevdiği şeyler hakkında siz değerli okuyucularımıza bilgi vermeye çalışacağım.

Kedilerin neleri sevdiklerini nelerden hoşlanmadıklarını bilmek, sahipleri için önemli konulardır. En nihayetinde uzunca bir vakit geçirmeyi düşünüyorsanız kesinlikle bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. İşte kedilerin en sevdiği şeyler.

Kedilerin En Sevdiği Oyun ve Oyuncaklar

kedilerin en sevdiği şeyler

Kedilerin dili olsa ve en çok neyi sevdikleri sorulsa herhalde oyun oynamak ve oyuncaklar olduğunu söyleyeceklerdir. Onlar için her obje bir oyuncağa dönüşebilir, bir top kâğıt veya iplik yumağı onlar için en sevimli oyuncaklardan biri olabilir ve zamanlarının tamamını bunlarla geçirebilirler. Kedilerin oyun olarak en çok sevdikleri oyun saklamak ve aramak oyunudur.

Kedilerin pek çoğu içgüdüsel olarak avcılığa yatkın olduğu için bu tarz oyunları çok severler. Bununla beraber kapalı bir alana girmek, hareketli nesneleri yakalamaya çalışmak gibi aktivitelerden keyif alırlar.

Kedi oyuncakları isimli yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kedilerin En Sevdiği Yiyecekler

kedilerin en sevdiği şeyler

Sevimli dostlarımız kedilerimiz, ağız tatlarına düşkün hayvanlardır. Eğer verdiğiniz bir kuru mama veya yaş mama hoşuna gitmemişse kesinlikle aç olsalar bile yanına yaklaşmazlar ve reddederler. Bu yüzden kedinizin damak tadını iyi bilmeniz ve kedi maması seçimini buna göre yapmanız gerekiyor. Zaman zaman evden bazı yiyecekleri aşırdıklarını ve yedikten sonra da nahoş durumlara sebep olduklarını da görürüz. Belki de değişiklik yapmak istiyorlar ama yine de en iyisi kedi ödül mamaları takviyesi yaparak bu durumun önüne geçmelisiniz.

Kedilerin En Sevdiği Müzikler

kedilerin en sevdiği şeyler

Kediler müzik dinler mi? Tabi ki “evet” hatta onlar iyi bir dinleyici ve ritimlere ayak uydurabilen varlıklardır. Ancak yüksek sesle müzik dinlemekten hoşlanmadıklarını belirtmekte fayda vardır. Yavaş tempolu slow müzikler, ritmik ve az hareketli müzikler, kedilerin huzur bulmaları için en iyi şeylerdir. Müzik kanallarından “kedi müzikleri” diye aratarak kediniz için hoş bir müzik sefası sunabilirsiniz.

Kediler ve Uyku

kedilerin en sevdiği şeyler

Kedilerin en sevdiği aktivitelerden bir tanesi de uykudur. Özellikle de sıcak bir alan bulduklarında mayışıp uyurlar. Bununla beraber kediler için yatak seçimi de oldukça önemlidir. Çoğu kedi kapalı olan yatakları sevmektedir. Bazıları ises sadece yumuşak bir yer arar.

Kediler için en uygun kedi yataklarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Kediler birçok şeyi severler ve birçok aktivitede yer almak isterler. Sahipleriyle oyun oynamak, saklama-bulma oyunlarına ortak olmak, iplik yumaklarıyla vakit geçirmek veya sevdikleri besinleri bir hırsız gibi evde aramak gibi huyları vardır. Aslında her biri kedilerin masum ve doğal varlıklar olmalarından kaynaklanıyor ki bu da sahiplerinin fevkalade hoşlarına giden durumlardır.

Kedinizin neleri sevdiğini nelerden hoşlanmadığını elbette zaman içerisinde daha iyi anlayabilirsiniz. Sabırla neler yaptıklarını inceleyerek, bazı şeyleri deneyimleyerek veya aktivitelere karşı verdikleri refleksleri inceleyerek kedinizi daha yakından tanıma şansını elde edebilirsiniz. Ben de zaman zaman elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşarak kedinizle daha iyi vakit nasıl geçirebilirsiniz konularında sizlere bilgi vermeye devam edeceğim.

Ayrıca, Kediler İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalı? isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup