Kuşlar

Muhabbet Kuşları İçin Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Muhabbet kuşlarının seveceği oyuncak türleri kişiliklerine göre farklılık göstermektedir. Çok seveceğini düşünerek aldığınız bir oyuncaktan hoşlanmayabilir ancak sevmeyeceğini düşüneceğiniz bir objeden oldukça fazla keyif alabilir. Muhabbet kuşunuzun hangi oyuncağı beğenip hangisini beğenmeyeceğini anlamanız biraz zaman alabilir. Bu makalemizde genellikle muhabbet kuşları tarafından rağbet gören oyuncak türlerinden bahsedeceğiz.

 

Kafes Salıncakları

Muhabbet kuşları içgüdüsel olarak kafeslerine asılı olan herhangi bir şeye tırmanma eğilimi gösterecektir. Kafesin tepesinden asılı olan bir ip, oyuncak veya herhangi bir şey hemen ilgisini çekecektir ve buna tırmanmaya çalışacaktır.

Bu yüzden her muhabbet kuşunun kafesinde bir salıncak bulunması gerekir. Muhabbet kuşunuz bu salıncağa tırmanarak kendince oyun oynayacaktır. Aynı zamanda bu salıncakları bazılarının uçlarında zil bulunmaktadır. Bu zil sayesinde kuşunuz sallanırken diğer bir yandan da bu zilden ses çıkartarak keyifli zaman geçirecektir.

Salıncağın yerleştirileceği kafesin boyutları da önemlidir. Bu yüzden mümkün olduğunca büyük bir kafes seçilmelidir. Kuşlar için en uygun kafeslere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tırmanma Oyuncağı

muhabbet kuşu oyuncakları

Muhabbet kuşları her zaman için tırmanmaya meyilli olan bir hayvandır. Muhabbet kuşu sahipleri kuşlarını sürekli olarak kafesin tellerinde yukarı aşağı gezinirken görmektedir. Bunun sebebi tam olarak kuşunuzun tırmanma isteğidir. Bu yüzden kuşunuza bir tırmanma merdiveni olarak daha keyifli bir aktivite sunabilirsiniz. Eğer kafesinizin içerisinde merdiveni koyacak bir yer bulamıyorsanız bir ip yardımıyla kafese asabilirsiniz.

Kemirme Oyuncağı

Eğer sosyal bir muhabbet kuşuna sahipseniz, insanlardan korkmayıp sürekli onlara konan bir kuşunuz varsa sürekli olarak bir şeyleri gagaladığını görebilirsiniz. Böyle bir yapıya sahip olan kuşlar perdeleri, koltukları, kazakları kemirebilir ve bunu yaparken çok keyif alır. Bu sorunu çözmek için kafesine kemirme veya çiğneme oyuncağı koyabilirsiniz. Bu oyuncağı seçerken zehirli bir kimyasal içeren oyuncak seçmemeye özen gösterin.

Zil

muhabbet kuşu oyuncakları

Muhabbet kuşlarının zillerden hoşlandığı belirtmiştik. Dolayısıyla muhabbet kuşunuzun kafesinde bir adet zil bulunması onu daha mutlu edecektir. Zil seçimi yaparken çok farklı çeşitlerle karşılaşabilirsiniz. Bu ziller arasında seçim yaparken bütçenizi ve zilin görselini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ayna

Muhabbet kuşu aksesuarı denildiğinde ilk akla gelenlerden bir tanesi aynalar oluyor. Muhabbet kuşlarının aynalar karşısında farklı bir davranış biçimi gösterdiğini anlamak zor değil. Muhabbet kuşunuzun bir aynası varsa bu ayna karşısında saatlerce vakit geçirebilir. Aynı zamanda ayna ile konuşarak ve konuşması için pratik yapabilir.

Muhabbet Kuşu Oyuncağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Hayvanlar için özel üretilmiş olan ve içerisinde zararlı madde bulunmayan oyuncak seçilmelidir.
  • Muhabbet kuşları genel olarak renklere karşı duyarlı oldukları için oyuncak seçimi yaparken farklı renklerde oyuncaklar tercih etmek daha doğru olacaktır.
  • Boyalı veya vernikli oyuncaklar almaktan kaçının.
  • Oyuncakların sivri veya keskin herhangi bir yerinin olmadığına emin olun.
  • Muhabbet kuşunuz uzun süre boyunca oyuncağıyla oynamıyorsa yerine farklı bir oyuncak koymaya özen gösterin.

Muhabbet kuşunuza aksesuar ve oyuncak seçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup