Genel

Evimizin minik dostları

Hayvanların evcilleştirilmesi, bundan yüzyıllar öncesine hatta binlerce yıl ötesine kadar uzanıyor. İlk zamanlarda ihtiyaçtan dolayı hayvanlar evcilleştirilirken, gelişen ve değişen dünyamızda artık minik dostlukların kurulması için besleniyorlar.

Evcil hayvanlar, tür bakımından oldukça fazladır. Kedi, köpek, tavşan, kuş, hemster vs. her birinin kendine göre bir yapısı, yedikleri besinler vardır. Genel olarak evcil hayvan yemi ve evcil hayvan maması olarak adlandırılır bu besinler. İçerikleri bakımından hepsi de birbirinden farklıdır. Birinin yediğini diğeri yemez, birinin sevdiğini başkası sevmez. Yani tamamen fıtratlarına göre değişen bir konudur. Bu yüzden de piyasada kedi maması, köpek maması, muhabbet kuşu yemi, tavşan yemi gibi çok sayıda farklı evcil hayvan gıdaları bulunmaktadır.

Evcil hayvanların bakımı

Seçiminizi yaparken dikkat edin

Her evcil hayvan her evde beslenmez. Apartmanda daha çok çoban köpeği olarak beslenebilecek bir köpek beslenmez. Hem komşuları rahatsız etmesi hem de fıtratına uygun olmaması, bu tip davranışlarda bulunmamayı gerektirir. Tam tersi bir fino köpek de çobanlık yapması için beslenmez. Bu da fıtrata aykırıdır. Bu seçimi yaptıktan sonra sıra evcil hayvan yemi veya mamasını seçmeye gelir. Hayvanlar, konuşamayan, sıkıntılarını dile getiremeyen varlıklardır. Sahipleri onların eli, ayağı, konuşan dili, gören gözleri olurlar. Mama veya yem seçiminde de yine görev sahiplerine düşmektedir. Yani kaliteli veya besleyici bir mama seçmek için gayret edilmesi gerekiyor.

Köpek maması

Hangi mamayı seçmelisiniz?

Kedi veya köpek sahipleri mama seçerken iki esasa çok dikkat etmeleri gerekiyor. Mamanın kaliteli olmasına bir de sağlıklı olup olmadığına. Aslında ikisi de birbirine paralel şekilde ilerler. Kaliteli bir mama, sağlıklıdır aynı zamanda. Ancak bazı durumlarda, marka olarak adını çok başarılı bir şekilde duyurmuş olmasına rağmen kedi maması veya satın aldığınız köpek maması kalitesiz olabiliyor. Bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için yapılması gereken en iyi şey, mama hakkında bilgi sahibi olmak olacaktır. Daha önce satın aldığınız mama markasını kullanan bir dostunuzdan, internet sitelerinden, sosyal medya ağlarından veya uzman bir veterinerden mama hakkında bilgi alarak seçim yapmanız daha isabetli olacaktır.

Köpek maması

Kuşlar hangi yemleri severler?

Muhabbet kuşları, otçul hayvanlardır. Yani besinlerinin tahıl ürünlerinden oluşması gerekiyor. Son zamanlarda bazı kötü niyetliler, değişik malzemeler kullanarak kuş yemi imal etmektedirler. Kullanıcı bu konuda hassas olmazsa, evindeki minik dostuna zarar verir. Bu yüzden yem satın almadan önce kesinlikle yemin içeriği hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Sağlık koşulları, son kullanım tarihi, kuşa ne gibi faydaları olduğuna vs. dikkat ederek karar vermek en sağlıklı sonuçlara ulaşmak adına iyi olacaktır.

Kuş yemi

Kuşlarınız veya kedi veya köpeğinizin daha sağlıklı beslenmesini sağlamak, onlarla daha uzun süre beraber kalabilmek için yem ve mama seçiminde çok dikkatli olmanız gerekiyor. Aksi halde sağlıklarını riske atar, ömürlerinin kısa olmasına neden olursunuz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup