Genel

Kış Mevsiminde Evcil Hayvan Bakımı

Havaların soğumasıyla birlikte insanlar, yemelerine-içmelerine, giydiklerine-çıkarttıklarına dikkat etmeye başladılar. Aynı şekilde evcil hayvanların da dışarıda geçirecekleri vakitleri daha sağlıklı geçirmeleri için bilinmesi gereken bazı şeyler vardır. Yani kış mevsiminde evcil hayvan bakımı…

Kış mevsiminde evcil hayvan bakımı, sıcak havalara göre biraz daha dikkat edilmesi gereken bir konudur. Mama miktarı, tüy bakımı, hayvanları taşırken ve su miktarını dengeleme gibi dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bunların her birini burada açıklamak için zamanımız yeterli değildir. Ancak temel olarak dikkat etmeniz gereken hususları sizlere açıklamaya çalışacağız.

  1. Mama miktarı

Evcil hayvanlar, yaz mevsimlerine göre kış aylarında daha fazla mama ihtiyacı duyarlar. Tabi evde, kalorifer başında vakit geçiren hayvanların durumu farklıdır. Daha çok dışarıda vakit geçiren veya bahçede beslenen evcil hayvanlarda bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Minik dostlarınız, soğuk havalarda daha fazla kalori tüketecekleri için mama miktarı konusunda dikkatli davranmanız gerekmektedir.

Mama Miktarı

  1. Tüylerin bakımı

Yaz ayları geldiğinde, evcil hayvanların rahat etmesi ve tüylerinin daha sağlıklı çıkması için tüy bakımı yapılır ve tüyler kısaltılır. Şimdilerde havalar soğuk ve kısalttığınız tüyler uzamaya başladı. Bu durum, minik dostunuzun daha sağlıklı bir mevsim geçirmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte rutin olarak tüy bakımı yapmayı, günlük olarak tüylerini taramayı ihmal etmeyin. Ayrıca dışarıda vakit geçiren bir hayvana sahip iseniz kışlık kıyafet giydirmenizi öneriyoruz.

Tüy bakımı

  1. Karlı havalara dikkat

Kış mevsiminin en belirgin özelliği, hiç şüphesiz kar yağışıdır. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da dikkat edilmesi gereken bu havalarda, köpek sahiplerinin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Köpeğinizi dışarıda gezdirirken, su birikintilerinden uzak tutmanız ve tasma ile köpeğinizi gezdirmeniz daha iyi olacaktır. Tabi eve dönüşte patilerini iyice temizlemeyi de ihmal etmemeniz gerekiyor.

tasma

  1. Kedileri taşırken

Kediler, genellikle evde beslenen hayvanlardır. Ancak kış mevsimi geldiğinde rutin sağlık kontrolü için veterinere götürürken veya seyahate çıkarken, kedinizin daha sağlıklı kalması için yapmanız gereken en güzel şey koruyucu çanta ile kedinizi gezdirmeniz olacaktır. Bu şekilde yaptığınızda, elbette kediniz, dışarının soğuk havasına karşın kendini daha rahat hissedecektir.

Kedi taşıma

  1. Su miktarını arttırın

Su ihtiyacı, yemek ihtiyacı kadar önemlidir. Kış aylarında kedi ve köpekler dışarıda gezerken daha fazla enerji tüketirler. Bu da susamalarına neden olur. Bu nedenle kesinlikle su kaplarını düzenli olarak doldurmanız gerekmektedir. Köpeğinizi dışarıda besliyorsanız, kış aylarında yapmanız gereken en önemli şey, metal kap kullanmak yerine plastik mama kabı ve su kabı kullanmanız olacaktır.

Su miktarı

Evcil hayvan sahiplerinin kış aylarında minik dostlarıyla daha güzel vakit geçirmelerini sağlayacak bu önemli detaylara dikkat ettiklerinde, hem sağlık açısından hem de daha fazla eğlenceli bir dosta sahip olacaklardır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup