Köpek

Köpeklerin Yeteri Kadar Su İçmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Köpeklerin vücudunun %60’ı sudan oluşmaktadır. Nefes aldıkça, salya ürettikçe, idrar yaptıkça sıvı kaybı yaşayacaktır. tüm bunları düşünerek köpeğinizin yeteri kadar su içmesini sağlamalısınız. Tabi ki köpeğinizin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu da bilmeniz gerekir.

Köpeğinizin ihtiyacı olan su miktarı fiziksel yapısıyla, harcadığı enerjiyle doğru orantılıdır. Ne kadar su tüketmesi gerektiğini belirledikten sonra yeteri kadar su içip içmediğini belirlemeniz gerekir.

Köpeğinizin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu belirleyin

Köpeklerin günlük su ihtiyacının fiziksel özelliklerine göre farklılık gösterdiğinden bahsettik. Bu miktarı belirlerken köpeğinizin kilosunu göz önünde bulundurarak kilo başına 50-60 ml su tüketmesini sağlamalısınız.

Su Kabında Sürekli Temiz Su Bulundurun

Köpeğinizin su kabındaki suyu sürekli olarak değiştirmelisiniz. Böylece hem suyun taze kalması sağlanacaktır hem de su kabı daima dolu olacaktır. Ayrıca su kabına ne kadar su koyduğunuzu belirleyerek ne kadar su tükettiğini takip edebilirsiniz.

Otomatik Su Kabı Kullanmak

Uzun süre evde olmadığınız zaman köpeğinizin suya erişmesi zor olabilir. Dolayısıyla su kabının sürekli olarak yenilenmesi gerekir, bunun için otomatik su dolduran mama kaplarını kullanabilirsiniz. Böylece köpeğiniz sürekli olarak suya erişebilecektir.

Egzersiz Öncesinde Su Kabını Doldurun

Köpekler insanlar gibi terlemese bile egzersiz yaptıktan sonra su içmek isterler. Dolayısıyla egzersiz yapmadan önce su kabını temiz suyla doldurarak kolayca suya erişmesini sağlayabilirsiniz.

Mamasına Su Eklemek

Köpeğinizin yemeğine su ekleyerek onun ihtiyacı olan suyu karşılamasını sağlayabilirsiniz. Çoğu köpek mamasına eklenmiş olan az miktardaki suya itiraz etmeyecektir. Özellikle köpeğinizi kuru mama ile besliyorsanız bu dengeyi kurmanız oldukça önemlidir. Her türlü yemeğe az miktarda su ekleyebilirsiniz.

Atıştırmalık İçin Meyve- Sebze Kullanın

Meyvelerin ve sebzelerin içerisinde yüksek miktarda su bulunmaktadır. Köpeğinize atıştırmalık olarak meyvesebze sunarsanız su ihtiyacını karşılayacaktır. Bunun yanında meyvelerde bulunan vitaminleri ve lifleri de alacaktır. Köpekler elma, muz, böğürtlen, armut, kivi gibi meyveleri tüketebilir. Eğer köpeğinizin sevdiği meyveleri ona sunarsanız sıvı tüketiminde ona destek vermiş olursunuz.

Köpeklerde Hidrasyon

Köpeklerin vücut işlevlerinin gerektiği gibi karşılanması için hidrasyon çok önemlidir. Hidrasyonu sağlamak için piyasada bulunan köpeklerin su ihtiyacının düzenli ve yeterli olarak karşılanması gerekir. Bazı zamanlar köpeğimizin yanında olmadığımızda otomatik su doldurma kapları tercih edilebilir. Bunun yanında köpekler için tasarlanmış sebiller de bulunmaktadır. Otomatik su sağlama makinesinin farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Köpeklerde Terleme

Köpeklerin insanlardaki gibi ter bezleri bulunmamaktadır. Vücuttaki sıvı dengesini sağlamak için patilerinde bulunan ter bezlerini ve salyalarını kullanırlar. Özellikle sıcağa dayanamayan kış mevsimine uygun köpekler için su dengesi oldukça önemlidir. Özellikle bu köpekler yaz aylarında bol miktarda su tüketmeli ve mümkün olduğunca serin yerlerde bulunmalıdır. Aynı zamanda köpeklerin soğuk su tüketmesi sakıncalı bir durumdur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup