Kedi

Kedilerde Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır? Kedi Özellikleri

Yavru kedilerin cinsiyetinin belirlenmesi kolay bir işlem değildir. Kesinlikle profesyonel bir kişi tarafından cinsiyetin belirlenmesi gerekir. Çünkü; genital organları gelişmediğinden ve ergin bir yaşta olmadığından genital organları belirgin şekilde görülmemektedir.

Kedilerin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

kedilerin cinsiyeti nasıl anlaşılır

Kedilerin yaşları ilerledikçe erkeklerinin testisleri ortaya çıkmaya başlar ve belirgin bir şekilde görülür. Dişi kedilerde ise anüsün hemen altında ince bir şekilde vajina görülebilir.

Kedilerde cinsiyet belirlenirken kuyrukları yukarı doğru kaldırılır ve genital bölge görülmeye çalışılır. Eğer incelenen kedi erişkin ise testisleri kolaylıkla görülecektir. Dişilerde ise vajina çizgi şeklinde olup dışarıya doğru çıkıntı bulunmamaktadır. Erkek kediler kısırlaştırılmışsa testisleri daha sönük ve içeri doğrudur ancak yine de kolaylıkla görülebilmektedir.

Bunların haricinde erkek kedilerin vücutları ve kafa yapısı daha iridir. Ayrıca daha kemikli bir görünüme sahiptir. Dişi olanların ise yüzleri daha sivri ve daha minyon bir şekildedir. Dışarıdan bakıldığında dişiler ile erkekleri ayırmak kolaydır.

İlginizi Çekebilir: Kızgınlık Dönemindeki Kedileri Sakinleştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

Erkek Kedilerin Özellikleri

kedilerde gençlik hastalığı

Erkek kediler dişilere oranla daha büyük bir vücut yapısı, kafa yapısı ve kuyruk yapısına sahiptir. Sokaklardaki kedilerin erkek olanlarının daha öz güvenli ve cesur oldukları gözlemlenmiştir. Erkek kediler olaylara atılmaktan çekinmezler.

Dişi kediler ise daha ince bir vücut yapısına ve daha çekingen bir mizaca sahiptir. Erkek kediler fiziksel olarak daha büyük olmalarıyla beraber, kendilerine olan güvenleri de daha fazladır. Bu kedilerin tehlikelere atılabildikleri, çekinmeden bölgelerini genişletebildikleri görülür.

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Dişi olan kediler ise erkek kedilerden, trafikten ve insanlardan saklanmak için daha çekingen olurlar. Erkek kediler arabaların lastiklerine ve düz duvarlara koku bıraktıkları görülmektedir. Bunun anlamı bölgeyi sahiplenmektir ve diğer erkek kedilerin rakip olmasını engellemektir. Ayrıca bu olay ile çevredeki dişi kedilere çiftleşmeye hazır olduğunu belirtir.

İlginizi Çekebilir: Kedileri Eve Alıştırmak: Kedileri Sosyalleştirmenin 10 Etkili Yolu

Dişi Kedilerin Özellikleri

Dişi kediler erkeklere oranla daha minyon bir görünüme sahiptir ve daha sevecendir. Ancak dişi kedilerde bilinmesi gereken önemli bir nokta köpeklerdeki gibi regl dönemi olmamasıdır. Dişi kediler kızgınlık dönemlerinde sadece bağırarak belli ederler. Eğer vajinada bir kanama görülüyorsa bu olağan dışı bir durumdur.

Dişi kediler kızgınlık dönemleri haricinde oldukça sevecen ve oyuncu bir mizaca sahiptir. Kızgınlık dönemlerinde ise hormonlarından dolayı agresif tavırlar sergilemesi görülebilir. Özellikle de gebe olduğu ve lohusa dönemlerinde yavrularını korumak için agresif tavırlar görülebilir. Evde beslenen dişi kedilerin kızgınlık döneminden sonra tekrardan sevecen bir yapıya döneceği görülebilir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Özgürlüğüne Kavuşması İçin En İyi 4 Kedi Kapısı

Kedilerde Cinsiyet Ayrımı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır?

Bir kedinin dişi olup olmadığını genital açıklığına bakarak anlayabilirsiniz. Genital bölgesi dikey bir çizgi şeklindeyse dişi kedidir.

Erkek Kedi Nasıl Anlaşılır?

Bir kedinin erkek olup olmadığını anlamak için genital açıklığının yukarısında testisleri var mı diye bakmalısınız. Eğer varsa erkek kedi olduğu anlamına gelir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 3 renk kediler genellikle dişi oluyor, çok sayıda kedi baktığım için bu durumu gözlemledim, ama en doğru bilgiyi sayfanızda paylaşmış olduğunuz bilgileri takip ederek bulabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup