Genel

Hayvanlar hakkında ilginç bilgiler

Doğal yaşamları, hareketleri ve beslenmeleri ile ilgi çeken hayvanların bir de ilginç yaşamları vardır. Çoğu zaman sıradan görünen bir hayvanın bile kendine has karakteri veya özelliği insanları şaşırtabiliyor.

Mesela keçileri hepimiz yakından tanırız, huylarını da az çok biliriz; inatçıdırlar, başına buyruk hareket etmeyi severler bir de keçilerin etinden sütünden yararlanırken “oh! Mis gibi” deriz. Bunlar bizim bildiğimiz özellikleridir peki, keçilerin de insanlar gibi şivelerinin olduğunu biliyor muydunuz? Evet, keçilerin insanlar gibi şiveleri vardır.

keçilerin insanlar gibi şiveleri vardır

Hayvanlar veya insanlar, kokuyu burunlarından alırlar. Köpeklerin burun alma yetisi insanlarınkine göre 1000 kat daha fazladır ve çok uzak bir mesafeden kokuyu rahatlıkla alabilirler. Peki, kelebeklerin nasıl koku aldığı hakkında bilginiz var mı? Kelebekler, kokuyu ayaklarından alırlar.

Kelebekler, kokuyu ayaklarından alırlar.

Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri köpeklerdir. Sempatik oluşları, sahiplerine düşkünlükleri ve kıskançlıkları bilinen yönleridir. Bir de köpeklerin kendilerine has bazı özellikleri vardır, bunlardan en ilginç olanı ise burunlarıdır. Çünkü köpeklerin burun izleri tıpkı insanların parmak izinden farklıdır.

Köpeklerin burun izleri birbirinden farklıdır

“Sarı civcivim, minik tavuğum benim…” diye sevdiğimiz tavuk civcivleri hakkında ne biliyorsunuz? Sarı ve masum oluşları, biraz büyüdüklerinde tavuk veya horoz olacakları… Başka bilginiz var mı? Civcivlerin en ilginç özelliği şu; civcivler henüz yumurtadan çıkmadan diğer civcivlerle ve anneleriyle iletişim kurabilirler.

 civcivler henüz yumurtadan çıkmadan diğer civcivlerle ve anneleriyle iletişim kurabilirler.

Denizanaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Denizi temizleyen hayvanlar, denize renk katan varlıklar, balıklardan ve diğer deniz hayvanlarından farklı olduklarını biliyorsunuz. Peki, denizanalarının hayatları boyunca tek eşi olduğunu biliyor musunuz, daha da ilginç olanı denizanaları seyahat ederken kuyruklarıyla birbirleriyle tutunurlar biliyor musunuz?

denizanaları seyahat ederken kuyruklarıyla birbirleriyle tutunurlar

Tavşanların çok yüksek zıpladıkları hakkında bilgisi olmayan yoktur sanırım, bir de hızlı koşmaları hakkında… Kaplumbağanın tavşana yetişmesi imkansızdır çünkü hem çok yüksekten zıplarlar hem de çok hızlı koşarlar. Peki, İsveç’te “Kaninhoppning” adı verilen bir yarışmada tavşan sıçrama yarışı düzenlendiğini biliyor musunuz?

İsveç’te “Kaninhoppning” adı verilen bir yarışmada tavşan sıçrama yarışı düzenlenir

Sevimli pandalar hakkında sanırım az çok bilginiz vardır. Şirin görüntüleri ve sempatik hareketleriyle doğanın en güzel hayvanlarındandır. Çin’de de değerlidirler, öyle ki Çin’de panda öldürmenin cezası idamdır.

Çin’de panda öldürmenin cezası idamdır.

Erkek ve dişi ayrımı köpeklerde de vardır ve fiziki olarak erkek köpekler dişi köpeklere göre daha avantajlıdırlar, çünkü daha güçlü yapıları vardır ama buna rağmen yine de oyun oynadıklarında erkek köpekler dişi köpeklere yenilirler.

erkek köpekler dişi köpeklere yenilirler.

Sincaplar hakkında ne düşünüyorsunuz, sevecen hayvanlar değil mi? Kendi hallerinde, kimseye ilişmeyen ağaç diplerinde veya üstlerinde bulundukları cevizleri saklayarak daha sonra yemek isterler. Peki, sincapların sakladıkları cevizlerin yerini unutmalarından dolayı binlerce ceviz ağacının yetiştiğini biliyor musunuz?

sincapların sakladıkları cevizlerin yerini unutmalarından dolayı binlerce ceviz ağacının yetişti

Ve yine sincaplar… Merhamet konusunda insanlara örnek olabilecek varlıklardır. Doğanın bu sevimli varlıkları sahipsiz bir sincap yavrusu gördüğünde yüz çevirmezler aksine alıp kendilerine yavru edinirler.

Sincaplar sahipsiz yavruları evlat edinirler

Hayvanların akıldan yoksun ve düşünceden uzak varlıklar olduğunu, onların yaptıklarının veya ezber bildiklerinin içgüdüsel olduğunu biliyoruz. Ama bunun yanından saydığımızdan kendilerine özel nice ilginç yönleri vardır…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup