Kedi

Kedinizin Sizi Sevdiğini Gösteren En Belirgin 10 Davranış 

Kedinizin sevgisini anlamak için her zaman kucağınıza yatması gerekmez. Bazı kediler kucak kedisi değildir ve bu durum kedinizin sizi sevmediği anlamına gelmemektedir. Her kedinin farklı sevgi gösterme şekilleri olabilir.

Sevimli dostlarımızın umursamaz tavırları kimi zaman sizi sevmediğini düşündürüyor ve sizi üzüyor olabilir. Fakat bu durum her zaman sevmediklerini göstermez. Bu makalemizde kedilerin sevgi gösterme davranışlarını anlatacağız.

Kedinizin Sizi Sevdiğini Gösteren Davranışlar Nelerdir?

kedilerin sevgisini gösterme yöntemi


1- Gözlerinin Kısık Olması

Kedilerde bir tehdit gördüğünde veya yabancı bir kedi gördüğünde gözleri normalden daha fazla açarlar ve böyle bir durumda tetikte oldukları belli olur. Bunun tam aksine gözleri kısıksa ve yavaş bir şekilde göz kırpıyorsa bu memnuniyete ve şefkate işaret etmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır? Göz Nasıl Korunur?


2- Kedinizin Kendimi Yalaması

Kediler genelde temizlenmek için yalanıyor olsa da aslında hem streslerini azaltmak için hem de ortamdaki kişilerle bağlarını güçlendirmek için bu davranışı göstermektedir. Eğer kediniz sizi yanınızda rahat bir şekilde yalanıyorsa sizi aileden birisi olarak gördüğü anlamını çıkartabilirsiniz. Bu da kedinizin sizi sevdiğini anlayabilmenin en etkili yollarından bir tanesidir.

 


3- Kedinizin Yüzünüze Sürtünmesi

Bir kedi sahibi masa başında otururken kedisinin masaya zıplayıp tüylü bedeniyle sahibinin yüzüne sürtünmesi size karşı şefkat göstermesi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda en konforlu bulunduğu ortamlardan bir tanesidir.

 

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Stres Yaratacak Durumlar Nelerdir?


4- Kedinizin Sürekli Sizi Takip Etmesi

Kediniz sürekli sizi takip ediyorsa, oda değiştirdiğinizde peşinizden geliyorsa, uyduğunuz odada uyumayı seçiyorsa sizinle daha çok vakit geçirmek istiyor demektir. Sürekli yanınızda olan bir kediniz varsa kedinizin sizi sevdiğini göstermesi için başka bir şey yapmasına gerek yoktur.

 


5- Kedinizin Avını Size Getirmesi

Eğer bir gün kapınızın önünde kedinizle beraber ölü bir fare veya kuş bulursanız hemen kedinize kızmayın. Çünkü kedilerde avlanma içgüdüsü bulunmaktadır ve bunun anlamı avladığı hayvanı size hediye getirmesidir. Bu kediler için en büyük sevgi göstergesidir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Kedi Eğitim Ürünleri


6- Eve Döndüğünüzde Sizi Karşılaması

Bu durumu siz fark etmeyebilirsiniz ama evde yaşan diğer bireyler tarafından rahatlıkla anlaşılacaktır. Kediniz sizin arabanızın park etme sesini, anahtarla kapı açma sesini vs. ayırt edebilir ve sizin eve geldiğinizi anlayabilir. Bu durumda kapının önüne koşuyorsa sizi özlemiş demektir.

 


7- Yerde Sırt Üstü Yuvarlanması

Kediler göbek bölgesine dokunulmasından hoşlanmamaktadır çünkü karın bölgeleri hassas bir yapıya sahiptir ve bu nedenle de kolay kolay dokunulmasından hoşlanmazlar. Eğer kediniz evde sizin karşınızda sırt üstü yuvarlanıyorsa size sonuna kadar güveniyor demektir. Çünkü kediler, karın bölgesini yalnızca sevdikleri ve güvendikleri insanlara rahatlıkla açabilirler. Bu nedenle de kediniz sırtüstü uzanarak size karnınızı gösteriyorsa, bu hareketinden sevimli dostunuzun sizi sevdiği anlamını çıkartabilirsiniz.


8- Soru İşareti Şeklindeki Kuyruk

Kedinizin sizi sevdiğini anlamanın en güzel yöntemlerinden bir tanesi de kuyruğunun duruş şeklidir. Eğer kedinizin kuyruğu soru işareti şeklinde kıvrılmışsa size karşı sevgi gösteriyor demektir.

 

İlginizi Çekebilir: Kediler İnsanlarla Konuşur mu?


9- Burnunu Size Sürtmesi

Kediler, sevdikleri ve güvendikleri insanlara burnunu sürtme eğiliminne girerler. Bunun nedenini daha önce hiç düşünmüş müydünüz? Kedilerin burnunu sürtmelerinin en temel nedeni, burnundaki feromonları size sürtmektir. Bu da kedinizin size karşı yüksek bir aidiyet duygusu içerisinde olduğu anlamına gelir. Kedinizin sizi sevdiğini anlamak için burnunu size sürtüp sürtmediğine bakabilirsiniz.

 


10- Hafifçe Isırması 

Kediniz oyun oynarken ya da sizinle vakit geçirirken elinizi hafifçe ısırıyorsa, bu durum sizi sevdiği anlamına gelebilir. Çünkü sizi incitmemeye çalışıyor ve ısırırken oldukça naif davranıyordur. Kediler yalnızca sevdiği insanları hafifçe ısırır. Bu durum da sizi oldukça fazla sevdiği anlamına gelir. Yani kediniz sizi her ısırdığında bunun saldırgan bir davranış olmadığını, sizi sevdiği için de yapabiliyor olduğunu düşünebilirsiniz.

 


Kedilerin Davranışları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kediler Sevgisini Nasıl Belli Eder?

Kediniz sizi seviyorsa, bunu herkes gibi açık bir şekilde göstermeyebilir. Kimi zaman sizin yanınızda kolaylıkla kendini yalayabildiğinde, kimi zaman da karnını size güvenle açabildiğinde sizi sevdiğini anlayabilmeniz mümkündür.

Kediler Neden Isırır?

Kediler her zaman sinirlendiğinde ya da agresif bir şekilde ısırmazlar. Kediniz sizi oyun oynarken ya da vakit geçirirken hafifçe ısırıyorsa bu durum sizi sevdiği anlamına gelebilir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup