Kedi

Selkirk Rex Kedisinin En Dikkat Çeken Özellikleri ve Bakım Önerileri [Karakter Tablosu]

İlk olarak 1987 yılında ortaya çıkan Selkirk Rex cinsi, Montana’da ortaya çıkmıştır. İyi bir bakım uygulandığında 10 – 15 yıl arasında bir yaşam süren bu kediler, sakin ve huzur verici bir karakter yapısına sahip oldukları ve oldukça şefkatli oldukları için kendilerini çok çok sevdirebilme özelliğine sahiplerdir.

Selkirk Rex Kedisinin Genel Özellikleri

  1. Selkirk Rex cinsi kedilerin en dikkat çeken özelliklerinden biri kürk yapısıdır. Çok uzun bir kürk yapısına sahip olan bu kediler, oldukça dikkat çekici bir görünüme sahiptir.
  2. Tarihi çok eski dönemlere dayanmayan Selkirk Rex, yeni bir kedi cinsi olarak bilinmektedir.
  3. Tatlı ve sevimli bir görünüme sahip olmasının yanı sıra, aynı zamanda da en sevecen ve eğlenceli kedilerden biri olarak öne çıkmaktadır.
  4. Selkirk Rex kedileri, sakin ve dengeli bir mizaca sahip olmalarıyla dikkat çeken bir kedi cinsidir.
  5. Çok sakin ve huzurlu bir yapıya sahip olan bu kediler, kendilerini kolaylıkla sevdirmeyi başarablme özelliğine sahiplerdir.
  6. Ayrıca çok şefkatlidirler ve sevdiklerine büyük bir şefkat ve sevgi gösterirler.
  7. Çocuklarla arası iyi olan bu kediler, şefkatli ve sevgi dolu yapılarıyla da çocuklu aileler için ideal bir kedi türüdür.
  8. Oldukça sevecen bir kedi türü olan Selkirk Rex cinsi kediler, bulundukları ortama kolaylıkla adapte olabilme özelliğiyle de dikkat çekerler.
  9. Bu kediler, kendisine yumuşak ve kibar davranan kişileri çok severler ve ona bu şekilde davranan çocuklarla vakit geçirmeye de bayılırlar.
  10. Çok sosyal bir kedi türü olan Selkirk Rex, yabancılarla ve diğer kedilerle de çok iyi anlaştığı gibi onlarla aynı ortamda uyumlu bir şekilde yaşayabilme özelliğine sahiptir.

Selkirk Rex Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla arası:  🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 

Selkirk Rex Kedisinin Kişilik Özellikleri

Akrabaları Rex ırkı olması nedeniyle oldukça sakin bir yapıya sahip olan Selkirk Rex, bulundukları ortama kolay adapte olan uyumlu bir yapıya sahip bir kedi türüdür. Sakin ve dengeli mizaca sahip olmaları, sahipleri açısından da çok rahatlatıcı bir ortam oluşturuyor. Kendisine kibar davranılmasından çok hoşlanan Selkirk Rex cinsi kediler, yabancı insanlarla ve çocuklarla da oldukça iyi bir şekilde anlaşır ve özellikle de kendisine iyi ve kibar davranan çocuklarla vakit geçirip oyun oynamaktan çok fazla zevk alır. Çok şefkatli bir kişiliğe sahip olan bu kediler, sahibine ve sevdiklerine şefkatini ve sevgisini göstermeye bayılırlar.

Selkirk Rex Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Selkirk cinsi kedilerin uzun ve kabarık bir tüy yapısına sahip olması, ilgi çekici bir görünüme sahip olmalarını sağlıyor.

Tüy rengi: Beyaz, Gri, Kahverengi
Gövde yapısı: İri gövde yapısı
Kürk yapısı: Kıvırcık, Yoğun
Kuyruk yapısı: Uzun, Tüylü
Ortalama yaşam süresi: 10 ile 15 yıl arası

Selkirk Rex Kedisinin Bakımı Hakkında Tavsiyeler

1- Selkirk Rex Tüy Bakımı

Selkirk Rex cinsi kedilerin tüylerinin uzun ve kıvırcık bir yapıda olması nedeniyle düzenli olarak tüy bakımı yapılmalıdır. Bu cins bir kediniz varsa tüylerinin dolanmaması için en az haftalık 2 – 3 kez fırçalamanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem

2- Selkirk Rex Genel Bakım

Selkirk Rex cinsi bir kediniz varsa olası sorunlara karşı düzenli olarak veteriner hekime götürmeli ve aşılarını eksiksiz yaptırmalısınız. Özellikle de aşılarını aksattığınızda oluşacak parazitler sonucunda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceklerini bilmelisiniz. Bunun yanı sıra düzenli olarak diş, kulak ve göz temizliğini yapmalısınız. Bu sayede oluşabilecek enfeksiyonlardan ve çeşitli sorunlardan sevimli dostunuzu koruyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Sağlıklı Kedi Bakım Önerileri

Selkirk Rex Kedisi İçin Beslenme Önerileri

Selkirk Rex Kedisi İçin Beslenme Önerileri

Rutin bir hayatı seven bu kediler, her şeyi günün aynı saatlerinde yapmaktan oldukça fazla hoşlanırlar. Bu nedenle her gün aynı saatte beslenmekten de çok hoşlanıcaklardır ve bu sayede mama saati geldiğinde de bunu anlayabileceklerdir. Bu kedilerin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayan kaliteli mamalarla beslenmeleri gerektiğini bilmelisiniz. Bunun yanı sıra mama seçimi yaparken kilosuna, yaşına, sağlık durumuna ve diğer çeşitli etkenlere bakarak tercih yapmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Selkirk Rex Kedisinin Sağlık Durumu

Selkirk Rex Kedisinin Sağlık Durumu

Normal şartlarda ortalama yaşam süresi 10 ile 15 yıl arasında değişiklik gösteren Selkirk Rex cinsi kediler sağlıklı bir kedi ırkı olarak biliniyor olsa bile onlarda da görülen bazı kalıtsal hastalıklar vardır. Bunların yanı sıra enfeksiyon, parazit ve çeşitli diğer sağlık sorunlarından sevimli patili dostunuzu en iyi şekilde korumak için düzenli olarak veteriner hekime götürmeli ve aşılarını mutlaka yaptırmalısınız. Bu kedilerde en sık görülen sağlık sorunlarından bazıları ise şunlardır;

  1. Polistik böbrek hastalığı,
  2. Hipertrofik kardiyomiyopati hastalığı.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Selkirk Rex Kedisinin Kökeni ve Tarihi

 

İlginç tüy yapısı nedeniyle oldukça fazla dikkat çeken Selkirk Rex cinsi kedilerin tarihi birçok kedi ırkının aksine çok da eski dönemlere dayanmamaktadır. Cornish ve Devon Rex kedi ırklarıyla genetik anlamda bağlantılı olan Selkirk Rex kedisi, doğal mutasyon sonucunda oluşan bir kedi ırkıdır. İlk kez 1987 yılında görülmeye başlanan Selkirk Rex kedisinin doğum tarihi de bu tarih olarak bilinmektedir. Bu kediler ilk kez Montana’da ortaya çıkmıştır. Jeri Newman tarafından sahiplenildikten sonra zamanla üzerinde üretim çalışmaları başlamıştır.

Selkirk Rex Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Selkirk Rex Kedisi Ne Yer?

Selkirk Rex cinsi kediler, her zaman aynı saatte kaliteli mamalar ile beslenmelidir.

Selkirk Rex Kedisi Çocuklarla Anlaşabilir mi?

Selkirk Rex cinsi kediler çocuklarla iyi anlaşabildiği için çocuklu aileler için ideal bir kedi cinsidir.

Selkirk Rex Kedisi Çok Miyavlar mı?

Selkirk Rex cinsi kediler sakin ve uysal bir yapıya sahip olduğu için çok fazla miyavalamazlar.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup