Köpek

8 Adımda Yavru Köpeklere İsmini Öğretme

Köpek yavrularına isimlerini öğretmek oldukça önemlidir. Eğer köpeğiniz adını duyduğunda tepki verirse ileri seviyedeki eğitim süreçleri daha kolay olacaktır. Bunun yanında sizle arası daha uyumlu olacaktır ve aranızdaki iletişim düzeyi artacaktır.

Eğer köpeğiniz adını duyduğunda tepki veriyorsa ve agresif bir köpek değilse tasması olmadan parklarda veya yürüyüşlerde gezdirilebilir. Köpeğinize adını öğretmesini sağlayacak bir kaç yöntem bulunmaktadır. En başında adını söylerken neşeli bir ses tonu kullanabilirsiniz ve adını söylediğinizde yayına gelirse ödül maması verebilirsiniz. Burada en önemli olan şey istikrarlı ve sabırlı olmanızdır.

Köpek Yavrusuna İsmi Nasıl Öğretilir?

köpeklerin yaş hesabı

Yukarıda belirttiğimiz üzere köpeklere isimlerini daha kolay öğretmek için bir kaç yöntem bulunmaktadır. En önemli ve ilk aşamalardan bir tanesi köpeğinizin ismini seçmek olacaktır. İsim seçmek için aşağıdaki kriterleri aklınızda bulundurmak oldukça faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir:En Popüler 700 Dişi Köpek İsimi ! % 100 İsim Bulma Garantili

1-. Adım Köpeğinizi İyi Tanıyın

köpeklerde öksürük

Eğer yeni bir köpek sahibiyseniz isim koymadan önce köpeğinizi tanımaya başlayın. Bu süreç 2-3 kadar sürebilir. Bu 2-3 gün de onunla oyunlar oynayabilirsiniz, sevdiği aktiviteleri öğrenebilirsiniz. Bunun için vücut dilini anlamak işinizi kolaylaştıracaktır. Yani, neler yaparken kuyruk salladığını, heyecanlı gözüktüğünü anlamalısınız. Bunun yanında hangi ortamlarda ve durumlarda çekingen olduğunu, sevdiği yemekleri gibi detaylara hakim olabilirsiniz. Bu süre zarfında hem siz köpeğinize hem de köpeğiniz size alışacaktır. Tüm bu özellikleri de göz önünde bulundurarak köpeğinizin ismini seçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:En Popüler 1000 Erkek Köpek İsmi ! %100 İsim Bulma Garantili

2. Adım Köpeğiniz İçin Kısa Bir İsim Seçin

köpeklerde mama seçimi

Köpeğiniz ismini duyduğunda hızlı tepki vermesini sağlamanız gerekmektedir. Köpekler genel olarak kısa seslere çok daha iyi tepki vermektedir. Bunun için köpeğinizin ismini seçerken 1-2 hece uzunluğunda olmasına önem göstermeniz yararınıza olacaktır. Aynı zamanda seçtiğiniz ismin telaffuzu mümkün olduğunca kolay ve tekrarlamasının sorun olmayacağı bir isim seçmeniz daha uygun olacaktır.

3. Adım Köpeğinizin İsmi Kolay Olsun

köpeklerde kuru mama seçimi

Eğer köpeğinizin ismi kolay anlaşılabilir olursa yavru köpeğiniz ismini dışarıdaki diğer seslerden çok daha kolay ayırt edebilecektir. Örneğin ‘kakao’ gibi zor bir isim tercih etmemeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca isimlerinde ‘s,ş,z’ gibi harflerin bulunması köpeğinizin ismini kolay anlamasını sağlayacaktır. Örneğin ‘Bobo’, ‘Paşa’ gibi kolay bir isim tercih edebilirsiniz.

4. Adım Sık Kullanılan Kelimeleri Tercih Etmeyin

yavru köpeklerde tuvalet eğitimi

Günlük hayatınızda sürekli olarak kullandığınız kelimeleri veya başka bir kelimeye benzeyen kelimeleri köpeğinize isim olarak vermeyin. Örneğin; ‘şarj-şans’, ‘atla-atlas’ gibi isimler köpeğiniz için uygun olmayacaktır.

Aynı zamanda aile bireylerinin isimlerine benzeyen bir isim de yanlış olacaktır. Örneğin; ‘can-cano’ gibi bir uyum konusunda köpeğinizin kafası karışabilir ve iki durumu birbirinden ayırt edemez.

5. Adım Köpeğiniz İçin Eğitim Mekanı Belirleyin

Köpeğiniz için eğitim alanı oluşturmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu ortam mutfağınız veya salonunuz olabilir. Yada sesiz olan herhangi bir ortamda eğitime başlayabilirsiniz.

6. Adım Ara Ara Eğitim Verin

labrador retriever köpek özellikleri

Köpekler bir konuya uzun süre odaklanamaz ve odakları kolaylıkla kayabilir. Bunun için sık ama kısa eğitimler vermeniz faydalı olacaktır. Gün içerisinde uygunluğunuza göre 3-5 kere eğitim seansı oluşturabilirsiniz. Bu seansları 5’er dakika boyunca köpeğinizi ismiyle çağırarak gerçekleştirebilirsiniz.

7.Adım Ses Tonunuzu Ayarlayın

hayvanların anlatmak istedikleri

Her eğitim içerisinde köpeğinizi sadece bir kere çağırın. Örneğin; ‘Bobo Gel!’ komutunu verdikten sonra gelmesini bekleyin ve gelene kadar adını tekrarlamayın. Çünkü diğer komutları umursamayacaktır. Aynı zamanda seslenirken mutlu ve heyecanlı bir ses tonu takınmanız köpeğiniz için daha faydalı olacaktır.

8. Adım İsmine Tepki Verirse Ödüllendirin

hayvanların anlatmak istedikleri

Köpeğinizin adını söylediğinizde yanınıza geldiyse onu övebilirsiniz. Örneğin, sizin komutunuza uyduğunda ‘aferin’, ‘evet’ gibi kelimelerle onu motive edebilirsiniz. Aynı zamanda onu en sevdiği bölgesinden severek mutlu edebilirsiniz. Tüm bunların yanında ödül maması da tercih edebilirsiniz. Böylece köpeğiniz doğru bir şey yaptığının farkına varacaktır.

Köpeğe İsmini Öğretmek İçin Kullanılması Gereken 4 Yöntem

köpeklerde duygu

  1. Köpeğinize ismiyle hitap ettikten sonra koşarak uzaklaşın ve peşinizde gelmesini sağlayın. Genellikle köpekler bir şeyleri kovalamaktan hoşlanmaktadır.
  2. Köpeğinize seslenirken olumsuz kelimeler kullanmayın. Yani ‘hayır’, ‘dur’ gibi kelimelerden uzaklaşın. Ayrıca eğer ismini öğrenmesi uzun sürerse onu azarlamayın.
  3. Köpeğinize tek bir isim verin, takma isim kullanmayın. Aksi halde köpeğinizin kafası karışabilecektir.
  4. İsmini tanıması için onunla oyun oynayabilirsiniz. Bunun için elinize 3 metrelik bir tasma alın ve elinizde tasmayla beraber köpeğinizden 1.5 metre kadar uzaklaşın. Ardından ismini söyleyin ve gelmesini bekleyin. Eğer ismine tepkisiz kalırsa hafifçe tasmasını çekerek gelmesini sağlayabilirsiniz. Size geldiği zaman onu motive ederek ve ödüllendirerek davranışı kazandırabilirsiniz. Bu yöntemi köpeğiniz ismini öğrenene kadar uygulayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Köpek Kaç Yaşında Ölür?

Köpeklerin yaşam süresi cinsine göre değişir. Ancak en fazla 20 yıl yaşarlar.

Karakız özel isim midir?

Genelde köpeklere konulan özel isimlerden biridir.

Köpeklerin Sevilmekten Hoşlandığını Nasıl Anlarsın?

köpeklerin kuyruk sallaması sevilmekten hoşlandığının işaretlidir.

Köpek Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?

Genel olarak sahiplendiğiniz andan itibaren eğitimine başlanması gerekir.

Köpeğinize isim koyma konusunda daha fazla bilgi almak için videoyu izleyebilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Özellikle ilk kez köpek sahibi olacaklar için aydınlatıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş tebrikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup