Genel

Kedilerinizin Güzel Kokması İçin En İyi 5 Kedi Şampuanı

Bilindiği gibi kedilere banyo yaptırmak sanıldığı kadar kolay değildir ve bu işlemin bazı önemli noktaları vardır. Kedilere banyo yaptırırken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi kediler için uygun şampuan kullanmamaktır. Özellikle insanlar için üretilmiş olan şampuanlar sık kullanılmaktadır, ancak bu şampaunlar kedilerin deri ve tüy sağlığı için uygun değildir. Kediler için üretilmiş olan şampuanların pH oranları deri ve tüy sağlığını destekler. Eğer kedi şampuanları haricinde bir şampuan tercih ederseniz; kedinizin tüyleri dökülebilir, derisinin yüzeyinde bulunan özel yağ tabakası yok olabilir, kaşıntı sorunları yaşanabilir ve geri dönülmez hastalıklar yaşanabilir. Dolayısıyla kediler için muhakkak uygun bir şampuan tercih edilmelidir.

Kedi şampuanları kedilerin tüy ve derilerine uygun pH değerine göre üretilmektedir. Bu sayede kedilerin hem temizlenmesini hem de güzel kokmasını sağlarken sağlığına zarar vermez. Dolayısıyla kedi şampuanları haricinde herhangi bir ürün kullanılmamalıdır.

Kedilerin tüy ve derisine tam olarak uygun olan kaliteli kedi şampuanlarını aşağıdaki listemizde bulabilir ve kediniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


#1 Trixie Kedi Şampuanı 250ml

Trixie markası tüm kedi sahipleri tarafından bilinen ve kalitesini ispatlamış bir markadır. Bu ürünü ise kedilere özel olarak üretilmiştir. Kedilerin tüylerinin tekrar eski canlılığına kavuşmasını sağlayan bu şampuan, tamamen bitkisel ürünlerden elde edilmiştir. Papatya özü bulunduğu için deri ve tüy sağlığını destekler. Bununla beraber sağlıklı ve parlak tüylerin oluşumunu destekler. İçerisinde kesinlikle renklendirici bulunmamakla beraber, her banyo sırasında kullanılabilir. Aynı zamanda tüylerin yatışmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde, kedilerin tüyleri daha kolay taranır. Uygulama esnasında kedinizin tüylerini ılık suyla ıslattıktan sonra şampuanı dökerek masaj yaparak uygulamanız gerekmektedir. Yıkama sırasında gözlerine ve kulaklarına temas etmemesi gerekir.

Trixie Kedi Şampuanı Satın AL

#2 Beaphar Macadamia Yağlı Tüy Onarıcı Kedi Şampuanı 250 ml

Beaphar kedi şampuanı, kediler için üretilmiş olan en iyi ürünlerden bir tanesidir. Kedilerin deri sağlığını koruyan ve parlak tüylere sahip olmasını sağlayan bir şampuandır. Canlı tüy yapısı kazandırmasının yanı sıra tüyleri onarır. İçeriğinde yer alan macadamia yağı ile yıpranmış tüyleri onarıcı etkiye sahiptir. Bu sayede tüylerin sağlıklı ve parlak olmasına imkan sağlar. pH derecesi kedilere uygun olarak üretildiği için nörtdür. Uygulama esnasında ilk olarak kedinizi ılık su ile ıslatmalısınız. Daha sonra elinize bir miktar şampuan döküp masaj yaparak uygulamalısınız. Ortalama olarak 2-3 dakika uygulama sonrasında kedinizi bol suyla durulayabilir ve kurutabilirsiniz.

Beaphar Kedi Şampuanı Satın AL

#3 Pet Love Lime Limon Aromalı Kedi ve Köpek Şampuanı 250 Ml

Pet Love tarafından üretilmiş olan bu evcil hayvan şampuanı, kedi ve köpeklerin kullanımı için uygundur. Kedilerin temizlenmesini ve tüylerinin rahat taranmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içerisinde argan yağı bulunduğu için kedilerin tüylerini onarmaktadır. Bu sayede kediler daha parlak ve güçlü tüylere sahip olur. Su bazlı bir ürün olmasıyla berbaer kedinin tüylerine yayılır ve kirlerden arınmasını sağlar. eğer kedinizde kötü koku oluşumu varsa limon aroması sayesinde yok eder. Ayrıca kedinizin uzun süre boyunca hoş kokmasına yardımcı olur. Uygulama esnasında kedinizi ılık suyla ıslattıktan sonra şampuanı uygulayarak köpürmesini sağlayın. Yeteri kadar temizlendiğini düşündüğünüzde durulayarak kurutabilirsiniz. Kedinin gözüne, kulaklarına ve açık yaralarına temas etmemesine özen gösterin.

Pet Love Kedi Şampuanı Satın AL

#4 Beaphar Kediler İçin Kuru Toz Şampuan 150 gr

Kedilere banyo yaptırma işleminin ne kadar zor olduğunu herkes bilir. Bu yüzden en iyi seçeneklerden bir tanesi kuru şampuan kullanmaktır. Bu şampuanlar toz halindedir ve kesinlikle su kullanılmasına gerek yoktur. Eğer kedinizin temizlenmesi gerekiyorsa ve sudan korkuyorsa en iyi seçenek toz şampuan kullanmak olacaktır. Özellikle beyaz, çabuk kirlenen, sık dışarı çıkan, uzun tüylü kediler için oldukça pratik bir üründür. Bu ürünü kedinizin tüylerini tararken kullanabilirsiniz. İlk olarak tüylerin üzerine toz şampuan serpiştirin ve daha sonra biraz ovuşturun. Ardından kedinizin tüylerini tarayarak şampuanın iyice temizlemesini sağlayabilirsiniz.

Beaphar Kedi Şampuanı Satın AL

#5 Animology Glamour Puss No Rinse Cat Kuru Sprey Kedi Şampuanı 250 ml

Animology tarafından üretilmiş olan bu kedi şampuanı, kedinizi zahmetsiz bir şekilde temizlemenizin ikinci yöntemidir. Bir çeşit kuru şampuan olan bu ürünün durulanması gerekmez. Özel yapısı ve kokusu sayesinde kedinizi kirden arındırır. Aynı zamanda cildinin yumuşamasını sağlar ve korur. Kullanmak için ilk olarak kedinizin üzerine sprey ile püskürtmeniz gerekir. Daha sonra bir fırça yardımıyla kedinizi tarayarak temizlenmesini saplayabilirsiniz. Özel yapısı sayesinde kir ve yağın gitmesine yardımcı olur ve cildinin ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlar. Bu şampuanın içerisinde özel krem ve aloe vera özü bulunmaktadır. Kedileri temizlemek için en pratik ürünlerden bir tanesidir.

Animology Kedi Şampuanı Satın AL

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup