Kedi

İki kedi beslemenin avantajları

Kediler için “nankör” yakıştırması yapılır çoğu zaman, kedilerin dili olsa sahiplerine “vicdansız” yakıştırması yaparlardı. Çünkü kediler çoğu zaman evde yalnız başlarına kalırlar, yalnız kalmasalar bile kendi cinslerinden bir arkadaşları yoktur ev içinde.

Evcil hayvanların en sevimlileri kedilerdir. Minik patileri, şımarık hareketleri, sevecen miyavlamaları ve tutarsızca oyun oynamaları. Tüm bunlar kedilerin doğal hayatında yaptıkları şeylerdir, bir de bazı evcil hayvan sahipleri, kedilerinin yalnız kalmamaları için yanlarına bir başka kedi alıyorlar, her ne kadar iki kedi birbiriyle anlaşamasa bile doğru tercih yapıldığında kesinlikle bu sorun da ortadan kalkmış olacaktır. Mesela genç bir kedi ile yavru kedi iyi arkadaş olabilirler çünkü ikisinde de oyunculuk yeteneği çok fazladır, birinin gücü diğerine yetmediği için kavga etmeleri de söz konusu olmayacaktır.

İki Kedi Beslemenin Avantajları

iki kedi beslemenin avantajları

Kediler üzerindeki avantajlarını anlattıktan sonra uzmanların konu ile ilgili görüşlerine de yer vermek gerekiyor. Kedi bilimcileri; aynı evde iki kedi beslemenin oldukça avantajlı olduğundan söz ederler. Kediler tek başlarına yaşadıklarında enerjilerini sahipleri üzerinden dökmeye çalışırlar, bu da her zaman iyi olmayabiliyor, özellikle de bakıcı bir kadın ise ev işleriyle uğraşmaktan kediye bakmaya fırsatı kalmaz ama ilgi isteyen kedi de inadı ile illa da bunu yaptırmak isteyecektir. Bakıcısı bir erkek olsa bile akşam eve geldiğinde iş yorgunluğu ile ne kadar ilgilenebilir? Bu nedenle hem kedi için hem de sahibi için iki kedinin bir arada bulunması daha avantajlıdır.

3-24 aylık kedilerin en çok ihtiyaç duydukları şeylerden biri oyun arkadaşlığıdır. Genellikle eve yeni bir kedi almanın zamanı da bu dönemlerdir. Aslında ilk başlarda sahipleri ikinci bir kediyi eve getirmekten çekinseler de ilerleyen dönemlerde bunun ne kadar faydalı olduğunu daha iyi anlayacaklardır.

Şimdi isterseniz maddelerle evde iki kedi beslemenin avantajlarını inceleyelim.

iki kedi beslemenin avantajları

  • Kediniz yalnız kalmaz bu da psikolojik rahatsızlıkların yaşanmasını engeller.
  • Kediler, nankör değillerdir fakat bencildirler, evde iki kedi beslemek bu huylarından vazgeçmelerine yardımcı olur. Neticede kedi maması veya kedi oyuncakları artık ortak kullanılacak.
  • İki kedi besleyenler, geceleri daha rahat ederler, çünkü gün boyu harcayacakları enerjiden sonra geceleri güzel bir uyku çekeceklerdir.
  • Bir dişi bir erkek kedi beslemek, çoğu zaman kedi sahipleri için çok zor bir durum gibi gelir, fakat kediniz hamile kaldığında bu zorluğun yerinin bir merhameti aldığını ve hiç de zor olmadığını göreceksiniz.
  • Kedi sahiplerinin evde olmamaları durumunda kedi yalnız kalmaktan psikolojik sorunlar yaşamaz, kendi arkadaşıyla vakit geçirerek eğlenceden geri durmaz.
  • Kediler mobilyalara çok zarar verirler, yalnızlığın verdiği stresten kaynaklı olan bu durumun önüne geçmek için de yine ikinci bir kediyi eve almanız daha avantajlı olacaktır.
  • İki kedi beslemek kedi maması miktarı veya diğer şeylerde masrafı arttırsa da sorumluluğu daha aza indirir.
  • Evde iki kedi beslemenin en güzel avantajlarından biri de kedinin kıskançlık yapmasını engeller.

Aslında kediler kendi başlarına da yaşayabilirler, fakat yukarıda da belirttiği gibi mobilyalara zarar vermeleri, kıskançlık etmeleri veya paylaşımcı olamamaları gibi sorunları beraberlerinde getirirler.

İki Kediyi Birbirine Alıştırmak 

iki kedi beslemenin avantajları

Eve yeni bir kedi almak isteyenleri en çok korkutan konulardan bir tanesi kedilerin birbirine alışma sürecedir. Bu süreç her ne kadar biraz ağrılı olacak olsa da uygun adımlar izlenerek başarılı olunabilir. Yukarıda belirttiğimiz üzere ikinci kedinin yavru olması daha doğru bir seçim olacaktır. Bunun yanında ilk kez eve geldiklerinde odalarının ayrı tutulması gerekir. Evdeki kedinin stresi minimumda tutulmalıdır. Zaman geçtikçe birbirlerine alışacak ve anlaşmaya başlayacaklardır. Bu yüzden bu süreci yönetmek tamamen size ait oluyor.

Kedileri Birbirine Alıştırmak İçin Ne Yapılmalıdır? isimli makalemizi okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup