Kemirgenler

Tavşan Nasıl Beslenir?

Sevimli evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen hayvan türlerinden biri de tavşanlardır.

Tavşanlar, tüyleri ile dikkat çektikleri kadar fıtratları gereği hareketli olmalarıyla da sahiplerinin ilgisini çekmeyi başarırlar. Evde veya bahçede beslenebilen bu sevimli varlıklar, doğa yaşamında zor yakalanabilen hayvanlardır. Ülkemizde ve Avrupa’da evcil hayvanlar arasında en çok beslenenler sıralamasında ilk yerlerde yer alıyorlar.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşan beslemek keyiflidir fakat nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. Netice itibariyle kedi veya köpek besleyenler alışkındırlar belki bu hayvanların yaşam şekillerine, fakat tavşanların yapısı, karakterleri, sevdikleri ve sevmedikleri şeyler diğer hayvanlardan çok daha farklıdır bu yüzden tavşan beslemeye karar vermeden önce tavşanlar hakkında bilgi edinmeniz ve nasıl beslemeniz gerektiği ile ilgili fikir sahibi olmanız gerekiyor.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşan nasıl beslenir?

Bakım şartlarına ve türlerine göre 5 ile 10 yıl arasında yaşayan sevimli tavşanlar, yalnız başına yaşamaya uygun hayvanlar değiller. Bu yüzden evcil tavşan beslemeyi düşünüyorsanız en azından 2 tavşan (mümkünse çift) almaya özen göstermeniz gerekiyor.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Otobur olan tavşanlar, sebze ve meyvelerle beslenirler. Özel mamaları olmasına rağmen daha çok veteriner uzmanlar, bilinmeyen tavşan maması yerine sebze ve meyvelerle beslenmelerini daha çok tavsiye ediyorlar.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşanlar, genel olarak hassas ve kırılgan hayvanlardırlar, ilgiyi severler fakat sürekli ele alınmaktan da hoşlanmazlar bu yüzden bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Bir de çocuklu bir ailede beslenecekse yine dediğim gibi çok fazla ele alınmaması en iyisidir ama çocuklarınızın sevmesini istiyorsanız da nasıl tutulması gerektiği konusunda çocuğunuzu eğitmeniz gerekiyor.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşanların özellikle de yavruluk döneminde ele alınmamaları çok önemlidir. Yavru tavşanı elinize aldığınızda sizin kokunuz hayvana sinecektir bu da anne tavşanın hoşuna gitmeyecek ve yavrusunu ölüme terk edecektir.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Bilinen ama yanlış bilinen bir şey; tavşanların kulaklarından tutmaktadır. Kesinlikle doğru bir davranış olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Tavşanlar, gövdelerinden tutulmalıdır, kulaklarından tutulmaları canlarını acıtacağı için zamanla sizden uzaklaşmalarına neden olacaktır.

Tavşan Nasıl Beslenir?

Tavşan sayısında fazla bir rakam düşünüyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, aynı ırk veya türü aynı kafeste besleyebilirsiniz aksi halde tavşanların hayatta kalma mücadelesi başlayacak ve biri diğerini öldürmek isteyecektir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup