Köpek

Köpeğimi Kuru Mamaya Nasıl Alıştırırım: En İyi Kuru Mama Önerileri [✔️2021]

Köpeğinizin kuru mama tüketmesi hem sağlığı açısından hem de gelişiminin doğru ilerlemesi açısından önemlidir. Köpeğinizi kuru mamaya alıştırmak için doğru yöntemler kullanarak bu konuda başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Sevimli dostlarınızın kuru mamaya erken dönemde geçmeleri, sağlıklarını korumaları açısından son derece önemlidir. Özellikle ilk 6 ay içinde bunu yapabilirseniz, köpeğiniz ihtiyaç duyduğu besin, mineral, vitamin ve gerekli proteinleri daha sağlıklı şekilde alır ve böylece gelişimleri daha sağlıklı olur.

Kuru Mamaya Nasıl Geçiş Yapılır?

Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırm

Kuru mamayı ilk defa yiyecek köpekler, hem tadına hem de farklılığından dolayı bu tip mamalara biraz daha zor alışacaklardır. Tek seferde yemelerini beklemek de doğru değil. Bunun yerine köpeğinize ilk defa kuru mama verirken, yaş mama ile karıştırmanız, damak tatlarını bozmadan alışmalarını kolaylaştıracaktır.

Köpeğinizi kur mama yemeye alıştırmak için yapabileceğiniz bir diğer işlem ise mamayı hafif su ile ıslatmak olmalıdır. Yukarıda da değindiğimiz gibi ilk defa kuru mama yiyecek bir köpeğin bir anda bunu kabullenmesini beklemek doğru değil, bu nedenle bu konuyu biraz daha zamana bırakarak alışmasını sağlamanız en doğrusu olacaktır.

👉 İlginizi Çekebilir: Yavru Köpek Nasıl Beslenir?

Köpeğinizi kuru mamaya alıştırmak için izleyebileceğiniz bir başka yöntem ise ana yemekten önce ödül olarak bir veya iki adet kuru mama vermek olsun. Daha sonra yaş mama ile karıştırarak daha rahat bir şekilde sevimli dostunuzu kuru mama yemeye alıştırabilirsiniz.

Kuru Mama Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kural

Kuru mama seçilirken dikkat edilmesi gerekenler

Kurum mama seçiminde bulunurken öncelikle köpeğinizin cinsini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bir anlamda yardım almanız önemli bir kuraldır. Mama seçerken, ilk içeriklerin et ile başlamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü ilk içerikte yer alan gıdalar, mamanın içeriğini belirlemektedir. Bunun haricinde seçim yaparken aşağıdaki konulara dikkat etmenizi öneririz.

👉 İlginizi Çekebilir: Royal Canin Pomeranian Yetişkin Köpek Maması SATIN AL

  1. Kuru mama seçiminde ilk dikkat etmeniz gereken şey, mamanın ilk içeriğidir. Mamanın ilk içeriği, aynı zamanda mamanın kalitesini de gösterir.
  2. İçeriğinde hayvansal türevler olan mamalardan uzak durun. Bazı ambalajların üzerinde Türkçe olarak belirtilse de bazılarında chicken by product, meal by product şeklinde yazabilir.
  3. Seçeceğiniz kuru mamanın içeriğinde indirim sistemi gelişimi açısından mamanın içinde; glucosamine, chondritin, l-carnitin gibi doğal takviyelerin olmasına dikkat edin.
  4. Mamanın içerisinde doğal antioksidanlar olmasına dikkat edin.
  5. Seçeceğiniz mamanın içerisinde;  A, D, B1 gibi vitaminlerin ve Kalsiyum, Demir, Fosfor, İyot, Bakır gibi gerekli maddeler içerdiğinden emin olmalısınız.
  6. Bayatlamış, uzun süre rafta kalmış mamalardan uzak durun.
  7. Mamanın içeriğindeki et oranına dikkat etmelisiniz.
  8. Köpeğinizin ırkına, yaşına ve cinsiyetine göre mama seçimi yapın.
  9. Sodyum Bentonit, selüloz ve türevleri, pancar küspesi gibi maddeler, köpeğin dışkısının sert olmasına neden olur. Kuru mama seçerken bu maddelerin içeriğinde yer almamasına özen gösterin.
  10. Mama içeriğini mutlaka okuyun ve içeriğinde; şeker, şeker pancarı küspesi, soya, gluten, posa, digest, hayvan türevleri, hayvan yan ürünleri yazan mamalardan şiddetle uzak durun.

👉 İlginizi Çekebilir: Trendline Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması SATIN AL

Köpeğiniz İçin En İyi 5 Kur Mama Markası ve Çeşitleri

Köpeğiniz için nasıl bir kuru mama seçeceğiniz konusunda karar veremiyorsanız, aşağıda listelediğimiz mamaları gözden geçirebilirsiniz. Hem petinizin daha sağlıklı kalması hem de daha sağlıklı beslenmesi açısından tercih edebileceğiniz kuru mamalar, sevimli dostunuzun gelişimini de önemli oranda destekleyecektir.

Royal canin kuru köpek maması
👉 Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Royal Canin Köpek Maması

Bilinirliği ile dünya genelinde en çok tercih edilen kedi-köpek maması üreticisi Royal Canin, yavru köpeklere özel olarak tasarladığı kuru mama seçenekleri ile pet sahiplerinin işini kolaylaştırmaktadır. İçeriği et ağırlıklı olarak hazırlanmış olması, petinizin daha sağlıklı bir şekilde tüketmesini sağlayacak ve aynı zamanda kuru mama yeme alışkanlığı kazanmasına yardımcı olacak.


Bosch puppy kuru köpek maması
👉 Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Bosch Puppy Köpek Maması

Uygun fiyatlı olmasının yanında içeriğinin kaliteli olmasıyla da bilinen Boshc Puppy köpek maması, yine sevimli petinize sunabileceğiniz ideal içerikleri barındıran kuru mama tiplerinden biridir. İlk defa köpeğinize kuru mama verecekseniz, öncelikle ödül şeklinde ana yemekten önce bir veya iki adet verin, daha sonra yaş mama ile karıştırarak verin.


 

Mera kuru köpek maması
👉 Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Mera Köpek Maması

Mera köpek maması, diğer mamalara nazaran daha az et içerikli olmasına karşın, tercih edilen isimlerden biridir. İçeriğinde yüzde 40 oranında et bulunan köpek maması, sokak hayvanları için idealdir. Evinizde beslediğiniz petlerinize de sunabilirsiniz. Bazı kullanıcılar, mama içeriğindeki etin kurutulmuş mama olmadığını söyleseler de iyi olduğunu belirten kullanıcıların sayısı da az değil.

 


Felicia kuru köpek maması
👉 Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Felicia Köpek Maması

Kullanıcılarının büyük bir bölümünden olumlu yönde yorum alan Felicia köpek maması, içeriğindeki kurutulmuş et oranı ile yavru petlerin damak tadına hitap etmeyi başaran mama seçeneklerinden biridir. Köpeğinizi kuru mama yemeye alıştırdığınız ilk dönemlerde tercih edebileceğiniz kuru köpek maması, ilerleyen dönemlerde petinizin ihtiyacını daha doğru şekilde karşılamasına yardımcı olacaktır.


 

Bozita kuru köpek maması
👉 Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Bozita Köpek Maması

Köpek maması markaları arasında bilinirlik kazanan ve çoğu kullanıcı tarafından tercih edilen Bozita markası, içeriği ile sevimli petinizin damak tadına hitap edebilen mama türlerinden biridir. Kuru mama seçiminde listeniz arasında olması gereken Bozita kuru köpek maması da sevimli dostunuzu alıştırmak için tercih edebileceğiniz isimlerden biridir.

Kuru Mama Hakkında Sık Sorulan Sorular

Köpeğimi Kuru Mamaya Nasıl Alıştırabilirim?

Tat bakımından yaş mamaya göre daha farklı olmasından dolayı köpeklerin kuru mamaya geçişi biraz zor olabilir. Bu yüzden ilk dönemlerde yaş mama ile karıştımanız daha doğru olacaktır.

Köpek Maması Ne Kadar Verilir?

Köpeklerin sağlıklı yaşayabilmeleri ve obeziteden korunabilmeleri için günde 2 öğün beslemek en ideal olanıdır. Ancak öğünleri azaltmak istiyorsanız, sabahları ilk öğün olmak şartı ile azaltabilirsiniz.

Kuru Mama Suyla Karıştırılır mı?

Köpeğinizi kuru mamaya alıştırmak için mamayı suyla ıslatmanız, tadının bozulmasına neden olur. Bu yüzden yaş mama ile karıştırarak vermeniz daha doğru olur.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup