Kedi

Kedilerle İlgili Kitaplar

Evcil hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmayı elbette herkes ister. Kedisi için en iyi bakımı yapmak isteyenler ve beslenmesinde dikkat edilmesi gereken şeyler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, öncelikle sosyal medya sitelerine başvururlar. İşin daha da profesyonellik yönüne gitmek isteyenler için ise kedilerle ilgili kitaplar vardır.

Kedinizin yaptığı hareketlerin ne anlama geldiğini, miyavlarken aslında ne demek istediğiniz, beslenme konusunda yapmanız gerekenler, kedinizin bakımı hakkında öğrenmeniz gerekenler vs. tüm bunları en uzman kişilerden öğrenerek hareket etmek için yapmanız gereken tek şey azıcık kitap okuma alışkanlığı kazanarak kedilerle ilgili kitap sayfalarını karıştırmak olacak. Ben de bu yazımda sizlere kedinizle daha uyum içerisinde olmanız için kedilerle ilgili bazı kitapları önereceğim, umarım faydalı olur…

Her Yönüyle Kedi Bakımı – Steve Duno

Her Yönüyle Kedi Bakımı – Steve Duno

Steve Duno’nun kaleme aldığı her yönüyle kedi bakımı kitabı, okumanızı önerdiğim kitaplardan biridir. Bu kitabın alt başlıkları; “Eğitim-Beslenme-İlkyardım-Sağlık-Doğum” şeklinde ilerliyor. Yani kitabın içeriği bir kedi hakkında bilinmesi gereken en ince ayrıntılarla dolu bir kitaptır. Hem kedinize daha yakın olmak hem de kitaplığınızda yeni bir kitap olması için tavsiye edebileceğim bir seçenektir.

Çocuklar İçin Kedi Bakımı – Katherine Starke

Çocuklar İçin Kedi Bakımı – Katherine Starke

Katherine Starke’in kaleme aldığı çocuklar için kedi bakımı kitabı da kedi sahipleri için tavsiye edebileceğim en güzel çalışmalardan biridir. Kitapta, kedi ve çocuk sahiplerinin her iki minik dost arasındaki bağın nasıl kuvvetlendirilebileceğine dair bilgilere yer verilmiş. Okuyarak çocuklarınızın kedilerle daha uyumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedinizi Nasıl Bilirsiniz? – Desmond Morris

Kedinizi Nasıl Bilirsiniz? – Desmond Morris

Kedilerin sağlık, psikolojik ve genel hastalıklarını içeren kedinizi nasıl bilirsiniz kitabı, Desmond Morris tarafından kaleme alınmış harika bir çalışmadır. Bu kitap sayesinde kedinizle aranızdaki ilişkinin daha da kuvvetlendiğini fark edeceksiniz. Kedinizin evinizdeki eşyalarınızı neden kırıp döktüğünden, miyavlama şekline kadar her detaylı bilgiyi bu kitapta bulabilirsiniz.

Kedi Anlama Kılavuzu – Arden Moore

Kedi Anlama Kılavuzu – Arden Moore

Kedi almadan önce bilmeniz gereken en önemli bilgiler, kedinizin hangi cinsten olması gerektiği, yaşı, türü ve kedi ırklarına göre bakımıdır. Arden Moore kaleme aldığı kedi anlama kılavuzu kitabında tüm bunlardan daha fazlasına yer vererek kedi sahiplerinin bilgilenmesini sağlıyor. Kedinizle ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bu kitapta bulabilirsiniz.

Kedi Sahibinin El Kitabı – Dr. Bruce Fogle

Kedi Sahibinin El Kitabı – Dr. Bruce Fogle

Dr. Bruce Fogle’nin kaleme aldığı “kedi sahibinin el kitabı” isimli çalışması belki de her kedi sahibinin okuması gerektiği bir çalışmadır. Kedi maması alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, kedilerde tüy bakımı ve hastalıklar gibi geniş alanları içeren bu çalışma sayesinde kedinizle yaşadığınız sorunları çok kısa sürede öğrenebilir ve çözümleri uygulayarak kedinizin yeniden eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz.

Her kedi sahibinin bilmesi gereken bilgiler, pratik uygulamalar, kedi maması, kedi bakımı, kedi sağlığı gibi konular hakkında en detaylı bilgilere ulaşmak için yukarıda sizlere tavsiye ettiğim kitapları okumanızı öneririm.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup