Kedi

Ragamuffin Kedisi Bakımını ve Genel Özellikleri

1990 yılında Amerika’da ortaya çıkan Ragamuffin kedisi, tamamen farklı bir kedi ırkıdır. Persian, Himalayan ve yerel uzun tüylü kedi cinsinden üretilmiştir ve üretilmesindeki temel etken farklı tüy ve renk yapısına sahip bir kedi elde etme isteğidir.

Ragamuffin Kedisi Genel Özellikleri

Ragamuffin Kedisi Genel Özellikleri

🐾 Ragamuffin kedi ırkı oldukça geç olgunlaşır. Ortalama 4 yaşına kadar yavru bir kedi gibi davranışlar sergiler.

🐾 Sakin ve nazik bir mizaca sahiptir.

🐾 Bu cins kedi türü ilk olarak 2001 yılında kedi dernekleri tarafından tamamen tanınmıştır.      

🐾 Sahiplerinin kucağında uyumaktan büyük bir keyif alır.

🐾 Çok farklı kedi ırklarının özelliklerini barındıran Ragamuffin kedisi, Persian, Himalayan ve yerel uzun tüylü kedilerin genlerini taşımaktadır.

🐾 Çok kapsamlı bir gen havuzuna sahip olan Ragamuffin kedisi, birçok üreticinin birleşerek, ortak çalışması sonucu çoğaltılmıştır.

🐾 Diğer evcil kedi ırklarıyla kıyasladığımızda çok daha yeni bir ırk olduğunu söyleyebiliriz.

🐾 Yaşam süreleri 14 ile 18 yıl arasıdır.

🐾 Ragamuffin kedi ırkı 2011 yılında katıldığı bir yarışmada şampiyonluk statüsüne ulaşmıştır.

🐾 Sosyal ve insanlarla olumlu iletim halinde olan bir kedi ırkıdır.

Ragamuffin Kedisi Fiziksel Özellikleri

Ragamuffin Kedisi Fiziksel Özellikleri

Ragamuffin kedisi genel görünüm itibariyle eşsiz bir tüy yapısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar yeni üretilen bir kedi ırkı olsa da günümüzde en çok sahiplenilen popüler evcil hayvanlar arasında yerini almıştır.

🐾 Ragamuffin kedi ırklarının ortalama ağırlığı 5,5 kilodur.
🐾 Tüylerinin renkler her kedide görülebilen; siyah, mavi, krem, kızıl, kahverengi, leylak, platin, açık kahverengi, çikolata, kestane, tarçın, lavanta, gümüş gibi renklerde olabilir.
🐾 Ragamuffin uzun ve kabarık tüylere sahiptir. Geniş göğüs yapısı ve güçlü görünen omuz yapısıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.
🐾 Bu cins kedilerde görülebilecek göz renkleri mavi, yeşil, turkuaz, yeşil-mavi ve mavidir.
🐾 Kuyrukları uzun ve tüylüdür.

Ragamuffin Kedisi Karakter Özellikleri

Ragamuffin Kedisi Karakter Özellikleri

Sakin ve nazik bir mizaca sahip olan Ragamuffin kedisi son derece uyumlu bir kişilik özeliği vardır. Bulundurduğunuz her ortama kolaylıkla ayak uydurarak insanlarla kolaylıkla iletişim haline geçebilir. Bu yönüyle aşırı derecede sosyal bir kedi türü olduğunu söyleyebiliriz. Sahibi ve sevdikleri kişilerin yanı sıra çevresi ile her daim iletişim içerisinde olan Ragamuffin, cana yakın davranışlarıyla insanları kendine kolaylıkla bağlar. Bu sevimli kedilerin en keyif aldığı şey sahiplerinin kucağında uyumak ve karınlarının üzerinde homurdanmaktır.

İlginizi Çekebilr: American Bobtail Kedisi Kişiliği ve Beslenme Önerileri

Yüksek zeka seviyesine sahip olan Ragamuffin kedi ırkı, kolay öğrenebilme özelliği ile görenleri hayran bıraktırmayı başarıyor. Ayrıca sevdiklerini benimsedikleri için sahiplenici bir karakteri olan bu cin kedilerin her zaman kendilerinden emin adımlar ile hareket etmektedir. Oyuncu kişiliği ile tüm dikkatleri üzerine çeker ve koşma, tırmanma ve zıplama gibi aktiviteleri yapmaktan çok hoşlanır. Özellikle fırlatılan bir eşyayı ağzı ile geri getirmek konusunda büyük bir becereye sahip olduğunu belirtmemde fayda var. Sizde uyumlu bir evcil hayvan arıyorsanız, Ragamuffin kedi ırkını tercihleriniz arasında bulundurabilirsiniz.

           Olumlu Özellikleri           Olumsuz Özellikleri
🌟  Sakin, akıllı ve uyumlu bir mizaca sahip olması nedeniyle evde kolaylıkla bakılabilen bir kedi cinsidir. 🌟  Ülkemizde yaygın bir şekilde bulunabilen bir ırk değildir.

 

Tonkinese Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 
İlgi ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟🌟
Özgürlüğe düşkünlük: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Sıcakkanlılık: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Şefkat: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Uyum: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟

Ragamuffin Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Her kedi türünde olduğu gibi Ragamuffin kedisi içinde bakım işlemlerinin düzenli olarak uygulanması oldukça önemlidir. Sevimli dostunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her daim doğru beslenme ve uygun çevre ortamının sağlanması gerektiğini belirtmemde fayda var.

Ragamuffin Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Ragamuffin kedi cinsinin sık ve yoğun bir tüy yapısı vardır. Bu nedenle her gün düzenli olarak uygun bir kedi tarağı ile tüylerini aşağıdan yukarıya olacak şekilde fırçalamanız gerekir. Sevimli dostunuzun tüylerine günde yarım saat vakit ayırarak daha sağlıklı ve canlı bir tüy yapısına sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca ölü tüylerini bu işlemden sonra kolaylıkla arındırabileceğinizi de söyleyebilirim.

İlginizi Çekebelir: Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? En İyi 5 Kedi Tarağı Önerileri

Ragamuffin Kedisi Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Sevimli dostunuzun tüy bakımı kadar tırnak bakımının yapılması da oldukça önemlidir. Kedilerin patileri düzenli olara törpülenmediğinde, uzayan tırnakları ile zemine basmak zorunda kalabilir. Bu durum kedinizin zeminde doğru bir şekilde yürüyememesinden tutun tırnak batığı gibi hastalıkların ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu nedenle uygun bir kedi tırmığı ile tırnaklarında ki ölü tabakaların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebelir:Kedilerde Tırnak Kesimi: Kedilerin Tırnağı Nasıl Kesilir?

Ragamuffin Kedisi Beslenme Önerileri

Ragamuffin Kedisi Karakter Özellikleri

Ragamuffin ırkının daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürdürebilmesi için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Sahiplerinin sevimli dostlarına seçeceği besinlerin arasında vitamin ve mineral değeri yüksek olan kaliteli kedi maması tercihinde bulunması gerekir. Yaşam süresini olduğundan daha fazla uzatmak için yaşına ve cinsine uygun kedi mamasına yönelmeliniz oldukça önemlidir. Ayrıca can dostlarımız için mama tercihi yaparken içerisinde alerjisi olmayan ve ihtiyaç duyduğu besinlerin yer alıp almadığına mutlaka bakmalısınız. Kaliteli mamalarla beslenen bu kediler, olası hastalıklara karşı da daha dayanıklı hale geldiğini altınızı çizerek belirtmemde fayda var.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Ragamuffin Kedisi Sağlık Durumu

Ragamuffin Kedisi Sağlık Durumu

Ragamuffin kedi ırkının herhangi bir kalıtsal hastalığı yoktur. Buna bağlamda oldukça sağlıklı bir kedi ırkı olduğunu söyleyebilirim. Düzenli olarak veteriner hekime götürülerek ve düzenli beslenme, diyet uygulamalarının yapılması durumunda sevimli dostunuzun yaşam süresi 12 ile 16 yıl arasında değişkenlik gösterebilir.

Her kedi ırkında olduğu gibi Ragamuffin kedisi cinsinin de daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için beslenme ve bakım uygulamalarının dışında rutin aşı uygulamalarının da yapılması gerekmektedir. Aşılara karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini öğrenebilmek için kan testi yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra sevimli dostunuza yaptırmanız gereken iç ve dış parazit aşıları sevimli dostunuzun sağlığını ciddi anlamda olumlu etkilemektedir.

İlginizi Çekebilir:Laperm Kedisi (Röfleli Kedi) Genel Özellikleri ve Karakter Tablosu [Bakım Önerileri]

Ragamuffin Kedisi Tarihi ve Kökeni

Ragamuffin Kedisi Tarihi ve Kökeni

Ragamuffin kedi ırkı ilk olarak 1990 yılında Amerika’da orta çıkmıştır. Üretilmesindeki temek neden farklı bir ırk üzerinde, renk ve kürk çeşitliliğini artırmaktır. Bu nedenle yola çıkılarak yapılan çalışmalar sonucunda, Persian, Himalayan ve yerel uzun tüylü kedilerin çiftleştirerek ortaya Ragamuffin kedi ırkı çıkmıştır. Çok farklı kedi ırklarının kişilik özellikleri kendi bünyesinde barındıran bu cins, uzun uğraşlar ve birçok üreticinin bir araya gelmesi sonucunda özel bir gen havuzuna sahiptir.

Dünyada ilk kez 2011 yılının Şubat ayında ilgili dernekler tarafından kabul görmeye başlanmıştır. Günümüzde Ragamuffin kedisi her kedi kuruluşu tarafından tanınmaktadır. Her ülkede görülmeyen bu ırk kedileri bulmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca zor bulunmasından kaynaklı diğer kedi ırkların kıyasladığımızda maliyeti yüksektir.

Ragamuffİn Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Ragamuffin Kedisi Çocuklarla İletişimi Nasıldır?

Ragamuffin kedisi uyumlu bir kişiliğe sahip olduğu için çocuklarla gayet iyi anlaşır.

Ragamuffin Kedisi Yalnız Bırakılabilir mi?

Ragamuffin Kedisi yalnız bırakılmaktan hoşlanmaz. Aksi hale hırçın davranışlar sergileyebilir.

Ragamuffin Kedisi Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Ragamuffin Kedisinin yaşam süresi 12 ile 16 yıldır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup