Kedi

Yavru Kedi Sahiplenmek İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Sevecen ve sempatik tavırlarıyla sahiplerinin ilgisini üzerlerine çekmeyi başaran kediler, evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen varlıklardır. Birbirinden sevimli cinslere sahip olan yavru kedileri sahiplenirken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır.

Kediler, ilgi isteyen ve sorumluluk gerektiren hayvanlardır, psikolojik bunalım geçirebilen, yalnızlığa çok fazla tahammül edemeyen hayvanlar, sahiplerinden ilgi görmeyi çok fazlasıyla isterler. Dolayısıyla yavru kedi almadan önce tüm bu sorumlulukları yerine getirip getiremeyeceğiniz konusunda kendinizi sınamanız gerekiyor.

Her kedi aynı hareketliliğe sahip değildir, genel olarak günün ortalama 18 saatini uykuyla geçiren kediler, zaman zaman cins ve karakter yapılarından dolayı daha fazla hareketli veya daha az hareketli olabilirler. Bu durum daha çok ırklarını ilgilendirdiği için öncelik olarak nasıl bir kedi sahiplenmek istediğiniz konusunda karar vermeniz gerekiyor; çok hareketli bir kedi mi yoksa uysal bir kedi mi?

Yavru Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedilere karşı alerjisi olanların yavru kedi alırken çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bazı kediler uzun tüylü oldukları gibi çok fazlasıyla tüy dökebilirler aynı zamanda, alerjisi olan kişilerin bu tip kedilerden uzak durmaları gerekiyor. Bir de çocuklu ailede kedi beslemeyi düşünüyorsanız yine bu konuda çocuklarınızın kedilere karşı alerjilerinin olup olmadığını da çözüme kavuşturmanız gerekmektedir. Kısacası yavru kedi alırken dikkat edilmesi gereken en temel koşul, kedi alacak kişinin kendi durumudur.

Sağlık sorunlarının yanı sıra, bilinçli bir kedi sahibi olmanız da oldukça önemlidir. Kedinizin bakımının yapılması, egzersizlerinin karşılanması ve beslenmesinin aksatılmaması gerekir. Bu yüzden sorumluklarınızın farkına varmanız gerekir.

1- Yavru Kedi Bakımı

Yavru kedilerin bakımı zor değildir, ancak bağışıklık sistemleri güçsüz olduğu için dikkat edilmelidir. Olası bir hastalık kedinizin sağlığını ciddi derecede etkileyebilir. Bu yüzden kedinin bulunduğu ortamın temiz olması önemlidir. Bunun yanı sıra tüylerinin düzenli olarak taranması gerekir. Aksi halde tüyleri dökülebilir, birbirine karışabilir veya matlaşarak kalitesini yitirebilir. Aynı zamanda kedilerin küçük yaştan itibaren tüylerinin taranması alışması için önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Kedi bakımı hakkında bilinmesi gerekenler

2- Yavru Kedilerde Egzersiz

Yavru kedilerin yoğun bir egzersiz ihtiyacı bulunmaz. Günlerinin büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren yavru kediler biraz büyüdükten sonra beraber oyunlar oynayarak egzersiz ihtiyacının büyük bir ihtimalini karşılamış olursunuz. Bunun yanı sıra vakit geçirmesi için çeşitli oyuncaklar satın alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedi oyuncakları 

3- Yavru Kedilerde Beslenme

Yavru kedilerde beslenme en fazla önem verilmesi gereken durumdur. Yavru kedilerin beslenme ihtiyacı yetişkin kedilerden farklıdır. Anne sütünden ayrılmış olan bir kedinin yoğun proteine ihtiyacı vardır. Bu yüzden seçilen mamanın protein bakımından zengin olması gerekmektedir.

Yavru kediler için en uygun mamalara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Sokak Kedisi Sahiplenmek

Kedi ırklarını incelediğinizde “sokak kedisi” diye bir ırkın olmadığını göreceksiniz. Sadece sokakta yetiştikleri için bu isim yakıştırılmaktadır. Aslında çoğu kedinin kendine göre bir ırkı vardır. Amerikan kedisi, Ankara kedisi, Van kedisi veya adını bilmediğimiz birçok kedi ırkı. Bunların her birinin de yine kendine göre bir karakter yapısı vardır ve eve almada herhangi bir sakınca yoktur. Sadece burada dikkat edilmesi gereken detay, yukarıda da söylediğimiz durumlar ve bunların haricinde yavruluk dönemini aşıp aşamadığıdır. Annesi olan bir kedi eğer çok küçük ve anne sütüne ihtiyacı varsa sokakta kalması kedi sağlığı açısından daha yararlı olacaktır fakat sahipsiz kalmış bir kediyi eve almak ve süt ihtiyacını kişinin kendi başına gidermesi kedinin sağlığı için en iyisi olacaktır…

Sık Sorulan Sorular

Eve Yeni Gelen Yavru Kedi Nasıl Alıştırılır?

Yavru kediniz eve geldiği ilk gün onu korkutmamak adına mümkün olduğunca evde sessizlik hakim olmalıdır.

Yavru Kedi Ne Zaman Alınmalı?

Uzman Veteriner hekime göre; yavru kediler annelerinden 3. ayından sonra ayrılması en sağlıklı olacağı yönündedir.

Sokak Kedisi Eve Alınır mı?

Sokak kedisini ev hayatına alıştırmak mümkündür.

Bu Video İlginizi Çekebilir!!

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup