Kedi

Kediler neden 4 ayaküstüne düşer?

Hiç merak ettiniz mi, kediler neden 4 ayaküstüne düşer? Hatta birinin şanslı olduğu görülünce “yine dört ayaküstüne düştün” derler. Sebebi nedir acaba?

Kediler yere düşmeden önce havada bir şey mi yapıyorlar da en yüksek yerden düştüklerinde bile dört ayaküstüne düşüyorlar diye merak ettim. Çoğu zaman bir deyim olarak da kullanılan “dört ayaküstüne düştün” tabirinin de bir gerçeklik payının olduğunu düşünerek bu işin peşine düştüm.

Kediler neden dört ayaküstüne düşerler

Evet, kediler dört ayaküstüne düşerler, bunun nedeni ise gözleri ve kulaklarındaki özel denge duyularıdır. Bu duyular sayesinde daha havada iken kendilerini düzeltirler ve yere düştüklerinde dört ayaküstüne düşerler. Yani bu şanslı olduklarından veya halk arasında “yedi canlı” olduklarından falan kaynaklanmıyor, tamamen yapılarından kaynaklanmaktadır.

Kediler neden dört ayaküstüne düşerler

Kedilerin sadece bu özellikleri de yok tabi ki, dört ayaküstüne düşmeleri haricinde bilinmeyen birçok yönleri vardır kedilerin ve her birini öğrendiğinizde eminin siz de ya ilk duyduğunuz için şaşıracaksınız veya bildiğinizi pekiştireceksiniz.

Kedilerin bilinmeyen yönleri nelerdir?

Kediler, sahiplerinin duygularını veya ruhsal bozukluklarını iyi anlarlar. Bu durumu test etmek için moralinizin bozuk olduğu durumlarda kedinizin de suratının düşmesinden görebilirsiniz.

Kediler, bir defada 7-8 kadar yavru doğurabilirler. Ancak dünyanın en çok yavru doğuran kedisi Dusty’dir. Hayatı boyunca toplam 421 yavru doğurmuştur.

Kedilerin bilinmeyen yönleri

Köpekler, kendi yağlarını vücutlarındaki özel yapı sayesinde üretirler ve bu da tüylerinin parlak olmasını sağlar fakat kediler kendi vücut yağlarını üretemezler bu nedenle kedi maması yağlı olmalıdır.

Eski çağlarda (Firavunlar döneminde) kedilerin ayrı bir yeri vardı. Öyle ki bir kedi öldürmek veya kedi kaçakçılığı yapmak için idamı göze alıyorlardı.

Kediler, günün uyanık olduğu zamanlarının çoğunu kendilerini temizlemekle geçirirler, dünyanın en temiz hayvanlarının kediler olması da bundan kaynaklanmaktadır.

Kedilerin bilinmeyen yönleri

Kediler, uykuyu çok severler. Sahipleri veya dış çevre müsaade etse günde 16 saat rahatlıkla uyuyabilirler.

Kediler balık severler fakat ton balığının fazlası kedi için zararlıdır. Aşırı ton balığı tüketiminde kedide E vitamini eksikliği meydana gelir.

Kedilerin miyavlamaları insanlarla iletişime geçmek içindir. Diğer kedilerle iletişim kurmak için tıslarla veya mırlarlar.

Amerika’ya ilk defa kediler 1750 yılında Avrupa’dan götürülmüşlerdir. Sebebi ise farelerin bu dönemde Amerika’nın başına bela olmasıdır.

Mavi gözlü kedilerin sağır olma ihtimalleri çok daha yüksektir. Ankara ve Van Kedileri gibi… Fakat tüm mavi gözlü kedilerin sağır olduğunu söylemek de yanlıştır.

Kedilerin bilinmeyen yönleri

Kedilerin bilinen ve bilinmeyen daha birçok özellikleri ve kendilerine has tabiatları var. Zaman zaman bu konuda sizlere daha farklı bilgiler de vermeye çalışacağım. Şimdilik benden bu kadar, umarım faydalı olmuştur…

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup