Kedi

Kediler İçin En İdeal Mama ve Su Kabı Modelleri: Mama Kabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kedi sahipleri için mama ve su kabı seçmek kolay bir işmiş gibi görülebilir, ancak bu konu tam olarak düşündüğünüz kadar kolay değil. Piyasada birbirinden farklı çeşitte mama ve su kabı bulunmaktadır. Bu kapların farklı özellikleri olabileceği gibi tasarım olarak da farklılıkları olabilir.

Kedinizin sağlıklı beslenmesi için seçeceğiniz mama kabı önemli bir detaydır. Aynı zamanda kedinizin rahatlıkla mama yemesine yardımcı olacaktır. Şimdi mama kabı seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedebiliriz.

Kediler İçin Doğru Mama Kabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mama kabı seçimi, kedinizin sağlığı açısından oldukça önemli bir konudur. Ne tür malzemeden yapıldığından tutun temizliğine kadar en uygun mama kabı seçimi yapmak sevimli dostunuzun işine yarayacaktır.

1- Plastik Mama Kapları

Plastik malzemeler kolay çizilebilen ve yüzeyinde gözle görülemeyecek boşluklar bulunabilen malzemelerdir. Dolayısıyla bu boşlukların içerisinde bakteri ve yağ birikebilir. Sürekli olarak bu mama kabının kullanılması sonucunda kedinizde siyah nokta ve akne görülebilir. Bu yüzden plastik malzemelerden üretilmiş olan mama kaplarının yerine seramik veya paslanmaz çelikten üretilmiş kapları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir: Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir: En İyi 5 Kedi Maması Önerileri

2- Kabın Derinliği

Kediler için genel olarak en uygun mama kabı seçimi sığ ve geniş kaplardır. Kediler derin bir kabın içerisine yüzlerini tamamen yapıştırdıklarında kendilerini rahatsız hissedebilirler. Bazı kediler ise bıyıklarına değen yemeklerden hoşlanmazlar. Ayrıca derin bir kap tercih ettiğiniz zaman pençeleriyle kabın içerisindeki mamayı dışarıya çıkartmak isteyebilir.

Kediler yemek yerken çevresini gözlemlemeyi sever. Bu kedilerde içgüdüsel bir davranıştır. Çünkü vahşi doğadaki kediler yemek yedikleri sırada savunmasız bir şekilde yakalanmamak için gelebilecek tehditleri gözlemlemek ister. Dolayısıyla derin bir mama kabı tercih edildiğinde etrafını gözlemleyemez.

İlginizi Çekebilir: Konserve Kedi Maması

3- Farklı Mama Kapları

Her kedi ırkı için her mama kabının doğru olduğunu düşünmek mantıklı değildir. Örneğin, İran kedisinin yüz hattı düz bir biçime sahiptir. Bu yüzden mama kabının normalden biraz yüksek ve hafif bir açıya sahip olması gerekir. Böylece kediniz daha kolay bir şekilde mamasını tüketebilecektir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Kumu Türleri ve Kullanımı ⭐️ En İyi 5 Kedi Kumu [⭐️TIKLA]

4- Mama Kabının Konumu

En önemli konulardan bir tanesi de mama kabının doğru yerde yer almasıdır. Örneğin, kedinizin mama kabının tuvaletin yakınlarında, çöp kutusunun çevresinde olmasını istemezsiniz. Bunun için kedinize uygun bir alan seçmelisiniz.

Kedinin mama kabı için sessiz ve çevresini görebileceği bir yer seçmelisiniz. Kedinin mama yerken strese girmemesi için sürekli birilerinin geçtiği bir yere mama kabı koyulmamalıdır. Aynı zamanda kedinin mama yerken çevresini görebileceği bir alan seçilmelidir. Eğer evde iki tane kedi varsa mama kaplarının birbirinden uzak olması gerekir. Aksi halde kediler birbirlerini rakip olarak görebilir.

5- Mama Kabının Temizliği

Kedilerin mama ve su kaplarında bakteri oluşabilir. Dolayısıyla bu durum kedinin sağlığını olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Bu yüzden mama ve su kabının temiz olması önemlidir. Tercihen seçilen mama kaplarının bulaşık makinesinde yıkanabilir olanlarından seçmek avantaj olacaktır. Ayrıca mama ve su kabının günlük olarak temizlenmesi en doğru kullanım şeklidir. Özellikle yaş mama tüketiminden hemen sonra mama kabı temizlenmelidir.

İlginizi Çekebilir:Kedilerin Daha Sağlıklı Olması İçin En İyi Mama Önerileri [2020 GÜNCEL]

6- Yemeği Eğlenceli Hale Getirin

Evet, kedilerin bir mama kabının olması gerekir, ancak bazı zamanlar mama kabını kullanmak yerine kedinizle oyun oynayın. Kedilerin avlanma güdülerini karşılamak için evin bazı yerlerine ödül maması gibi kedinizin sevdiği yiyecekler bırakın ve kedinizin bulmasını sağlayın. Böylece kedinizin beyin fonksiyonları çalışacak ve avcılık içgüdüsü törpülenecektir.

İlginizi Çekebilir: Kızgınlık Dönemindeki Kedileri Sakinleştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

En İyi Kedi Mama ve Su Kabı Modelleri

Sizler için mama ve su kapları hakkında bilgi verdikten sonra mama kabı tavsiyesinde bulunacağım. Kediniz için ideal bir mama kabı arıyorsanız aşağıdaki modelleri incelemenizi tavsiye ederim.

1- Flamingo Kedi Porselen Mama ve Su Kabı Balık Şekilli

Kediler için üretilmiş olan bu mama kabı renkli bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda porselen yapıya sahip olduğu için oldukça sağlıklı bir seçenektir. Bunun yanı sıra bulaşık makinesinde veya elde kolaylıkla yıkanabilir. Geniş ve sığ bir mama kabı olduğu için kedilerin mama tüketirken kolay bir şekilde ulaşmasını sağlar.

Flamingo mama kabı satın almak için tıklayın!


2- Trixie Kedi Mama Su Kabı Paslanmaz Çelik

Bilindiği gibi Trixie markası evcil hayvan ürünleri üretme konusunda oldukça iddialı ve popüler bir markadır. Kedilere özel olarak üretilmiş olan bu kedi mama kabı da oldukça ideal bir yapıya sahiptir. Kabın dış tarafı renkli ve desenli yumuşak plastikten yapılmış olmasına rağmen iç tarafı paslanmaz çelik üretilmiştir. Aynı zaman kauçuk tabanı sayesinde zeminden kaymaz.

Trixie mama kabı satın almak için tıklayın!


3- Beeztees My Favourite Cat Mama Kabı Siyah

Beeztees markası tarafından üretilmiş olan bu kabı oldukça kaliteli bir üründür. Bu kabın en büyük özelliği yüksek ve eğimli yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede düz suratlı kediler için oldukça uygun bir biçime sahiptir. Çelikten üretilmiş olan bu kedi maması oldukça şık bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda geniş bir yapısı bulunmaktadır. Kediniz için en uygun mama kaplarından bir tanesidir.

Beeztees mama kabı satın almak için tıklayın!


4- Trixie Otomatik Mama Kabı

Otomatik mama kapları bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Her kedi sahibinin bazı zamanlar seyahat etmesi gerekebiliyor. Ne yazık ki bu süreç içerisinde kedilerin evde kalması gerektiği için beslenme ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu gibi durumlar için otomatik mama kapları en iyi tercihlerden bir tanesidir. Özel mama haznesi sayesinde içerisinde yer alan mama sizin ayarladığınız zamanda açılır ve kedinize sunulur. Aynı zamanda kilo kontrolü içinde kullanılabilir. Kediniz için uygun beslenme biçimi sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Trixie mama kabı satın almak için tıklayın!


5- Trixie Otomatik Su Kabı

Otomatik su kabı da oldukça pratik bir üründür. Bu su kabı içerisinde yer alan özel filtresi sayesinde suyu temizler ve kedinizin sürekli olarak temiz ve sağlıklı su içmesini sağlar. İki farklı modu olan bu su kabının birinci modunda su şelale gibi sürekli akar, ikinci modunda ise daha yumuşak bir şekilde akacaktır. İçerisine koyduğunuz su sürekli devir daim olur ve temizlenir. 1 litre hacimde su kapasitesi bulunmaktadır. İçerisinde yer alan filtre özelliğini kaybettiğinde değiştirilmelidir.

Trixie mama kabı satın almak için tıklayın!


Sık Sorulan Sorular

Yavru Kedi Mama Kabı Nasıl Olmalı?

Yavru kedi mama kabı seçerken özellikle Kedi mama kapları, plastik ya da kaydırmaz taban altlığından üretilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Kedi Mama Kabı Nasıl Temizlenir?

Güçlü kimyasal içerikli deterjanlarla temizlenmemesi gerekir. Onun yerine sabun gibi daha az kimyasal maddeye sahip olan ürünlerle temizlenmesi en doğru yöntemdir.

Porselen Mama Kabı mı Yoksa Çelik mi?

Çelik kaplar ve Seramik kaplar sağlık açısından zararlı olmayan kaplardır.

Kedi Mama Kabı Kaç Oz Olmalı?

Yavru kediler için 10 oz'dan daha büyük kap kullanılmaması gerekir.

Bu Video İlginizi Çekebilir!!!

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup