Kedi

American Curl Kedileri

Kedilerin dünyasından yeni bir kedi ile karşınızdayız. Bu yazımızda American Curl kedileri hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım. İyi okumalar…

 

American Curl Kedisi

American Curl Kedisi

American Curl kedileri, ilk defa Amerika’nın California eyaletinde bir çift tarafından besledikleri Shulamit ırkı kedilerine ait 4 yavrudan ikisinin daha değişik olduğunu fark etmeleriyle ortaya çıkar. 1981 yılında meydana gelen bu olayda iki kedinin kıvrık kulaklı ve düz uzun tüylere sahip olduğu saptanır. Daha sonra yapılan genetik çalışmalar sayesinde Curl kedileri safkan kediler haline getirilir.

1983 yılında ilk defa tanımlanan American Curl kedileri, 1986 yılında CFA ( Cat Federal Assocesetion ) tarafından safkan kedi olarak tanımlanmıştır. Yıl 1991’e geldiğinde ise şampiyonalarda boy göstermeye başlayan kedi, iki farklı tüy biçimi olarak sınıflandırılmıştır.

American Curl Kedisi Fiziksel Özellikleri

American Curl kedilerinin en belirgin fiziksel özelliklerinden biri de kafalarının küçük olmasıdır. Ancak kafalarının küçük olmasına karşın kulakları birbirine yakın olduğu için düz ve uzun bir kafaya sahip olduğu algısı yaratırlar.

Bu kediler kendine has bir görünüme sahiptir. Özellikle renkli gözleri oldukça dikkat çekici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda tüyleri uzundur. Tüylerinin yapısı yumuşak, parlak ve ipeksi biçimdedir. Tüyleri uzun olduğu için düzenli olarak taranması gerekir.

2,5 ile 4,5 kg. arasında değişen ağırlıklara sahip olan American Curl kedileri, küçük patilere ve orta uzunlukta bacaklara sahiptirler. Bütün renkler ve modeller (Himalaya modeli dahil); gölgeli; duman rengi; çinçilla (sincaba benzer bir Güney Amerika hayvanı) rengi; iki renkli olarak görülür.

American Curl Kedisi Karakteri

Kediler dünyasının en sevimli türlerinden biri olan American Curl;

  • Akıllı, mantıklı, asil ve duyarlı bir kedidir.
  • Sezgileri ve zekaları diğer kedilere oranla öok daha iyidir.
  • Meraklı yapısıyla beraber her zaman için pozitif düşünen bir kedidir.
  • Pozitif insanlarla oldukça iyi anlaşmaktadır.
  • Çocuklarla oldukça iyi anlaşır ve onlarla oyun oynamaktan keyif alır.
  • Konuşkan bir yapıya sahip değildir.
  • Enerjik yapısında dolayı oyun oynamaktan ve egzersiz yapmaktan çok keyif alır.
  • Başına buyruk hareketleri olabilir.
  • Avcılık yetileri orta derecededir.

American Curl Kedisi Sağlığı

American Curl kedileri üzerinde irsi bir hastalığa rastlanılmamıştır. Ortalama yaşam süreleri 15 sene olarak tespit edilmiştir. Bakımları diğer kedilerde olduğu gibi periyodik olarak yapılmasını gerektiren kedilerdir. Beslenmelerine dikkat edildiğinde uzun süre sahiplerine dostluk edebilirler. Kedi maması seçerken taze olmasına dikkat edilirse kedilerin beslenmesi kesinlikle çok daha sağlıklı hale gelir.

American Curl  Kedisi Yaşam Ortamı ve Bakımı

Ev içerisinde yaşamak için oldukça uygun bir kedidir. En az haftada bir kere taranması gerekir. Ortalama düzeyde tüy dökmektedir, ancak sıcak mevsimlerde normalden fazla tüy döker. Bu kedilerin nadiren de olsa banyo ihtiyacı bulunmaktadır. Kediler Nasıl Yıkanmalı? Dikkat Edilmesi Gerekenler isimli yazımızı okuyarak kedilerin temizliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup