Genel

Dünyanın en ilginç ve en pahalı evcil hayvanları

Bildiğimiz bazı evcil hayvanların yanında bilmediğimiz veya fiyatını tahmin etmekte güçlük çektiğimiz bazı evcil hayvanlar da vardır. Dünyanın en ilginç ve en pahalı evcil hayvanları hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Köpekler, 13.000 ile 30,000 yılları öncesinde evcilleştirilmiştir, kediler de buna yakın bir dönemde evcilleştirilmeye başlamıştır. Bazı cinsler her ne kadar kolay eve alışabilse de bazı köpek ve kedi türlerinin evcilleştirilmesi oldukça zordur, bu nedenle “yaban kedisi” veya “yaban köpeği” olarak adlandırılan hayvan ırkları mevcuttur. Peki, dünyanın en ilginç ve en pahalı evcil hayvanları hangileridir? İşte o liste…

  • Beyaz perçemli Marmoset

Beyaz perçemli marmoset maymunu, son zamanların en popüler evcil hayvanlarından biridir. Fiyatı 2,000 USD’den başlayan bu hayvanlar, sevimli ve küçük boyutlarıyla dikkat çekicidirler. Tabi küçük olması akıllara bakımının kolay olduğunu getirmemesi gerekiyor, hassas bir yapıya sahip olan marmoset maymunları her an bir veterinere ihtiyaç duyabilir.

Beyaz perçemli Marmoset

  • Rhesus Macaque

İlginç hayvanlar arasında yer alan ve dikkat çeken yapısı ile popüler bir evcil hayvan olmayı başaran Rhesus Macaque, (Hint şebeği veya  rhesus maymunu) köpeksi maymunlar familyasında yer almaktadır. 4000 USD’den başlayan fiyatı ile en pahalı evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. 25 yıl kadar ömürleri olan maymunlar, Eski Latince adının (rhesus) adının ilk harflerini almışlar ve bugün bu harfler (Rh) kan gruplarında kullanılmaktadır.

Rhesus Macaque

  • Hyacinth (Amerika) Papağanı

Kuşlara ilgisi olanlar için dünyanın en ilginç kuşundan bahsetmek istiyoruz. Hyacinth (Amerikan Papağanı) 6,000-12,000 USD fiyatlardan satışa sunuluyor. Bu hayvanların en belirgin ve ilginç özelliği elbette boyutlarıdır. Basit bir kafeste yaşaması mümkün değil, çünkü kuşun boyu yaklaşık 100 cm. boyundadır. Evcilleştirilmesi hayli zor olan Amerikan papağanı, evcilleştirilemezse bir parmağı rahatlıkla kopartabilecek kadar vahşidir.

Hyacinth (Amerika) Papağanı

  • Mona Guenon

Batı Afrika tropikal ormanlarında yaşayan Mona Guenon, evcil hayvanlar arasında yer alan maymun türlerinden biridir. Her ülkede beslenmesine müsaade edilmeyen bu maymunlar, çoğu ülkede özel izinler alınarak beslenebilmektedir. Tabi basit bir maymun olarak görülmemesi gerekiyor, Mona Guenon maymununa sahip olmak için küçük bir serveti gözden çıkartmanız gerekiyor.

Mona Guenon

  • Evcil tek hörgüçlü deve

Develer hakkında az-çok bilginiz mutlaka vardır ama evcil tek hörgüçlü deve hakkında sanırım çoğu kişinin bilgisi yoktur. 10,000 USD değerinde olan bu hayvan, oldukça kolay evcilleştirilmektedir. Öyle ki yapılan araştırmalarda bu devenin vahşi türü bulunmamıştır. Bu hayvanların köpeklere benzediği söylenmektedir, çünkü bunlar da okşanmaktan veya sevilmekten hoşlanırlar…

Evcil tek hörgüçlü deve

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup