Köpeklerde kanser nasıl fark edilir?

İnsanlar gibi köpekler de kanser hastalığına yakalanabilirler ve insanlarda olduğu gibi köpeklerde de kanseri erken teşhis etmek ve buna göre çözüm aramak en sağlıklı sonuçlara ulaşmak adına daha iyi olacaktır.

Köpek sağlığı, sahiplerinin en çok dikkat etmeleri gereken konuların başında gelir. Köpeğinize dikkat ederek davranışlarında bozuklukların meydana geldiğini sezdiğinizde vakit kaybetmeden bir veteriner uzmana göstermeniz en doğrusu olacaktır. Davranış bozuklukları, hastalık, mutsuzluk ve köpeğin normalden daha farklı davranması gibi durumlar kanserin habercisi olabilir, zaman kaybetmeden veterinere götürmek, köpeğinizin risk altında kalmasını engelleyebilir.

Köpeklerde kanser belirtileri nelerdir?

Her hastalığın belli bazı belirtileri vardır, köpeklerde kanser belirtileri de temel olarak 10 belirtiden oluşmaktadır. Bunlar;

Yukarıda saydığımız temel belirtiler, köpeklerin kanser hastalığına yakalandığını göstermektedir, fakat bunlarla birlikte değişik bazı belirtiler de görülebilir. Özellikle ansızın gerçekleşen durumları ihmale getirmemeniz ve bir an önce müdahale edilmesi için veteriner hekime başvurmanız gerekiyor. Minik dostunuzla daha güzel vakit geçirmek için hastalık belirtilerini ihmal etmemeniz ve gerekli müdahaleyi yapmanız en sağlıklısı olacaktır.

Köpeklerde Kanser Riskini Azaltmak