Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri

Muhabbet kuşları, eğitildiğinde sıcak ve samimi bir dosta dönüşebilen hayvanlardır. Ancak eğitimi için en büyük ihtiyacınızın zaman ve sabır olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Muhabbet Kuşları Nasıl Konuşturulur?

Evinize yeni aldığınız muhabbet kuşuna konuşma eğitimi vermek istiyorsanız, öncelikle ne kadar zaman ayırabildiğinizi kararlaştırmalı, buna göre eğitime başlamalısınız. Çalışan kişiler, genellikle mesaileri haricinde evde durabildikleri için ancak bu zaman diliminde kuşlarıyla ilgilenebilirler.

Siz işteyken eğer kuşunuzla ilgilenecek biri varsa, eğitim için ideal olan tek bir erkek muhabbet kuşudur. Ancak sizden başka ilgilenecek kimse yoksa bu durumda iki seçenek karşınıza çıkacaktır;

  1. Yanına başka bir kuş daha almak
  2. Kafesinde tek başına kalırken bile canının sıkılmaması için ayna veya değişik aksesuarlar koymanız gerekecektir.

Kafesine Ayna Koymak En Son Seçeneğiniz Olsun

Kafese koyacağınız aksesuarlardan özellikle aynaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta mümkün mertebe ayna kullanmamaya özen gösterin. Kuşunuz zamanla aynadaki yansımasını kendine bir arkadaş olarak algılamaya başlayacak dolayısıyla siz ilgilenmek isteseniz bile kafesinden çıkmak istemeyecektir.

En uygun kafes aksesuarları için buraya tıklayabilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer muhabbet kuşunuzun kelimeleri tekrar etmesini istiyorsanız öncelikle sabırlı ve özenli olmanız gerekmektedir. Ayrıca şu durumlara dikkat etmelisiniz:

Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri

Aslında zor olmayan ancak sabır gerektiren muhabbet kuşuna konuşma eğitimi, zamanla basitleşen bir eğitim haline gelmeye başlayacak ve zaman içerisinde kuşunuzun birden fazla kelimeyi söyleyebildiğini göreceksiniz. Ancak sabırlı olmanın temel şart olduğunu unutmayın.