French Bullhuahua Köpekleri Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Bullhuahua köpek cinsi Fransız Bulldog ve Chihuahua karışımı melez bir köpek cinsidir. Günümüzde en fazla sahiplenilen köpek cinsleri arasında yer alır ve ağırlığı yaklaşık olarak 3 kg 13,5 kg arasındadır. Aile bağı oldukça güçlü ve bakımı diğer köpeklere nazaran kolaydır.

French Bullhuahua Fiziksel Özellikleri

French Bullhuahua köpeğinin ağırlığı 3 ile 13,5 kilo arasında değişen ve boyu 15 ile 30 santimetre olan küçük bir köpek türüdür. Boyutları ve ağırlıklarının, her birindeki baskın genetik yüke bağlı olarak, bir örnekten diğerine önemli ölçüde değişir. Bir bullhuahua’nın ortalama yaşam beklentisi yaklaşık 12 ile 18 yıl arasında değişmektedir.

İlginizi Çekebilir: Köpeğinizin Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Görünüşü itibariyle bullhuahua’nın vücuttan orantılı olarak daha büyük başı ve dik kulakları vardır. Eğer başka bir hayvana benzetmem gerekirse  “yarasa kulağı” olarak mukayese yapabilir. Gözlerinin rengi kahverengidir ve büyüktür ve kuyruğu minimum düzeyde eğimlidir. Genel olarak bu köpek türlerinin ağzı yapısı hem bir Fransız buldozerininki gibi düz olabilir hem de Chihuahua gibi sivri uçlu olabilir. Tüyleri, aşırı yoğun değildir ve kısa boyuttadır, pürüzsüzdür ve farklı tonlarda renklere sahiptir.

Frenc Bullhuahua Eğitimi Kolay mı?

Bu cins köpek türleri mizacı gereği güçlü ve inatçıdır. Bu nedenle, itaatkar, iyi huylu bir yavru yetiştirmek için eğitimini oldukça ciddiye alınması gerekir. Eğitim sürecinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir bu nedenle, ilk kez köpek sahiplenecek kişiler için uygun değildir. Bu köpekleri eğiten kişilerin sağlam iradeye, azme ve büyük bir sabra ihtiyacı olacaktır. Eğitim sürecinde köpeğe karşı sergilenen sırasında sergilenen her türlü saldırganlık veya rahatsızlık,  size geri teper ve potansiyel olarak saldırgan veya ilgisiz hale gelmesine neden olur.  Bu cins köpeğe sahip olmak isteyenlerin deneyimli bir sahibe ihtiyacı vardır.

İlginizi Çekebilir: Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

French Bullhuahua Aile Yaşantısına Uyumlu mu?

Bu köpekler, daha çocukları büyük olan aileler için uygundur. Agresif davranışlar sergileme eğilimindedirler ve agresif kolayca sinirlenirler. Bu nedenle küçük çocuklu aile yaşantısına uyum sağlayamazlar. İyi bir eğitim verildiği takdirde sahiplerine karşı itaat etme potansiyeldedir.

Frenc Bullhuahua Köpeği Bakımı

Frenc Bullhuahua köpeği hipoalerjenik olarak kabul edilmese de, yapısı gereği fazla dökülmeyen kısa tüylere sahiptir. Soğuk hava şartlarına karşı vücutları dirençleri çok düşüktür bu yüzden yelek tarzı köpek kıyafetleri giydirilmeleri önerilir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Tüy Bakımı

Tüm köpeklerde olduğu gibi genel bakım oldukça önemlidir. Frenc Bullhuahua köpeğinizin ağız ve diş sağlığı için dişlerinin günlük olarak fırçalanması gerekir. Bu cins köpekleri sıklıkla yıkamaya gerek yoktur. Eğer çok fazla kirlenmişse köpeklere uygun ıslak mendil kullanarak ihtiyacı olan temizliğini yapabilirsiniz.

Frenc Bullhuahua Mizacı

Frenc Bullhuahua köpeği oldukça güçlü bir karaktere sahiptir; bu, belirgin bir karaktere sahip olma nedenini, geldikleri iki ırka göre hesaplarsak normaldir. Bazen sahipleriyle aşırı inatlaşır, bu nedenle olabildiğince sakin davranışlar sergilemeniz gerekir.

Bunun dışında samimi ve sevecendir ancak bu sevdiklerine karşıdır. Tanımadıkları ve sevmedikleri kişilere karşı güvensiz olup hep şüpheyle yaklaşır. Sürekli ilgi ister ve şevkate ihtiyaç duyar aksi takdirde son derece somurtkan ve karamsar olma eğilimindedirler.

Ailelerine karşı sadık olan bu sevimli dostlar, olası tehlikelere karşı sevdiklerini hiç düşünmeden korur. Ayrıca sürekli oyun oynamak ister ve dikkat çekmek için çeşitli davranışlara başvurur. Müthiş bir zekâya sahiptir ve tüm dikkati üzerine çekmeyi sever.

Frenc Bullhuahua Egzersiz

Fransız bullhuahua köpeği  egzersiz yaptırmak diğer köpeklere göre daha az zorlayıcıdır. Egzersiz  süreleri 30 dakika gibi bir zamandır ve haftada bir kez yürüyüşe çıkarmak bu cins köpekler için yeterlidir.

Aslında tasvir etmem gerekirse sevimli dostlarımız vücutlarını çalıştırmaktansa zihinsel odaklı aktivitelere daha çok ihtiyaç duyar. Şöyle ki, onlara yiyecek ödülleri olan çiğneme oyuncakları veya köpek ödüllü bulmaca oyunları oynamasını sağlayabilirsiniz. Bu oyunlar bir yandan zekâ düzeylerini geliştirerek diğer yandan sıkılmalarını önler.

Bunun dışında sosyalleşmelerini sağlamak için onları bir köpek parkına götürebilirsiniz.  Sadece dikkat etmeniz gereken diğer hayvanlara karşı daha uyumlu olmasını sağlamaktır. Buna emin olduktan sonra onları diğer hayvanlara alışmasını sağlayabilirsiniz.

Frenc Bullhuahua Sağlık 

Bu cins köpeklerin hiçbir kalıtsal hastalığı yoktur. Bu bağlamda sadece birkaç noktaya dikkat ederek sağlıklı yaşamasını sağlayabilirsiniz. Bunlardan bazıları, solunum sistemi rahatsızlığı, kalça displazisini ‘dır. Evcil hayvanınızın sağlıklı olduğundan emin olmak için ve bunun sürekli bu şekilde ilerlemesine yardımcı olmak için düzenli olarak veteriner hekime gitmek en doğru karardır.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Neden Kemirir?

Frenc Bullhuahua Köpeği Hakkında Az Bilinen 3 Gerçek

1-Frenc Bullhuahua Fransız buldozer ve Chihuahua birleşmesiyle ortaya çıkan melez bir ırkdır. Bu nedenle yüzleri ekşimsi ve ezilmiş gibi durur.

2- Adı, Fransız Chihuahua, Chibull, Frencheenie, Mexican Frenchie veya French Bulldog Chihuahua karışımı gibi başka isimler de almasına rağmen, orijinal ırklar arasındaki başka bir karışımdan ortaya çıkmıştır.

3- Günümüzde Frenc Bullhuahua cinsin artan popülaritesine rağmen, bu melez ırkın ortaya çıktığı tarihin yeri ve zamanı bilinmemektedir çünkü ilk örneklerine dair kayıt bir yoktur.

Sık Sorular Sorular

Frenc Bullhuahua Köpeği Tehlikeli midir?

Bu cins köpek türleri inatçı bir özelliğe sahip oldukları için iyi bir eğitim verilmedikleri takdirde agresif tavırlar sergileyebilir.

Frenc Bullhuahua Köpeğinin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Ortalama 15 ile 20 yıldır.

Frenc Bullhuahua Köpeği Aile Hayatına Uyumlumudur?

Frenc Bullhuahua Köpeği, aile yaşantısına uyumludur ancak çocuklu aileler için pek uygun değildir.