Kedilerin Özgürlüğüne Kavuşması İçin En İyi 4 Kedi Kapısı

Kedi kapısı, kedilerin daha özgür olmasını sağlayan ve istedikleri gibi gezmelerine imkan sunan bir seçenektir. Bazı kediler her ne kadar ev kedisi olsa da dışarıyı gezmekten ve çevresini keşfetmekten keyif alır. Bazı kedi sahipleri isterse kedileriyle beraber yürüyüş yapabilir. Bunun için bir tasma alıp tıpkı köpek gezdirir gibi parklara gidilebilir, ancak bu durum pek kedilerin davranış biçimleri için uygun değildir. bunun için kedilerin daha özgür canlılar olması gerekmektedir.

Her ne kadar pek çok evcil kedi sadece ev içerisinde yaşamaya alıştırılmış olsa da aslında bu durum kediler için pek uygun değildir. Kedilerin gezmesi ve çevresini keşfetmesi, psikolojik durumları için önemli bir etkendir. Bunun için en büyük yardımcınız kedi kapısı kullanmak olacaktır.

Kedi Kapısı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kedi kapıları, hepimizin bildiği gibi ev kapısının alt kısmında yer alan, sadece kedilerin geçebileceği sahip olan kapılardır. Bu kapılar pek çok farklı türe sahiptir ve modları bulunur. Bu modlar sayesinde kedi kapısının hangi yöne açılacağına karar verebilir. Örneğin, kediniz dışarıdaysa sadece içeri girmesi için ayarlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Kedi Eğitim Ürünleri

Bununla beraber mikroçipli olanları da bulunmaktadır. Bu sayede başka kediler bu kapıyı kullanarak içeri giremeyecektir. Kedi sahipleri için oldukça önemli bir özelliktir.

Aşağıdaki listemizde kedi kapı modellerini bulabilirsiniz. İhtiyacınız doğrultusunda en uygun modeli kolaylıkla seçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kediler Hakkında İlginç Bilgiler


1- Trixie Kedi Kapısı, Elektromanyetik (21,1×24,4cm)

En iyi kedi kapıları listemizde Trixie modelinin sunmuş olduğu kedi kapısı yer alıyor. Elektromanyetik tanıma özelliği bulunan bu kedi kapısı yabancı kedilerin içeri girmesini engelliyor. Kedinizin tasmasına yerleştireceğiniz elektromanyetik özellikli kimlik sayesinde kedi kapısı sadece sizin kedinize açılacaktır. En büyük avantajlarından bir tanesi ise özel conta sistemi sayesinde maksimum izolasyon sağlamasıdır. Yaklaşık 21×24 cm boyutlarında olan bu kedi kapısı tüm kediler için uygundur. Ayrıca hem pil hem de elektrikle çalışabilir. Bu sayede elektrik kesintilerine karşı güvenlik sağlamaktadır.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL 

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı


2- Trixie Kedi Kapısı, Dört Yönlü (20 x 22 cm)

En çok tercih edilen kedi kapıları arasında yer alan bu ürün cam hariç tüm kapılar için (en az 10mm kalınlığı olan) uygundur. Elektromanyetik özellikli olan kedi kapısına oranla daha ekonomik olmasıyla beraber en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Üzerinde dört yönlü kilit sistemi bulunmaktadır. Bu sayede; yalnızca giriş, yalnızca çıkış, giriş ve çıkış, kilitleme özelliklerine sahiptir. Dolayısıyla yabancı kedilerin içeriye girmesi engellenmiş olur. Uygun boyutlara göre üretilmiş olan bu kedi kapısı tüm kediler için uygundur. Ayrıca izolasyon bakımından güçlü bir modeldir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL

İlginizi Çekebilir: Kedileri Eve Alıştırmak: Kedileri Sosyalleştirmenin 10 Etkili Yolu


3- Trixie Kedi Kapısı, Çift Yönlü (20 x 22 cm)

Sıradaki modelimiz ise cam hariç en az 10 mm kalınlığı olan tüm kapılar için uygundur. Bu ürün çift yönlü kilit sistemine sahiptir. Bu sayede kilitlenebilir veya çift yönlü giriş – çıkışa imkan sağlar. Diğer modeller arasında en güvensiz olan seçenek bu üründür. Çünkü, kapı kilidi açık olduğu durumlarda yabancı kediler kolaylıkla giriş – çıkış sağlayabilir. Uygun boyutları sayesinde tüm kediler için uygundur. Montajı kolay bir ürün olmasının yanı sıra dış hava koşullarına karşı da dayanıklıdır. Diğer modellere göre daha ekonomik bir seçimdir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL 

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır? Kedi Özellikleri


4- Trixie Kedi Kapısı, Cam İçin (27 x 26cm)

Bu modelimiz ise cam kapılar için üretilmiştir. Dört yönlü kilit sistemi sayesinde yalnızca giriş, yalnızca çıkış, giriş ve çıkış, kilitleme özelliklerini barındırmaktadır. Ayrıca listemizdeki en geniş üründür. Bu yüzden kilolu kediler için kolay geçiş sağlar. Montajı diğer modellere göre daha zordur. Bu yüzden bir cam ustası tarafından takılması tavsiye edilir. Ayrıca dış hava koşullarına karşı dayanıklı bir modeldir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL 

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem