Kedi

Patilileri Çıldırtan Lezzet

Minik dostlarımız kedilerimiz, sevecen ve şımarık hareketleriyle dikkatleri üzerlerine çektikleri kadar, mızmız olmalarıyla da dikkat çekerler. Her şeyi yemezler, her mamayı beğenmezler ama bazı mamalar var ki gördüklerinde yerlerinde duramazlar.

Kedili hayat yaşayanlar, kedilerinin neleri sevip neleri sevmediklerini az çok bilirler. Ancak her kedi sahibinin ortak olarak bildiği şey, patililerin kedi konservesi gördüklerinde dayanamadıklarıdır. Aslında kediler çoğu mamaya burun kıvıran varlıklardır. Her ne kadar çok şirin olsalar da bu huyları bazen sahiplerini çileden çıkartmaya yetiyor. Tabi bu sevecenlere kıyabilmek de marifet ister. Kediler için mama tercihi yapılırken, uzmanların en çok dikkat edilmesi gereken konuların sağlıklı ve besleyici mamaların tercih edilmesi yönünde uyarmaktadırlar. Kuru mama, ev kedilerinin en çok tükettikleri mama türlerindendir. Ancak bununla birlikte hem sağlıkları açısından hem tamamlayıcı gıda olması açısından kedi konservesi de tercih edilmelidir.

Patilileri çıldırtan lezzet

Kediler, yaş gruplarına ve sağlık durumlarına göre beslenmelidirler. Yetişkin ve sağlıklı bir kedi, günde iki öğünle beslenir. Bu öğünlerden birinde normal kuru mama ile kedinizi besleyebilirsiniz. Ancak patili dostlarınızın daha kaliteli yetişmesini istiyorsanız geride kalan diğer öğünde kesinlikle kedi konservesi tercih etmenizi öneriyoruz. Konserve, hem kedilerin sağlıklarını etkiler hem de daha besin değerleri bakımından daha fazla değere sahip olduğu için sağlıklı kalmalarında etkili olur.

Patilileri çıldırtan lezzet

Tabi ki yukarıda bahsettiğimiz kedi konservesi, sadece yetişkin kediler için faydalı değildir. Özellikle yavru kediler için de tercih edilmesi gerekiyor. Anne sütünden kesilen kedilerin sağlıklı kalmaları, tamamen sahiplerinin beslemelerine bağlıdır. Yavru bir kedi, günde 4 defa, 6 saat aralıklarla beslenmelidir. Bu öğünlerin ikisinde kedi konservesi yedirmeniz, diş sağlıkları ve diğer sağlık problemlerinin yaşanmamasına etki eder, anne sütü devamı niteliğinde olduğu için güvence altında olurlar.

Patilileri çıldırtan lezzet

Kedinin yaşı ve cinsi ne olursa olsun kedi maması satın almadan önce kedinizin herhangi bir besine karşı alerjisinin olup olmadığını öğrenin. Bunu öğrendikten sonra da kuru mama veya kedi konservesi seçerken alerjiye neden olan içeriğin olup olmadığını gözden geçirin. Söz konusu alerjen gıda mamada yok ise güvenle satın alabilirsiniz. Ancak kediniz çok seviyor olsa bile kesinlikle alerjen gıda taşıyan kedi mamalarından uzak durmanız gerekiyor.

Patilileri çıldırtan lezzet

Mama seçiminde aslında dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Ancak bunlardan en önemli bir diğer konu da kedinizin dışarıda ne kadar vakit geçirdiğidir. Tamamen evde vakit geçiren patili bir dostunuz varsa, mineral ve kalori bakımından normal düzeyde olan kedi mamalarını tercih edebilirsiniz. Ancak bunun aksine daha çok dışarıda zaman geçiren bir dosta sahip iseniz kesinlikle satın alacağınız kedi mamasının daha fazla kalori içerdiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm bu konularda sizlere yardımcı olan sitemizden kedi maması türlerini inceleyerek ihtiyacınız olan mamayı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup