GenelKedi

Kedinizle Daha Güzel Nasıl Vakit Geçirebilirsiniz?

Kediler, şımarık ve kendini sevdirmeyi başarabilen evcil hayvanlardır. Bu nedenle pek çok kişi kedi beslemeyi tercih eder. Oyun oynamasını seven bu sevecen hayvanlar, ilgiyi de bir hayli isteyen hayvanlardır. Bu nedenle kesinlikle kedi sahibi olmayı düşünüyorsanız büyük bir ilgi göstermeye hazır olmanız gerekiyor.

Kedinizle daha güzel vakit geçirebilmeniz için bilinmesi gereken bir takım kurallar vardır. Şimdi kısaca bunlar hakkında sizlere bilgi sunmaya çalışacağız.

Kedi maması: Kedinizin bir kere sağlıklı büyümesi ve herhangi bir şekilde sağlık problemleriyle karşılaşmaması için kedi maması seçerken dikkat etmelisiniz. Her hayvan gibi kediler de bazı mamaları sevmezler ve bazı mamalarda da seçici davranırlar bu nedenle seçtiğiniz mamaların kalitesine, taze olmasına ve kedinizin ırk, cins, yaş ve cinsiyetine göre tercih etmeniz gerekiyor.

kedi bakımı nasıl yapılır

Oyuncaklar: Kediler için her obje neredeyse bir oyuncaktır. Özellikle de eskiden beri bildiğimiz iplik yumakları, kedilerin en sevdikleri oyuncaklarıdır. Kedinizi daha sevecen hale getirmek ve kedinizle daha güzel vakit geçirmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de sevebileceği oyuncaklara sahip olmasını sağlamaktır. Yani her ne kadar her obje kedi için bir oyuncak olsa da oynayabileceği oyuncakları sunmanız daha ideal olacaktır. Kediler için en uygun oyuncaklara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

kediler için egzersiz

Kedi taşıma: Kedinizi ev içerisinde beslerken elbette evin sıcak ortamından yararlanacak ve böylece herhangi bir sağlık problemi ile karşı karşıya kalmayacaktır. Ancak dışarı çıkartmanız gerektiği zamanlarda özellikle de hava soğuk ise dikkatli davranmanız gerekiyor. Evin sıcak havasına alışan bir kedi, dışarının soğuk havasına karşı kendini koruyamazsa hastalık kapıda demektir. Bu da başınıza yeni bir işin çıkacağının sinyalini verir. Bu nedenle kedi taşıma çantaları konusunda en iyisini seçmeniz tavsiyelerimiz arasındadır.

Onlara bağırmayın: Kediler, her ne kadar sevecen ve yaramazlıklarıyla sahiplerinin yüzünde tebessüm oluştursalar da duygusal hayvanlardır ve intihar edebilen karakterlere sahiptirler. Bu nedenle kediniz sizi çok sıksa bile bağırmamaya özen göstermenizi öneriyoruz. Dediklerinizin aksine hareket ediyorsa, eğitimi konusunda biraz daha hassasiyet göstermeniz gerekiyor demektir. Özellikle de tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalıştığınız kedinize karşı çok daha sabırlı olmanız gerekiyor.

kediler için egzersiz

Günlük bakım: kediler, sürekli hareket halinde olmayı seven hayvanlardır. Dolayısıyla nereye girecekleri belli olmaz. Kedi sahiplerine düşen en büyük görev de burada yatmaktadır. Hem kendi sağlığınız hem de kedinizin sağlığı için günlük bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Aşılarını zamanında yaptırın, veteriner kontrollerinden kaçınmamaya özen gösterin.

Yukarıda saydığımız önemli detaylara dikkat ederek kedi beslediğinizde, kesinlikle kedinizle daha güzel vakit geçirebilir, sevecenlikleri ile yüzünüzde tebessüm oluşmasını sağlayabilirsiniz. Önemli bir dip not daha vermeden geçmek istemiyorum. “Her marka kedi maması iyi değildir. Satın almadan önce kesinlikle mama hakkında bilgi edinin ve kediniz için uygun olup olmadığını araştırın.”

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup