GenelKöpek

En İyi 5 Otomatik Mama ve Su Kabı: Kısa Seyahatlerin Çözümü!

Genellikle köpek sahipleri tarafından standart bir şekilde üretilen mama ve su kapları kullanılır. Bu kaplar doğru seçildiği taktirde herhangi bir sorun yaratmaz ve köpeğinizin sağlığına zarar vermez. Ancak bu kapları kullanmak kısmen zordur. Çünkü, standart mama kaplarının içerisine sadece bir öğünlük mama koyulması gerekir. Aksi halde mama kabının içerisindeki yiyeceklerin üzerinde bakteri oluşur ve buna bağlı olarak köpeğiniz hastalanabilir. Dolayısıyla köpeklerin mama kapları düzenli olarak temizlenmeli ve sadece bir öğünlük mama içermelidir.

Bazı kişiler için bu durum zahmetli olabilir, eğer sizde böyle düşünüyorsanız otomatik mama kabı kullanabilirsiniz. Bu mama kaplarının içerisinde özel hazneleri bulunduğu için mama taze bir şekilde kalır ve bakteri oluşmaz. Üzerinde yer alana zamanlayıcısı sayesinde, köpeğin mama saati geldiği zaman otomatik olarak açılır ve köpeğiniz taze mamasına kavuşur.

Aslında otomatik mama kaplarının en büyük avantajı, kısa süreli tatillere çıktığınızda köpeğinizin mamalarının eksik kalmamasıdır. Örneğin 2 günlük bir tatile çıktığınız zaman mama kabınızı ayarlayarak 2 gün boyunca köpeğinizin mama yemesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kilo vermesi gereken köpeklerin öğünlerini düzenlemek için de kullanılmaktadır. Kısacası otomatik mama kapları köpek sahipleri için oldukça yararlı bir üründür.

Sizler için yaptığımız araştırmalar sonucunda piyasada bulunan en kaliteli mama kaplarına ulaştık. Aşağıdaki kapları inceleyerek köpeğiniz için en uygun mama kabını bulabilirsiniz.

#1 Trixie Otomatik Mama Kabı Tx2, 2×300 ml

Piyasadaki en iyi evcil hayvan aksesuarı üreticilerinden olan Trixie tarafından üretilmiş olan bu otomatik mama kabı en pratik ve etkili ürünlerden bir tanesidir. Üzerinde yer alan zaman ayarı 48 saate kadar ayarlanabilir. Aynı zamanda toplamda iki öğün olarak 600 ml kadar mama alabilir. Bu ürünün en büyük özelliklerinden bir tanesi ise buz aküsü bölümü bulunmasıdır. Bu sayede mama kabının içerisine yaş mama koysanız bile, altında yer alan buz kütlesi sayesinde taze kalacaktır. Kısaca, hem kuru mama hem de yaş mama için kullanılabilir. Ayrıca, kullanımı oldukça pratik ve güvenli bir üründür. Tabanında yer alan kauçuk bölüm sayesinde kaymaz özelliğe sahiptir. En büyük kolaylıklarından bir tanesi ise 2 adet pille çalışabiliyor olmasıdır.

Trixie Otomatik Mama Kabı Satın AL 

#2 Trixie Otomatik Su Kabı 3Lt, Mavi/Beyaz

Yine Trixie markası tarafından üretilmiş olan bu otomatik su kabı en ideal ürünlerden bir tanesidir. Diğer modellerden ayıran en büyük özelliği ise geniş haznesi bulunmasıdır. İçerisinde yer alan motoru sayesinde, haznesindeki su sürekli olarak devir daim olur ve filtreler geçer. Bu sayede hem suyun içerisinde yer alan bakteriler temizlenir hem de oksijen bakımından daha zengin bir su olur. İçerisindeki filtre işlevini yitirdikten sonra kutusundan çıkan yedek filtreleri ile değiştirilmelidir. Bu ürünün su haznesi şeffaf olduğu için içerisinde kalan su miktarı kolayca gözlemlenebilir ve su azaldığında değiştirilir. En iyi özelliklerinden bir tanesi ise suyun akış hızının ayarlanabilir olmasıdır.

Trixie Otomatik Su Kabı Satın AL 

#3 Trixie Otomatik Mama Kabı 40X26X34cm

Eğer çok sayıda köpeğiniz varsa uzun süreli bir tatile gidiyorsanız daha büyük bir mama kabına ihtiyacınız olacaktır. Bunun için 5 kg kapasitesi bulunan bu ürünü tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu ürün diğer mama kaplarına oranla çok daha fonksiyoneldir. Özel haznesi bulunduğu için, mama kolaylıkla görülebilir. Bunun yanı sıra özel sistemi sayesinde içerisinde mama sıkışmaz. Üstünde bulunan tuşları ve LCD ekranıyla günde 5 öğüne kadar ayarlanabilir. Maksimum öğün miktarı ise 500 gramdır. Bir diğer özelliği ise tuş kilidine sahip olmasıdır. Bu sayede, köpekleriniz her ne kadar mama kabını kurcalasa da ayarlarını bozamayacaktır.

Trixie Otomatik Mama Kabı Satın AL 

#4 Trixie Seramik Otomatik Su Kabı, 1.5Lt, Gri/Beyaz

Bu ürünümüz ise köpeklerine plastik kapta su vermek istemeyenler için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Tamamen seramikten üretilmiş olan bu otomatik su kabı en sağlıklı çözümlerden bir tanesidir. İçerisinde yer alan su motoru sayesinde haznesindeki su sürekli devir daim olur ve suyu taze tutar. Sürekli olarak hava ile temas halinde olduğu için içerisindeki su oksijen bakımından zenginleşir. İçerisinde yer alan karbon filtresi sayesinde sudaki zararlı bakterileri temizler. Filtre özelliğini kaybettikten sonra yenisi ile değiştirilmelidir. 1.5 litrelik haznesi sayesinde uzun bir süre boyunca köpeğinizin su ihtiyacını otomatik olarak karşılayacaktır.

Trixie Otomatik Su Kabı Satın AL 

#5 Gigwi Pet Droid Kedi ve Köpek Otomatik Mama Kabı

Son ürünümüz ise Gigwi tarafından özel olarak üretilmiştir. Kolayca programlanabilen bu ürün toplamda 6 öğüne kadar barındırabilir. Bu sayede 1-2 günlük seyahatleriniz veya gün içerisinde evde olmadığınız durumlar için köpeğinize mama verebilir. Zaman ayarı özelliğinin olmasının yanı sıra gramaj ayarı da bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde zayıflaması gereken köpekler için de öğün ayarı yapılabilir. İçerisinde yer alan özel kayıt sistemi sayesinde herhangi bir sesi kaydedebilir ve mama zamanı geldiğinde bu sesi çalabilir. Böylece köpekleriniz mama sesini duyduklarında doğrudan mama kabının başına gelecektir. Bu ürün hem yaş köpek maması hem de kuru köpek maması için uygundur.

Gigwi Otomatik Mama Kabı Satın AL 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Köpeğimi bazen maalesef yalnız bırakmak zorunda kalıyorum, bazı Seyahatlerimde üzülerekte olsa yanıma alamıyorum dostumu, otomatik mama dolduru kaplar sayesinde içim bi nebze rahat etmiş oluyor. Eminimki benimle aynı durumda olan bir çok hayvan sahibi vardır, bu mama kaplarını tavsiye ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup