GenelKedi

Kedilerinize ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri de kedilerdir. Zengin cinsler, farklı ırklar ve kendilerine has yaşam biçimleri…

Kediler, evcil hayvanların en sevileni, sahiplerini mutlu etme açısından en maharetlileridir. Kendilerine ait bir dünyalarının olmasını elbette çok severler. Mesela eskiden beri kediler hakkında en bilinen özelliklerden biri; kedilerin iplik yumağı ile oynamalarıdır. Tabi bunun yanında farklı objeler de kediler için birer oyuncağa dönüşebiliyor.

Kedinize zaman ayırın

Kedilerin kendilerine ait dünyalarında mutlu yaşamaları bununla birlikte sahiplerini de sempatik hareketleriyle sevindirmeleri için sahiplerinin de kedilerine gereken ilgiyi göstermeleri gerekiyor. Genel olarak kediler; yalnız yaşamaya alışık olmayan hatta yalnızlıkta sağa sola saldırabilme özelliklerini gösterebilmektedirler. Bu yüzden sahiplerinin kedilerine gereken ilgiyi göstermeleri ve yalnız bırakmamaları gerekiyor.

Kedinize zaman ayırın

Kedilerinizin maması da çok önemli

Elbette kediler yalnız bırakılmaya gelmedikleri gibi mamalarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Yani sağlıkla büyümeleri ve uzun ömürlü olabilmeleri için önemli bir konu olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Piyasada kediler için sunulan birçok türden ve markadan kedi maması bulunmaktadır. Her birinin ayrı bir içeriği ve özelliği vardır. Bu nedenle kedinizin cinsine göre seçim yapmanız ve beslenme saatlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kaliteli evcil hayvan yemi ve mamaları satan markalardan faydalanmak ve alışverişi bu markalardan yapmak, bir anlamda kedinizin daha sağlıklı büyümesini sağlamak adına daha etkili olacaktır. Tabi kediye sadece mama vermek de yeterli gelmez, bununla birlikte onlara karşı sevginizi de net bir şekilde belli etmeniz gerekiyor.

Kedinize zaman ayırın

Kediler sevimli kalsın

Kedilerin daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak, sağlıklı yaşamlarına kalite katmak için yapılması gereken en önemli şeylerden biri de kedilerinizin sağlık kontrollerini rutin olarak kontrol etmenizdir. Aşıları, hastalıklara karşı tedbirli olmanız gibi birçok konuda kedilerinize gereken hassasiyeti göstermelisiniz. Bu şekilde evcil hayvanınızı daha sevimli kalacak ve sizin de daha hoşunuza gidecek tavırlar sergileyerek sevimli olmanızı ve sosyal olmanızı sağlayacaktır.

Kedinize zaman ayırın

Kediler, sosyal hayvanlar arasında “en sosyal” olarak ön plana çıkan hayvanlardır. Çocuklarla uyumlu, başka hayvanlarla geçinebilen varlıklardır. Bir de gerektiği gibi davranılıp bakımları yapıldığında çok daha uyumlu hayvanlar haline gelebilmektedirler. Bu nedenle kedi sahiplerinin gerekli özeni göstermeleri ve özellikle de mama ve sağlık kontrolleri konusunda dikkatli davranmaları gerekiyor.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup