Kedi

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Sevimli varlıklar kediler, insan hayatına girdiklerinden bu yana her halleriyle sahiplerini memnun ediyorlar, sahipleri olarak kedileri mutlu etmek de onların görevi ama tabi ki bilinçli davranmak gerekiyor. Kedileri mutlu etmek hiç de sanıldığı kadar basit değil.

Kedileri mutlu etmek için bilinmesi gereken bazı şeyler vardır.  Şimdi bunlarla ilgili yaptığım bazı araştırmaları sizlere sunacağım, umarım faydalı olur.

  1. Kedinizin duyguları ve karakteri olduğunu kabullenin

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Kediler, türlü türlü huylara sahiptirler ve duyguları vardır. her kedinin kendine has karakteri, mizacı, sevdiği şeyler sevmediği şeyler, hoşlandığı durumlar ve hoşlanmadığı durumlar vardır. kedi sahiplenirken bu durumları göz önünde bulundurmanız kedinizi mutlu etmek için ilk olarak atabileceğiniz adımdır.

  1. Kedinizi cezalandırmayın. Onu olduğu gibi kabullenin

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Kediler yaramaz varlıklardır, oyun oynamayı severler ve oyun oynarken de etrafa zarar vermek onlar için hobi gibidir. Bu tip davranışlarda bulunmaları sahiplerini bazen çileden çıkartabilir ve istemeden de olsa kedilerine ceza verebilirler. Aslında hiç de doğru değildir, yani kediye ceza vermek kedinin duygularından anlamamaktır. Kafasının dikine giden kediler aynı zamanda inatçılar yani cezalandırmanız istemediğiniz davranışları tekrarlamasını engellemeyecek aksine devam etmesine neden olacaktır, bu yüzden oldukları gibi kabullenin.

  1. Mama ve Su kabı uygun yerde olsun ve Tuvalet kabını daima temiz tutun

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Kediler, hijyenik hayvanlardırlar ve temizliğe oldukça düşkündürler. Bu yüzden kedi maması, su kabı gibi şeyleri uygun yerlerde tutmanız gerekiyor. Ayrıca tuvalet kabı, kedi kumu gibi sürekli kullanılan malzemelerin temizliği konusunda da son derece hassas davranmanız gerekiyor. Aksi halde kedinizin huysuzlaşmasını göze almanız gerekecek.

  1. Avcılık içgüdülerini engellemeye çalışmayın

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Binlerce yıl önce evcilleştirilen kediler, her ne kadar uzun süreler aradan geçmiş olsa da avcılık içgüdüleri hâlâ vardır. Bu yüzden bulundukları yerlerde sinek avına veya böcek avına çıkabilirler. Kedinizin bu içgüdüsüne mani olmayın, kesinlikle kendi hallerine bırakın. Aksi halde mızmız bir hayvana dönüşebilirler.

  1. Kedinizin uykusunu durduk yere bölmeyin

Kedinizi Mutlu Etmenin 5 Yolu

Kediler kadar uykuyu seven başka bir varlık yoktur. Günün yüzde 80’ini uyku ile geçirirler ama yine de hiç hoşlanmadıkları şeylerden biri uykularının bölünmesidir. Siz siz olun kedinizin uykusunu bölmeyin, onlar uyanılması gerektiği zamanı çok iyi bilirler.

Kedilerle daha mutlu yaşamak ve kedilerinizi daha mutlu etmek için yukarıda belirttiğim konulara riayet etmeniz yeterli olacaktır. Mutlu kediler ve mutlu sahipleri buluşturmak için yeni fikirler vermeye devam edeceğim.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup