Köpek

İlginç Görünümlü 6 Tüysüz Köpek Cinsi

Tüysüz köpek ırkları

Köpek beslemek keyifli bir iş olsa da tüylerinin çok da rahat temizleniyor olduğunu söyleyemeyiz. Hem köpek beslemek hem de tüylerinin başınıza dert olmasını istemiyorsanız, sizler için derlediğimiz tüysüz köpek cinsleri ve özellikleri yazımızı okumaya devam edin.

Bir köpek sahibi olmak istiyorsanız muhtemelen size en yakın ırkların karakterleriyle ilgileniyorsunuz demektir. Bu yazımızda tüysüz köpek ırklarının özelliklerini ve türlerini sizin için derledik.

Tüysüz köpek cinsleri

Köpek sahiplerinin de çok iyi bildiği gibi köpek sevgisi tarif edilemeyen bir duygudur. Bu sevimli can dostlarımız insanların en iyi arkadaşı olma potansiyeline sahiptir. Köpekler diğer canlılardan farklı olarak sahiplerini kayıtsız şartsız sevebilme yeteneğine sahip olan tek türdür. Eğer bir köpeğe sahipseniz asla yalnız değilsiniz. Son derece sadıktırlar ve sahiplerini koşulsuz olarak korur ve severler.

Bu sevimli canlılar 400 farklı türe sahiptir. Ancak tüm köpekler eşit yaratılmamıştır. Özelliklerine göre ayrışan bu türlerden biri de tüysüz köpeklerdir. Diğer ırklara göre bazı değişik farklılıklara sahiptirler. Akıllı, meraklı ve sevecen olan bu köpek ırkları alerjisi olan kişiler için ideal bir tercihtir. Köpek tüylerine karşı alerjik reaksiyon gösteriyorsanız ya da köpek tüylerinden rahatsız oluyorsanız bu köpek ırkı tam size göre. Yumuşacık derisi ve sevimli hareketleriyle sahiplerini kendini kısa sürede sevdirebilen bu ırkların bakımı da oldukça kolaydır.

Tüysüz köpek ırkları

Tüysüz köpek ırklarını ailenize yeni bir üye olarak almaya karar verdiyseniz, nasıl bakılacağını bilmek önemli bir konudur. Tüysüz köpekler görünüş itibarinin tam aksine hassas canlılardır. Hem fiziksel anlamda hem de duygusal anlamda ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Şimdi, bu sevimli ırkların ihtiyaçlarını nasıl karşılamanız gerektiğine dair bilgi vereceğim.

Tüysüz Köpek Bakımı

Tüysüz Köpek Bakımı

Günümüzde tüysüz köpeklerin popülaritesinin yeniden arttığı gözlemlenmiştir. Çünkü birçok kişide köpeklerin tüylere karşı alerjisi olduğunu ya da tüy dökmelerinden rahatsızlık duymaya başlamıştır. Bu nedenle insanların köpek tercihleri arasına yerleşmiştir. Bu sevimli canlıları sahiplenirken dikkatinizi çekmek istediğim birkaç husus vardır. İlk olarak bu türe özgü köpekler diğer türlerinden farklı olduğu için bakımı da farklıdır. Bu farklılık gözünüzü korkutmasın çünkü tüysüz bir köpeğin bakımı zor değildir. Sadece tüylere sahip olmadıklar için diğer ırklarından farklı bir bakım yöntemi vardır.

Dediğim gibi tüysüz köpeğe bakmak mahiyet isteyen ya da ekstra bir çaba göstermeniz gereken bir iş değildir. Ancak evcil hayvanın sağlığını korumak maksatlı alınması gereken bazı önlemler vardır. Bunları bilip farkında olmak hem köpeğiniz için hem de dostluğunuzun daha uzun sürmesi için gereklidir.

Tüysüz bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız ya da sahipseniz ilk olarak bakımının nasıl yapılması gerektiğini bilmeniz gerekir. Öncelikle tüysüz köpekleri kavurucu yaz aylarında güneşe maruz bırakmamanız gerek. Çünkü bu durum cildinin tahriş olup zarar görmesine neden olur. Diğer bir sebebiyse tüylü bir köpeğin saçı cildini korur. Ancak diğer türlerinden farklı olan bu canlıların tüyleri olmadıkları için derileri çok hasattır. Tüysüz köpekleri güneşe maruz bırakmak, enfeksiyonların çıkmasına hatta ve hatta cilt kanseri olmasına yol açabilir. Bu tip sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına siz “siz” olun tüysüz bir köpeğe sahipseniz yaz aylarının yakıp kavuran sıcaklarından sevimli dostunuzu uzak tutun.

Tüysüz Köpek Bakımı nasıl yapılır

Bu konuyla ilgili uzman Doktor Ferrer, tüysüz köpeklerin sıcak havadan neden uzak tutulması gerektiğiyle alakalı bir açıklamada bulunmuştur. “Herhangi bir cinsten beyaz köpekler, vücudun diğer bölgelerine göre daha az tüyü olan bölgelerde cilt kanseri geliştirmeye yatkındır. Tüysüz bir köpeğin, tüm vücudu açığa çıktığı için vücudun herhangi bir yerine enfeksiyon bulaşabilir. Bu yüzden bu türlerde daha yaygın ve daha risklidir” olduğu yönünde tespitleri vardır.

Bu demek olmuyor ki köpeğinizi tamamen güneşten uzak tutmalısınız. Sadece güneşin tepeye en güçlü vurduğu saatlerde tüysüz köpekleri kapalı bir alanda tutmanız gerekir. Ayrıca sevimli köpeğinizi sıcaktan daha fazla korumak için boynundan kuyruğuna kadar gelen bir kıyafet giydirilmesi ve mutlaka dışarı çıkarken paraben içermeyen güneş koruyucu sürülmesi tavsiye edilir.

Güneşten uzak tutmanın yanı sıra kişisel bakımı aşağıda bahsedeceğim maddeler şeklinde olmalıdır;

  1. Köpeğinizin cildini temizlemek için nemli bir bez kullanın.
  2. Köpeğiniz kirlendiyse yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin.
  3. Kimyasal içermeyen, doğal şampuanlarla ayda iki kez yıkayın.
  4. Kulaklarını temizlemek için yumuşak bir bez kullanın.
  5. Tırnaklarını düzenli olarak kesin
  6. Veterineriniz tarafından onaylanan köpek kremlerini sürün. Farklı kremler cildiyle uyumlu olmadığı için tahriş edebilir.
  7. Derilerini sivilce çıkmasını önlemek için kişisel bakımını bir rutin haline getirin ve düzenli olarak veteriner hekime götürmeyin aksatmayın.

Tüysüz Köpek Cinslerinin Özellikleri

Tüysüz Köpek Cinslerinin Özellikleri

Diğer ırklardan farklı olarak tüysüz köpekler, yaşam dolu ve aktif bir karaktere sahiptir. Sahipleriyle içli dışlı olmaktan çok hoşlanırlar ve bu ırkı evde beslemek gayet uygundur. Küçük yaştan itibaren sahiplenilen tüysüz köpekler, sorunsuz bir şekilde ortama adapte olur ve sahiplerine alıştıktan sonra sevgi dolu davranışlar sergilerler.

Bir diğer özellikleri de kendi türlerinde çok nadir de olsa terleme durumuyla karşı karşıya kalmalarıdır. Tüylere sahip olmadıkları için çok sıcak havalarda terleyebilen bu köpekler sıcak havada dolaşmaktan çok fazla hoşlanmazlar.

Tüysüz köpek ırkı, doğdukları andan itibaren korumacı bir içgüdüye sahiptir. Kendilerini veyahut sahiplerini tehlikede olduklarını düşündüklerinde her türlü canlıya havlayarak reaksiyon gösterir. Huzursuz hissettiklerinde kendi cüssesinden daha büyük bir canlıya meydan okuyabilir. Korkusuz bir yapıya sahip olan bu hayvanlar sahiplerine güvende hissettirmek için elinden gelen her şeyi yapabilir.

Çok aktif bir köpek türü oldukları için kapalı mekânlarda durmayı sevmezler bu nedenle dışarıda 40 dakika gibi bir süre yürüyüşe çıkartıp enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz. Uzun yürüyüşler tüysüz köpek ırklarına iyi geleceği gibi aranızdaki bağın güçlenmesine de yardımcı olur.

Tüysüz köpeklerin diğer canlılarla iletişimleri oldukça iyidir. Bir ortama kolay adapte olabildikleri için çevresindeki diğer canlılara karşı iyimserdir. Özellikle çocuklarla kolay yakınlık gösterir. Çocuklu aileler için tüysüz köpek ırkları idealdir. Ailenize yeni bir üye almak istiyorsanız, bu sevimli canlıları alternatiflerinizin arasında değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Unutmayın hayvanların dili olmasa da onlar konuşur, sadece görmeye bilenlere. Sizi olduğunuz gibi kabul eden bu yumuşak kalpli hayvanların hayatınızda yer edinmesini istiyorsanız sevginizi göstermeniz yeterli olacaktır.

Tüysüz bir köpek sahiplenmek isteyenler için birbirinden farklı özellikleri olan köpekleri sizler için derledik.

1- American Hairless Terrier Köpeği ve Özellikleri

American Hairless Terrier Köpeği ve Özellikleri

Tüysüz köpek cinsleri, yazın sıcaklıktan korunmalıyken aynı zamanda kışın da soğuktan korunmalıdır. Çünkü tüyleri olmadığı için sıcak ve soğuk hava gibi etkenlerden kendilerini koruyamazlar ve hassas bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu hassas bakıma ihtiyaç duyan tüysüz köpeklerden biri ise American Hairless Terrier’dır.

Hairless Terrier türü, Amerika kökenli köpeklerdir. Akıllı, meraklı ve eğlenceli köpeklerden oluşan bu tüysüz tür, cesareti olan bir köpek isteyen ve alerjisi olanlar için oldukça iyi bir tercihtir. Bu köpeklerin cildine dokunduğunuzda çok pürüzsüz olduğunu fark edersiniz. Çok neşeli olan bu tüysüz tür, tüm terrierler gibi meraklı, cesur ve zeki bir köpek ırkıdır. Çocuklarla iyi anlaşabilen dost canlısıdırlar ve apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlayabilirler. Sarılmaktan, sevimli olmaktan ve sizi potansiyel tehlikelere karşı uyarıp korumak isteyen bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız American Hairless Terrier, tam da size uygun bir dosttur. Oyunlara, eğlenceye ve şefkate her zaman açık olan bu köpeklerle dilediğiniz gibi mutlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Yapmanız gereken en önemli şey onları sevmek, çünkü köpekler insanlar gibi değildirler. Onlara sevgiyle yaklaştığınızda size sadık kalırlar ve nankörlük etmezler. Özellikle de American Hairless Terrier türü…

Boy: 18 – 46 cm (Yetişkin)

Yaşam süresi: 14 – 16 yıl

Kütle: 2,5 – 12 kg (Yetişkin)

Köken: Louisiana

Mizaç: Hayat Dolu, Zeki, Inquisitive, Oyuncu, Atik, Loving

Renkler: Pembe ve Gri, Pembe ve Siyah, Pembe ve Altın, Pembe ve Kırmızı

2- Hairless Chinese Crested Köpeği ve Özellikleri

Hairless Chinese Crested Köpeği ve Özellikleri

Tüysüz köpek türünün en sevilenlerinden Hairless Chinese Crested… Tüysüz bir köpek arıyorsanız ondan daha iyisini bulamayabilirsiniz… Bu köpek türü o kadar akıllı ve zekidir ki, neredeyse zihninizi bile okuyabilirler. Fakat yatmayı biraz fazla seviyorlar ve saatlerce bir kası hareket ettirmeden yatakta yatabilme potansiyeline sahiptirler. Bu köpek ırkının diğer tüysüz köpek ırklarına göre bir farkı vardır. O da bedeninin birçok bölümünün tüysüz olmasına rağmen bacaklarında, kafasında ve kuyruklarında tüy bulunmasıdır. Genel olarak özelliklerine baktığımızda Hairless Chinese Crested köpeklerinin çok sevimli ve sevecen özelliklere sahip olduğu kolaylıkla fark edilebilir. Çok küçük boyutlara sahip bu köpekler, çoğunlukla süs köpeği olarak tercih edildiği gibi aynı zamanda köpek gösterilerinde de kullanılan bir ırktır.

Chinese Crested köpeklerinin tüm renklere sahip olduğunu söyleyebilirim. Yalnızca belirli bir renkleri yoktur ve her köpek farklı farklı renklere sahip olabilirler. Bu köpeklerin bir diğer dikkat çekici özelliği ise vücutlarının gövde kısımlarında dalmaçyalı köpeklerin sahip olduğu gibi benekler bulunabilmesidir.

Ortalama yaşam süresi: 13–15 yıl

Mizaç: Sevecen, Hayat Dolu, Mutlu, İyi Huylu, Oyuncu, Atik

Köken: Çin, Meksika, Afrika

Boy: Dişi: 23–30 cm, Erkek: 28–33 cm

Kilo: Dişi: 2,3–5,4 kg, Erkek: 2,3–5,4 kg

Renkler: Siyah, Kayısı Rengi, Krem Rengi, Çikolata Rengi, Üç Renk, Mavi

3- PeruvianInca Orchid Köpeği ve Özellikleri

PeruvianInca Orchid Köpeği ve Özellikleri

Tüysüz köpekler, tüye alerjisi olan ya da tüy dökmeyen bir köpek sahiplenmek isteyenler için en iyi tercihlerdendir. Tüysüz köpeklerin bakımı diğer köpek ırklarına kıyasla daha kolay gibi gözüküyor olsa bile aslında daha hassas bir bakıma ihtiyaçları vardır. Çünkü bu köpeklerin vücudunun tüysüz olması, onların sert hava koşullarından kolaylıkla etkilenebilmesine neden olur. Bu nedenle de konforlu ve güvenli bir yaşam alanına ihtiyaç duyarlar. Onlar için bu konforlu ve sert hava koşullarından koruyacak ortamı oluşturmazsanız kolaylıkla hastalanabilirler. Bu yüzden tüysüz bir köpek sahiplenecekseniz, hassas bir bakım sağlamanız gerektiğini unutmayın.

PeruvianInca Orchid köpek ırkı, yapısal özellikleri gereği cilt problemlerine çok yatkındır. Bu nedenle uzun süre dışarıda kalmamaları gerekir. Çocuklarla ve diğer köpeklerle iyi anlaşabilen bu köpekler, aynı zamanda apartman yaşamına da kolaylıkla adapte olabilirler. Çevik, akıllı ve hızlı olmasının yanı sıra canlı ve tetikte olan bu köpekler çok iyi avcılar olabilirler. Siyah, kahverengi, gri, pembe, taba ve beyaz olmak üzere birçok renge sahip olabilirler. Bu şefkatli refakatçi köpeklerin ayırt edici özelliği tüysüz olmalarıdır. Asil, sevecen ve aynı zamanda canlı ve uyanıktırlar. Kendisine sahip çıkan ailesine karşı sadık ve koruyucudur. Tüysüz bir evcil hayvan sahiplenmek isteyenler için ideal bir köpek ırkı seçeneklerindendir.

Bilimsel adı: Canislupusfamiliaris

Köken: Peru

Ortalama yaşam süresi: 11–12 yıl

Boy: 40 – 50 cm (Yetişkin, Orta boy)

Mizaç: Sevecen, Hayat Dolu, Zeki, Noble, Atik, Koruyucu

Renkler: Siyah, Beyaz, Tan, Gri, Kahverengi, Pink

4- Xoloitzcuintli Köpeği ve Özellikleri

Xoloitzcuintli Köpeği ve Özellikleri

Meksika kökenli olan ve ortalama 12-15 yıl arası bir yaşam süren Xoloitzcuintli köpek ırkı,bazen başka bir tüysüz köpek olan Çin tepeli ile karıştırılabilir. Eski dönemlerde insanlar tarafından arkadaşlık, avlanma ve korunma gibi çeşitli ihtiyaçlar için kullanılıyordu. Neşeli, zeki, koruyucu ve sakin bir yapıya sahiptir. Tüylerinin olmaması, bakımının diğer köpek türlerine göre daha kolay olmasını sağlıyor. Birçok renge sahip olabilen bu köpekler, sevgi dolu bir arkadaş ve uyanık bekçi köpeğidir. Bu köpeklerin sevimli ve dikkat çeken bir diğer özelliği ise alnının derin düşüncelere daldığında kırışmasıdır.

Akıllı, iyi huylu, sevecen ve eğlenceli olan Xoloitzcuintli, sıcak iklimler için uygun olan bir köpek cinsidir. Tüysüz köpek sahiplenmek isteyenler için en ideal köpek türüdür. Tüysüz olması, daha rahat olmasını sağlar. Fakat hareketi seven bu köpeklere düzenli olarak egzersiz yaptırılması gerekir. Xoloitzcuintli köpek cinsi, uyanık, dik yarasa kulaklarına sahip kompakt bir kafaya sahiptir. Sırtı düz ve yuvarlak bir popo ile biten bu köpeklerin kuyruk yapısı da uzun ve incedir. Ayaklarının da tavşan gibi olması nedeniyle çok sevimli görünürler. Bu köpeklerin diğer tüysüz köpek ırklarından farkı ise kafasının üzerinde bir tutam saçın bulunmasıdır. Bu bir tutam saç onlara farklı bir hava katar ve ilgi çekici bir görünüme sahip olmalarını sağlar.

Oldukça koruyucu bir özelliğe sahip olan Xoloitzcuintli’ler, yabancılara karşı havlamaya meyillidirler ve bu nedenle de iyi bir bekçi köpeği olabilirler. Orta derecede egzersiz gereksinimleri vardır ve evin çevresinde dolaşarak ya da kısa yürüyüşlere çıkarılarak bu ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilir. İyi bir dosta ve tüysüz bir arkadaşa sahip olmak istiyorsanız Xoloitzcuintli köpeği bu açıdan sizin için en iyi tercihlerden biri olacaktır.

Bilimsel adı: Canislupusfamiliaris

Köken: Meksika

Ortalama yaşam süresi: 12–15 yıl

Kütle: 4 – 25 kg

Mizaç: İlgisiz, Neşeli, Zeki, Companionable, Atik, Koruyucu, Sakin

Renkler: Siyah, Kaplan Desenli, Fawn, Dark Brown, Copper& White, Bronze

5- Arjantinli Pila Köpeği ve Özellikleri

Arjantinli Pila Köpeği ve Özellikleri

Peru İnka Orkidesi köpek ırkına yakın bir akraba olan Arjantinli Pila köpeği türü, sevecen, eğlenceli ve yeni ortamlara çok uyumludur. Bu köpekler de tüysüz köpek türleri arasında yer alıyor fakat bu ırka mensup olan bazı köpeklerin başının üstünde ve kuyruklarında küçük küçük tüyler bulunur. Yumuşak bir tene sahip olan bu tüysüz köpekler, evcil bir hayvan sahiplenmek için ideal bir tercihtir. Aynı zamanda Arjantinli Pila türü köpekler sevgi dolu, oyuncu, neşeli ve çok sabırlılardır. Bu nedenle de sahiplerine kendilerini çok çabuk sevdirebilirler. Bu köpekler, düzgün bir eğitim aldıkları takdirde harika bir korumacı olabilirler. Ve onlar hakkında unutmamanız gereken bir şey vardır. Onları zihinsel olarak zorlamalı ve büyüdükçe oynadıkları oyunların zorluk seviyesini yükseltmelisiniz. Unutmayın ki onlar çok zeki bir köpek türüdür…

Tüy dökmeme özellikleriyle hem bakımı kolaydır hem de tüye alerjisi olanlar için uyumludur. Fakat bu köpek türünü sahiplenmeden önce dikkat etmeniz gereken bir husus var.

Arjantinli Pila köpekler, oldukça enerjik ve hareketlidir ve bu nedenle de yerinde pek durma taraftarı olmazlar. Kısacası yaramazlığa meyilli bir köpek türüdür. Bu yüzden onları sahiplenecek ailenin hareketli bu sevimli canlıya ayak uydurabilmeleri ve sabır gösterebilmeleri gerekir. Eğer bu kriterlere uyumluysanız tüysüz köpek dostlarımız arasında en iyi tercihlerden olan Arjantinli Pila köpeğine sahiplik yapabilirsiniz.

Büyüklük: 10 ila 14 (küçük); 14 ila 18 (orta); 18-25 (büyük)

Ağırlık: 9 ila 18 kg (küçük); 18 ila 25 kg (orta), 25 ila 55 kg (büyük)

Fiziksel özellikler: Kuyruk öne kıvrılmış; nispeten kısa gövde; sivri kulaklar; dar ağızlık; badem gözleri; ten rengi değişir ve beneklidir.

6- Jonangi Köpeği ve Özellikleri

Jonangi Köpeği ve Özellikleri

Jonangi köpek türü, avcılık ve çoban köpekleri olarak yetiştirilmişlerdir. Kökeni Hindistan olan bu köpekler, yabancılara karşı temkinli bir yaklaşım sergilerler. Fakat sahiplerine, çocuklara ve dostlarına karşı son derece sıcakkanlı ve sevecenlerdir. Son derece kaslı olan bu köpek ırkı çok çeviktir. Bu köpeklerin küçük yaştan itibaren sosyalleştirilmesi ve iyi eğitilmesi gerekir. Bu sayede daha güvenilir ve daha mükemmel bir dost olabilirler.

Jonangi köpek ırkının dişisi, mükemmel bir anne olma özelliğine sahiptir ve yavrularına da çok iyi bakarlar. İyi bir eğitim aldıkları takdirde aynı zamanda mükemmel bir bekçi köpeği de olabilirler. Tüylere karşı alerjisi olan biriyseniz, tüyleri kısa ve pürüzsüz olan bu köpek ırkını sahiplenebilirsiniz. Sizin için mükemmel bir dost olacaklardır.

Mizaç: Spunky, Vigilant, Primitive

Renkler: Siyah, Beyaz, Fawn, Kaplan Desenli, Çikolata Rengi, Biscuit

Köken: Hindistan, Pakistan

En bilinen tüysüz köpek türlerini inceledik. Tüysüz kedilerin olduğu gibi aynı zamanda tüysüz köpekler de vardır. Tüysüz köpekler, tüylere alerjisi olan ya da çok tüy dökmeyen bir köpek sahiplenmek için en ideal tercihlerdendir. Fakat bu köpekleri sahiplendikten sonra tüysüz olmaları nedeniyle düzenli olarak bakımlarının yapılması gerektiğini de hatırlatalım. Oyunu seven dost canlısı bu köpekler, sizin için koruyucu bir yol arkadaşı olurlar.

Köpekler, insanların anlayamadığı birçok şeyi anlarlar, belki konuşamazlar fakat tüm soruların cevabı gözlerinde gizlidir. Sahiplendiğiniz bu sevimli canlılar, sizi tamamen koşulsuz severler ve bekledikleri tek şey şefkatinizdir. Bir köpeği sevdikten sonra geçmiş dönemlerde ruhunuzun uykuda olduğunu anlarsınız. Onların insanlar gibi çıkarcı korkuları yoktur. Onların tek korkusu, evden çıktığınızda bir daha geri dönmeyeceğinizdir.

Bu sevimli canlılar hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. Umarım sahipleneceğiniz bu tüysüz canlılar hakkında yardımcı olabilmişimdir. Sevgiyle kalın…

Tüysüz Köpekler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Peru Tüysüz Köpeği Kaç Saat Uyur?

Özellikle kış aylarında sıcak yerlerde çok fazla bulundukları için 12 – 14 saatlik bir uyku ihtiyacı duyarlar.

Tüysüz Köpeği Irkının Eğitimi Nasıl Olur?

Tüysüz köpek ırkları, diğer türlere nazaran eğitilmesi daha kolaydır. Bu canlıların eğitimleri kapalı bir ortamda gerçekleştirilebilir. Sert davranışlardan uzak kalınarak nazik ve sevecen bir tavırla eğitilmelidirler.

Tüysüz Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olur?

Hassas mide yapısına sahip oldukları için kaliteli mamalarla beslenmelidirler. Aynı zamanda cilt problemlerine yatkın oldukları için tercih edeceğiniz mamaların içeriğine dikkat etmeniz gerekir.

Tüysüz Köpeklerin Çocuklarla İletişimi Nasıldır?

Küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim verildiği takdirde kolay adaptasyon sağlar ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Fakat sizin yine de onları gözetim altında tutmanız daha güvenli olacaktır.

Tüysüz Köpekler Apartmanda Beslenir mi?

Tüysüz köpekler, yalnız bırakılmadıklarında ve iyi bir eğitim aldıklarında apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlayabilirler.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup