Kuşlar

Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir?

Evde muhabbet kuşu besleyenlerin tırnak uzamasından dolayı büyük uğraşlar çektiği bir gerçektir. Muhabbet kuşlarının tırnakları uzadığında kıvrılmaya başlamaktadır. Böyle bir durumda doğal olarak tırnakları ayaklarına batar ve onlar için çok acı verici bir durum olabilir.

Aynı zamanda yürürken de sorunlar çıkartabilir ve tırnakları kumaş, perde gibi cisimlere takılabilir. Böyle bir durumda kuşunuzun hayat kalitesi düşecektir. Bazı kişiler tırnak kestirmek için veterinere gitmeyi tercih ederken bazıları çok usta bir şekilde tırnaklarını kesebilmektedir. Unutmayın ki muhabbet kuşlarının bakımı için tırnak kesilmesi oldukça önemli bir konudur.

Gerekli Malzemeler Nelerdir?

muhabbet kuşu tırnağı nasıl kesilir?

Öncelikle ilk ihtiyacınız olacak şey havlu olacaktır. Kuşunuzun sabit durması için bir havluyla tutmanız gerekir. Çünkü muhabbet kuşları oldukça aktif ve hareketli bir yapıya sahiptir. Havlu kullanarak hareketlerini kısıtlayabilirsiniz ve işiniz daha kolay bir hale gelir.

Tabi ki bu işlem için bir tırnak makasına ihtiyacınız olacaktır. Kullanacağınız tırnak makasının hayvanlar için tasarlanmış olması gerekir. Eğer muhabbet kuşunuza özel bir tırnak makasınız yoksa yakındaki bir pet shoptan veya alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.

Tüm bunlarla beraber yanınızda bir kişinin olması çok iyi olacaktır. Normal şartlar altında her ne kadar tek kişi işin üstesinden gelebilse de yanınızda birinin bulunması sizi motive edecektir ve kuşunuz çok hiperaktifse yardımcı olacaktır.

Muhabbet Kuşu Tırnağı Nasıl Kesilir?

İlk yapmanız gereken pürüzsüz bir zemine havlu sererek muhabbet kuşunuzu onun üzerine koymanızdır. Daha sonra havluyu yuvarlayarak dürüm sarar gibi kuşunuzu hareket edemeyecek hale getirmelisiniz ve sadece ayaklarını dışarıda tutmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirirken kuşunuzun fazlasıyla ötebilir ancak bunun sebebi canının yanması değildir. Kontrolü dışında olaylar yaşandığı için böyle bir yol seçer.

Muhabbet kuşunuzu sabitledikten sonra tırnak kesme işlemine geçebilirsiniz. Ancak burada damarlarını kesmemeye dikkat etmeniz gerekir. Bunun için kuşunuzun ayaklarını inceleyerek damarlarını tespit edebilirsiniz. Ayaklarında bulunan hafif kırmızı çizgiler damarlarıdır.

Damarlarını doğru şekilde tespit ettikten sonra tırnak makasına tırnağını yerleştirin ve yavaş bir şekilde makası kapatın. Bu işlem sırasında muhabbet kuşunuz çırpınmaya başlayabilir ancak bunun sebebi canının yanması değildir. Yani tedirgin olmanızı gerektirecek hiç bir durum yoktur.

Tüm tırnaklar için aynı işlemi uyguladıktan sonra kuşunuzu yavaşça bırakabilirsiniz. Özgürlüğüne kavuştuğu ilk anlarda hızlı bir şekilde nefes alıp verebilir. Ancak özgür olduğunu anladıktan sonra stresten kurtulacaktır ve normal haline geri dönecektir.

Muhabbet Kuşunun Damarını Kesersem Ne Yapmalıyım?

Öncelikle böyle bir durumda telaşlanmanıza gerek yok. Evet, kuşunuzun canı biraz yanmış olabilir ancak bu acı anlık bir acıdır ve anında geçecektir. Eğer damarını kestiyseniz ufak bir kanama ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda elinizin içerisine  bebek pudrası serperek kanayan tırnağını pudraya batırabilirsiniz. Pudra kanamayı kısa bir süre içerisinde durduracaktır.

Ayrıca Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup