Kedi

Peterbald Kedisi Özellikleri ve Karakter Tablosu

Peterbald cinsi kedi ilk olarak 1993 yılında Rusya ‘da ortaya çıkmıştır. Kesin bir kanı olmamakla birlikte yetiştiricilerin bu cinsin, Siyam, Oriental Shorthair ve Sphynx kedilerinin çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıktığı yönünde söylemler vardır.

Peterbald Kedisinin Genel Özellikleri

Peterbald Kedisinin Genel Özellikleri

🐱 Kedi ırkları arasında görünüm bakımından Sphynx kedisiyle benzerlik taşır.

🐱 En belirgin özelliği pürüzsüz bir vücut yapısına sahip olmasıdır.

🐱 Dünyada çok az sayıda bulunan Peterbald cinsi kediler, pahalı kedi ırkları arasındadır.

🐱 Sıra dışı bir görüntüye sahip olan Peterbald kedisinin hiç tüyleri yoktur ve kulakları sivri yapıdadır.

🐱 1995 yılında Rusya Seleksiyon Federasyonu tarafından yeni bir ırk olarak kabul edildi.

🐱 2003 yılında ise Dünya Kedi Federasyonu ilk kez Peterbald ırkını tanımıştır.

🐱 Tüysüz kedi cinsleri arasında yerini alan bu cins günümüzde popüleritesi oldukça fazladır.

🐱 Tüylere karşı alerjik reaksiyon gösterenler için ideal bir ev kedisi olan Peterbald, sessizliği seven bir kedidir.

🐱 Sahibine çok düşkündür ve birlikte vakit geçirmekten büyük keyif alır.

🐱 Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar bu nedenle tek bırakılmaması gerekir.

Peterbald Kedisinin Kişiliği

Peterbald Kedisinin Kişiliği

Uyumlu yapısıyla ön plana çıkan bu kedi cinsi, oldukça meraklı bir yapıya sahip olduğu için çevresini keşfetmeye bayılır. Yüksek bir zeka seviyesine sahip oldukları için eğitilmesi oldukça kolaydır. Sahiplerinin verdiği komutları yerine getirerek ideal bir ev kedisi olmaya uygundur.  Tüm dikkatler üzerine çekmeyi seven bir cinstir ve bu nedenle tüm ilginin kendi üzerinde olmasını ister. Sıcakkanlı bir kişiliğe sahip olduğu için yabancılara karşı saldırgan davranışlar göstermez.

Peterbald kedisi sahiplerini çok fazla benimser ve aidiyet duygusunu hissedebildiği yerde yaşamak ister. Eğer bu cins bir kediye sahip olmak istiyorsanız güven duygusunu ona hissettirmelisiniz. Kendilerini güvende hissettikleri ortamda huzur içinde yaşayabilir Aksi halde gürültülü ortamlardan korktuğu için bu durum kaçmasına yol açabilir. Ayrıca küçük çocuk ve bebeklerle çok iyi anlaştığını da belirtmeme de fayda var. Çocuğunuza hayvan sevgisini aşılamak için evcil bir kedi sahiplenmek istiyorsanız Peterbald kedisi sizin için uygun olabilir.

İlginizi Çekebilir: İran (Fars) Kedi Cinsi: Bakımı, Kişiliği ve Özellikleri

 Olumlu Özellikleri

Olumsuz Özellikleri

😸 Pürüzsüz bir vücuda sahip oldukları için bakımı oldukça kolaydır. 😸 Güneşe ve soğuk havalara karşı oldukça hassas bir yapıya sahiptir.
😸 Sevecen ve uyumlu bir kişiliğe sahip oldukları için evcil petlerle ve çocuklarla çok iyi anlaşır. 😸 Rusya dışında herhangi bir ülkede yaşaması bu kedi ırkı için pek uygun değildir. Bu nedenle başka bir ülkeden temin etmek çok zordur.

Peterbald Kedisinin Fiziksel Özellikleri

🐱 Dünyada çok nadir sayıda görülen Peterbald kedileri tüysüz bir yapıya sahip oldukları için güneşe ve soğuk havalara uyum sağlayamaz.

🐱 Uzun sivri kulaklara ve bir o kadar da ince yapıda boyna sahiptir.

🐱 Orta boy kedi ırkları arasındadır ayrıca kama şeklinde kuyruğu ile görünüm açısından diğer kedi cinlerinden ayrılır.

🐱 Krem rengi, gri, siyah veya beyaz renklere sahip olan Peterbald kedisi ilk doğdukların ya tamamaen tüysüz doğarlar ya da tüylü doğarlar. Ancak bu tüyler zamanla dökülüe.

🐱 Bu ırkın en dikkat çekici yanı dar kafa yapısı ve badem gözleri çıkıntılı burun yapısıdır. Böylelikle diğer türlerden kolayca ayrışır.

İlginizi Çekebilir:American Shorthair Kedisi 10 Özelliği ve Bakım Önerileri

                  Peterbald Kedisi Karakter Tablosu

Çocuklarla Arası 🌟🌟🌟🌟🌟
Zeka Düzeyi 🌟🌟🌟🌟🌟
Hareketlilik 🌟🌟🌟🌟
Bakım İhtiyacı 🌟🌟🌟🌟
Oyunculuk 🌟🌟🌟🌟🌟
Eğitilebilirlik 🌟🌟🌟🌟

Peterbald Kedisi Bakım Önerileri

Taranma ve tüy bakımı gibi bir derdi olmasa bile kıl kökleri bulunduğu için düzenli bakım oldukça önemlidir. Vücudunun parlak ve sağlıklı görünmesi için hafta bir kez ılık bir banyo yaptırabilir ya da nemli bir bezle silebilirsiniz. Ciltlerinin kurumaması için düzeni olarak veteriner bir hekime giderek bakım tavsiyesi almanız, kedinizin sağlıklı görünmesi için oldukça önemlidir.

Bunun dışında Peterbald kedi cinslerinin derileri hassas bir formda oldukları için kuruma gibi cilt sorunlarıyla karşılabilirsiniz. Bu gibi durumlarla karşılamamak adına köpeklere uygun bir nemlendirici krem kullanmanızda fayda var.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Peterbald Kedisi Göz Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu cins kedilerin bazılarında kirpik olmadığı için göz bakımı özenilmesi gereken bir konudur. Kirpiklere sahip olmayan Peterbald kedilerinin gözüne toz, kir gibi etken maddelerin kaçma olasılığı yüksektir. Sahiplerinin bu noktada göz bakımına kesinlikle dikkat etmesi gerekiyor.  Düzenli olarak göz çevresini nemli bir bez yardımıyla silme işlemini yapmanız gerekiyor. Ancak sağ  ve sol gözü için iki ayrı bez kullanmanız enfeksiyon riskini azaltarak hastalıklardan koruyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Exotic Shorthair Kedisinin En Temel 10 Özelliği [Detaylı Anlatım ✅]


Peterbald Kedi Kıyafeti Nasıl Olmalıdır?

kedi

Pürüzsüz bir deri yapısına sahip olan Peterbald kedileri hava değişimlerinden çok fazla etkilenirler. Soğuk ve aşırısı sıcak havalara karşı derileri hassa yapıda oldukları için zarar görebilir. Bu nedenle kedinizi hava şartlarından korumak ve etkilenmemesi için uygun bir kıyafeti giydirilmesi gerekir.


Peterbald Kedisi Sağlık Durumu

Peterbald Kedisi Sağlık Durumu

Oldukça sağlıklı bir kedi ırkı olan Peterbad kedi cinsi düzenli bakım ve beslenmesine dikkat edildiği sürece 15 yıla kadar yaşayabilir. Ancak yapılan son araştırmalara göre bu kedi cinsinin diş hastalıklarına karşı kalıtsal hastalık belirtisi taşıdığı yönündedir. Peterbald kedi cinsinin yatkın olduğu hastalıklar konusundan netleştirilmiş bir bilgi olmadığı için daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için bakımına ve beslenme konusuna dikkat edilmesinde fayda var.

Peterbald Kedisi Beslenme Önerileri

Peterbald Kedisi Beslenme Önerileri

Kedinizin her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için vücudunun ihtiyacı olan besin değerlerine sahip mamalarla tüketmesi gerekir.  Özellikle bu cinse uygun uygun tahıllı, balıklı, etli, tavuklu, meyveli, sebzeli ve somonlu kuru ve yaş gibi besin değeri yüksek olan mamalarla beslenmelidir. Ayrıca kedinizi düzenli olarak veteriner hekime götürerek, rutin kontrollerini ve aşı işlemlerini yaptırarak yaşam kalitesini en üst düzeye taşıyabilirsiniz.

Mamalar İlginizi Çekebilir!!

Felicia Tahılsız Tavuklu Kıyılmış Yetişkin Kedi Konservesi 12×85 Gr
Mystic Tavuklu Az Tahıllı Yetişkin Kedi Maması 15 Kg
Spectrum Adult Fussy34 Hipoalerjenik Somonlu Hassas Seçici Yetişkin Kedi Mamasi 12 Kg

Peterbald Kedisi Tarihi ve Kökeni

Peterbald Kedisi Tarihi ve Kökeni

1993 yılında yetiştiricileri tarafından Siyam, Oriental Shorthair ve Sphynx kedilerinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıktığı düşünülen Peterbald kedisi, sıra dışı bir görünüme sahiptir. 1996 yılında Rusya tarafından tüm dünyaya tanıtılan bu kedi cinsi daha sonra 1997 yılında kedi dernekleri tarafından yeni bir tür olarak kabul edilmiştir.

Sık Sorulan Sorular

Peterbald Kedisi Ne Yer?

Peterbald kedi cinsinin protein ve mineral bakımından besin değeri yüksek mamalara ihtiyacı vardır.

Peterbald Kedisi Nerede Yaşıyor?

Peterbald Kedisi Rusya'da yaşayan bir kedi cinsidir. Sınırlı sayıda oldukları için başka ülkelere temini sağlanması oldukça zordur.

Peterbald Kedisi Soğuğa Karşı Dayanıklı mı?

Peterbald Kedisi özellikle soğuk hava koşullarına uyum sağlayamaz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup