Akvaryum

Balıklar ne yer?

Balıklar; evlerin, ofislerin, büroların ve daha birçok alanın en süslü varlıklarıdır. Durgunlukları ile mükemmel bir huzur sunan balıklar için en önemli olan şeylerden biri beslenmeleridir. Düzenli ve doğru şekilde beslenen balıklar, hem daha uzun ömürlü olurlar hem de sahiplerine daha fazla huzur verirler.

Hepimizin aslında bildiği basit bir konu olmakla birlikte bazı detayları hakkında yeniden bilgi edinmemiz gereken bir konudur, balıklar ne yer? Balıklar, gerek akvaryum gerekse de besin olarak tükettiğimi türler olsun beslenmeleri dikkat isteyen varlıklardır. Alabalık tesislerinde balık üretip müşterilerinin sofralarına sunan tacirlerin dikkat ettiği kadar evinde süs olarak balık besleyenlerin de dikkat etmeleri gereken bir konudur. Bu nedenle balık yemi alırken kesinlikle gözden kaçırmamanız gereken bazı noktalar vardır. Ben de bu konuda yaptığım araştırmaların sonuçlarını sizler sunarak bilgilerinizin pekişmesine yardımcı olacağım.

Balıklar Ne Yer?

BALIKLAR NE YER

Balıklar, doğal ortamlarında deniz veya diğer sularda bulunan sinek, böcek, bitki, böcek lavları, solucan, yosun, yeşil bitki, salyangoz ve küçük balıkları yiyerek beslenirler. Akvaryum balığı yemi de bu şekilde hazırlanır, yani doğal ortamlarında beslendikleri gıdaların kurutulması ile balık yemi elde edilir. Tabi yem seçerken markasına, kalitesine, ambalajlı olmasına son kullanma tarihinin geçip geçmediğine gibi pek çok konuda dikkat etmeniz gerekiyor, aksi bir şekilde hareket ettiğinizde balıklarınızın ömrü kısalır ve beklediğiniz huzuru bulamazsınız.

Kaliteli balık yemi nasıl olur? isimli yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Balıklar Ne Şekilde Beslenmelidir?

BALIKLAR NE YER

Balıkların beslenmesinin önemine binaen daha önceki paylaşımlarımda da belirtmiştim. Fazla balık yemi vermek sağlıklı olmamakla birlikte balığın sağlığını olumsuz yönde etkiler, yani günde balıklarınızın yiyebileceğinden çok daha fazlasını vermeniz kesinlikle onların faydasına değil zararınadır. Çünkü bu durum hem akvaryum suyunun kirlenmesine neden olacak hem de balıkların hafızalarının çok kısa olmasından dolayı açlık hissi veya yem yediklerini hatırlamadan her verilen yemi yemeye çalışmalarına neden olacaktır. Bu da tabi ki “her şeyin fazlası zarar” kaidesi gereğince balıkların sağlığını olumsuz yönde etkiler hatta ölümlerine bile neden olabilir.

Kurumama.com blog bölümünden balıklar, kuşlar, köpekler, kediler, sürüngenler ve genel sağlık konuları hakkında paylaşımlar yaparak doğru şekilde evcil hayvanlarınızı beslemenin kolaylıklarını sizlere sunmaya devam edeceğiz, sitemizi takip etmeye devam ederek yeni konuları gözden geçirebilirsiniz.

Akvaryum Balıklarının Beslenmesiyle İlgili Bilgiler

BALIKLAR NE YER

Akvaryum balıklarını taze ve canlı besinlerle beslemeniz balıkların sağlığı için önemlidir. Buradan yola çıkarak akvaryumunuz için solucan, böcek larvaları, karides gibi balıklarınıza uygun besinler seçebilirsiniz.

Balıklarınız için hazırladığınız canlı yemlerin, hastalıklı olmadığına emin olmanız gerekir. Bu yüzden her zaman için güvendiğiniz bir yerden alışveriş yapmanız gerekmektedir. Canlı yemler, verilmeden önce ölü olanlardan ayrılmalı ve bekleyecekse tuzlu suyun içerisinde beklemelidir.

Bazı balıkların ağız yapısı aşağı doğru kanca şeklinde olmaktadır. Bunun için bu balıklara batan yemler vermek daha doğru bir seçenek olacaktır.

Tamamıyla bitkisel beslenen balıkları için farklı yemlerin bulundurulması gerekir. Bu yüzden farklı markların farklı yemlerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
4-ekim-popup