Kuşlar

Beyaz güvercinler

Kuşlar ve güvercinler aslında güvercinler de kuşlar sınıfında yer alır fakat birçok romana, hikayeye, gerçeğe konu oldukları için güvercinler her zaman ayrı tutulmuştur diğer kuşlardan, özellikle de beyaz güvercinler…

Beyaz güvercinler, kendi türleri arasında en çok bilinenlerdir, özgürlüğün sembolleri, berrak ve saflığın sembolleri ve daha birçok alanda kendilerinden söz ettiren kuş türleridir beyaz güvercinler. Güvercinler ailesi için en kıymetli ve en çok yer tutan bu kuşlar, çeşitleri bakımından da oldukça zengindirler.

Beyaz güvercinler

Güvercinler, diğer kuşlardan farklıdırlar, uçmaları, takla atmaları ve kendilerine has hareketleriyle kendilerinden söz ettiren bu kuşlar, farklı türlere sahip olmalarıyla bilinirler ve fiyat olarak da bazen trilyon değerinde olan kuş türleriyle karşılaşmak mümkün olabiliyor. Şimdi dilerseniz en bilinen beyaz güvercin türleri hakkında sizlere bilgi vermeye başlayalım.

Beyaz güvercinler

Azman: bu güvercin türleri en tehlikede olan türler arasındadır. Denizli ve çevresinde daha fazla görülen beyaz güvercinlerden Azman, kısa gagası, uzun boyu ve sivri kanatlarıyla kendilerini göstermektedirler. Azman beyaz güvercinler, grup halinde uçmaya en yatkın kuş türlerindendir.

Azman beyaz güvercin

Bango: Beyaz güvercinler arasında en çok bilinen ve masumluklarıyla ön plana çıkan bango güvercinler, Afrika kökenli kuşlardır, gözlerinin etrafı ve kuyruğu karamel renkli olan bu kuşlar, kısa ve çarpık ayaklı ve kalın gagalarıyla dikkat çekici kuşlardır.

Bango beyaz güvercin

Selçuklu: güvercinlerin dünyasında beyaz renkleriyle dikkat çeken diğer bir kuş türü Selçuklu güvercinidir. Selçuklu beyaz güvercin, Konya ve çevresinde yaşayan bir türdür. Aynı zamanda bu kuş için “enseli” de denmektedir, bunun nedeni kuyruğunun geniş yelpaze şeklinde olmasından kaynaklanmaktadır.

Selçuklu beyaz güvercin

Trakya:  Trakya’da yetişen beyaz güvercinlerin genel adı Trakya kuşudur. Bu kuşlar, genellikle beyaz renkte oldukları için beyaz güvercinler sınıfında değerlendirilmektedirler fakat daha farklı renklerde de görülebilmektedirler.

Trakya beyaz güvercin

Beyaz güvercinler, her anlamda kendilerinden daha fazla söz ettiren kuş türleridir. Başında da dediğimiz gibi etkinliklerde gösterilerde ve daha birçok alanda kendilerini gösterirler tabi bir de güvercin besleyenlerin de en çok tercih ettikleri türlerden olmalarıyla da kendilerinden söz ettiren kuş türleridir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup