Sürüngenler

Evcil Sürüngen Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evcil hayvan meraklıları için sürüngen hayvanların yerinin önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Sadece hayvan için değil, aile halkı için, kendiniz için ve hatta komşularınız için düşünmek zorundasınız, zira evcil sürüngenler her ne kadar evde beslenmeye uygun olsalar da diğer hayvanlardan daha farklıdırlar. Bu yüzden seçerken dikkat etmeniz gerekiyor.

Sürüngen seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Sürüngenler, birçok çeşidi ile evcil olarak beslenebilen hayvanlardır. Kaplumbağa, kurbağa, yılan veya kertenkele bunlardan sadece bazılarıdır. Fakat her ne kadar “bazılarıdır” dediysem de bunların kendi aralarında çok fazla türe sahip olduklarını söylemeden geçmemek gerekiyor. Her şeyden önce evinizin konumuna, aile bireylerinin yaşına ve hatta hayvan fobisine göre seçim yapmanız daha doğru olacaktır. Eviniz bir yılan için uygun değilse ve bakımı size zorluk çıkartacaksa kesinlikle uzak durmalısınız veya bir kurbağa için de aynı şeyleri söyleyebilirim.

Evcil Sürüngen Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir sürüngen almadan önce hakkında bilgi edinin, beslenme şekli, barınağı, üremesi, sağlığı vs. her bir detayı en ince ayrıntısına kadar araştırdıktan sonra bilhassa bakımı ve sağlığı konusunda kendinizden emin iseniz evcil sürüngen edinebilirsiniz. Başında da dediğim gibi sürüngenler diğer hayvanlara göre daha zor hayvanlardır. Bakımları, beslenmeleri ve dikkat edilmesi gereken birçok yönüyle kuş veya köpeklerden çok daha farklı hayvanlardır.

Evcil Sürüngen Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet sitelerinden deneyimleri okuyun

Evcil sürüngenler hakkında bilmeniz gereken birçok detay olmakla birlikte bir de deneyimleyenlerin fikirlerinden istifade etmek de önemlidir. Daha önce evinde bir sürüngen beslemiş birini en kolay, sosyal medya sitelerinden, forumlardan vs. bulabilirsiniz. Buralarda paylaşılmış konuları inceleyerek daha önce sürüngen besleyenlerden fikir edinebilir, sorularınızı sorarak merak ettiklerinize daha net yanıtlar alabilirsiniz veya sitemizden sizlere sunduğumuz sürüngenler hakkındaki bilgilere göz atarak da yine satın almadan önce emin olabilirsiniz.

Evcil Sürüngen Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaşam tarzı hakkında bilgi edinin

Sürüngenler, diğer hayvanlardan daha farklı oldukları için yaşama biçimleri veya yaşam stilleri de diğer hayvanlardan farklıdır. Kedi, köpek, kuş veya akvaryum balığı beslemenin belli şartları vardır. Yemine dikkat etmek, sağlığını gözden geçirmek vs. ama sürüngenlerde bu durum daha da artabilmektedir. Yani sorunlulukları daha fazladır tabi bu da tercih edeceğiniz sürüngen türüne bağlıdır. Bu nedenle sürüngen almadan önce alacağınız sürüngen hakkında bilgi edinmeniz, yaşam tarzını öğrenmeniz daha sağlıklı sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup